Urinoirs in huis: praktisch, stijlvol en een slimme keuze

(Last Updated On: September 1, 2023)

Urinoirs in huis: praktisch, stijlvol en een slimme keuze

 

Vaak beschouwen we een urinoir als een toilet voor openbare ruimtes. Maar wist je dat een urinoir ook perfect is voor in huis? Ze zijn waterbesparend, stijlvol en hygiënisch. Wil je meer weten over de voordelen van een urinoir in huis en wil je weten waar je op moet letten als je een urinoir gaat kopen? Lees dan snel verder en ontdek alles wat je moet weten!

simon-arthur-WNFEH3EkG54-unsplash
simon-arthur-WNFEH3EkG54-unsplash

Photo by Simon Arthur on Unsplash

 

Voordelen van urinoirs

 

Het aantal voordelen van een urinoir in huis is groot. Zo verbruikt een urinoir tot wel 60% minder water dan een standaard toilet. Bovendien is een urinoir een stuk eenvoudiger schoon te maken, spat er geen urine op de toiletbril en hoeft de toiletbril met spetters dus ook niet aangeraakt te worden. Een stuk hygiënischer, dus! Daarnaast is het voor een urinoir niet nodig om in een aparte ruimte te zitten, wat het een stuk makkelijker maakt om naast je normale toilet een extra urinoir te installeren, vergeleken met een standaard toilet. Zo zorg je ervoor dat je normale toilet vaker vrij is, ookal is het urinoir zelf niet voor iedereen te gebruiken.

 

 

Verschillende stijlen urinoirs

 

Denk je bij een urinoir niet direct aan een stijlvol item? Niets is minder waar! Urinoirs zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen. Denk hierbij aan een modern urinoir met strakke lijnen of een zwart urinoir voor de industriële badkamer. Door de variëteit in stijlen, is er voor elk interieur wel een geschikt urinoir te vinden.

 

Ben je op zoek naar een urinoir voor in je toiletruimte? Kies dan voor een urinoir dat aansluit bij de stijl van de fontein en de fonteinkraan. Zo weet je zeker dat de gehele ruimte een mooi geheel vormt.

 

 

Zelf een urinoir installeren

 

Overweeg je om de installatie van je nieuwe urinoir zelf uit te voeren? Dat kan! Wanneer je beschikt over de juiste kennis en vaardigheden, is de klus relatief eenvoudig. Volg hiervoor altijd de instructies van de fabrikant. Twijfel je aan je vaardigheden of stuit je op problemen tijdens de installatie? Schakel dan altijd een professional in. Zo weet je zeker dat je achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

 

 

Tips voor het kiezen van een urinoir in je huis

 

Urinoirs zijn ideaal. Vooral wanneer je een huishouden deelt met zowel mannen als vrouwen. Maar hoe kies je een urinoir en waar moet je op letten? Lees onze tips en ontdek hoe je de beste keuze maakt:

 

Tip 1: bepaal je budget

Je budget is leidend tijdens de zoektocht. Bepaal daarom eerst welk budget je beschikbaar stelt en filter je zoekopdracht op de juiste prijsklasse.

 

Tip 2: bepaal de beschikbare ruimte

Meet de ruimte goed in, zodat je precies weet welke afmetingen geschikt zijn voor de badkamer of toiletruimte. Pas hier je zoekopdracht op aan, zodat je alleen nog ziet welke urinoirs geschikt zijn voor jouw woning.

 

Tip 3: overweeg een deksel

Vind je een open urinoir in huis maar niks? Overweeg dan een urinoir met deksel. Deze kun je na elk toiletbezoek eenvoudig sluiten.