Nieuwe badkamer? Vergeet je luxe badspulletjes niet!

(Last Updated On: March 18, 2022)

Over onbepaalde tijd gaan wij onze badkamer weer wat extra renoveren en vernieuwen: we hebben de badkamer een dikke 3,5 jaar geleden snel-snel afgemaakt zodat we eindelijk in dit huis in bad konden of konden douchen… iedereen die in verbouwingen heeft gezeten, begrijpt vast en zeker wel wat ik bedoel.

De basis is er, we hebben een super basic badkamerkastje bij de Ikea gekocht en voilà: onze badkamer was een soort van klaar.

Nu we er enkele jaren in gewoond te hebben, merken we dat we toch enkele dingen anders zouden willen aanpakken in de badkamer.

Daarnaast wil ik ook graag een beetje meer investeren in super kwalitatief badtextiel, dus dat staat hoog op mijn lijstje!

luxe-badspulletjes
luxe-badspulletjes

Photo by 99.films on Unsplash

Badkamertegels

Zo hebben we grote, plastic badkamertegels geplaats die je supergemakkelijk met een kliksysteem (een beetje zoals bij laminaat leggen) kan plaatsen, met wat TEC7 op de muur en hoppa: jouw getegelde muur is klaar.

Wat blijkt? We hebben die tegels niet hoog genoeg aangebracht en er zijn echt nog enkele plaatsen in onze badkamer (zoals achter de kom) waar we tegels nodig hebben.

De allereerste stap zal dus zijn: badkamertegels vernieuwen! Als we dan toch nog bezig zijn, kunnen we er maar beter enkele andere klusjes bijnemen.

Nieuwe vloer

Oke, een nieuwe vloer klinkt nu heel gewichtig en veel werk, maar onze badkamer heeft maar een kleine oppervlakte. Dit gaat dus eigenlijk echt maar om een klein stukje vloer dat we graag opnieuw willen leggen.

Op dit moment hebben we gekozen voor waterproof plaklaminaat, maar eigenlijk zijn we daar niet zo happy mee. Ongeveer een jaar en een half geleden hebben we die plaklaminaat al vervangen en ondertussen plakt het alweer minder goed.

Niet ideaal voor in je badkamer natuurlijk! En dat terwijl het ook echt gemaakt was om in de badkamer te gebruiken, bizar.

We gaan waarschijnlijk kiezen voor een échte laminaatvloer. Oké, door de kleine oppervlakte zal dat veel snij- en puzzelwerk worden, maar dan zijn we er hopelijk wel een keer echt klaar mee.

Na een ontspannend bad, in bed!

Niets heerlijker dan na een zalig badje (check hier mijn badritueel) in een bed stappen met verse lakens! Daarom vind ik echt goed en luxe beddengoed ook heel erg belangrijk: ik ben zelf ook heel gevoelig aan stoffen.

Het liefst van al kruip ik in een bed met lakens van satijnkatoen (flanel in de koudere maanden), dat voelt heerlijk aan! Ik gebruik dat beddengoed trouwens als het warm is, maar ook als het kouder weer is: echt ideaal voor het hele jaar door.

Daarnaast gebruik ik ook graag een heerlijk zacht flanel! Ik heb denk ik ondertussen wel een stuk of 6 dekbedsetjes, maar ik vind het zo belangrijk om in heerlijk zachte stoffen te slapen, ook qua nachtkleding.

Als ik slaap in harde, schurende stoffen, doe ik geen oog dicht… niet zo handig, maar dan zorg ik er maar voor dat ik echt heel fijn beddengoed heb!