Hoe je huis snel een nieuwe look geven?

(Last Updated On: June 13, 2022)

Wanneer je al een lange tijd in hetzelfde huis woont ben je wel eens toe aan wat meer afwisseling. Nu is het natuurlijk niet zo makkelijk als verhuizen, je bent namelijk erg gehecht aan je woning.

Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je in staat bent om jouw huis van een nieuwe look te voorzien.

Benieuwd wat dit voor manieren zijn? We hebben het wat makkelijker gemaakt door hieronder een selectie voor je op te nemen! Een kleine tip van de sluier: in dit artikel focus ik me voornamelijk op meubels.

huis-nieuwe-look
huis-nieuwe-look
    • Kies voor een nieuwe bank– het eerste wat je kunt doen als je jouw woning wilt voorzien van een nieuwe look is het aanbrengen van nieuwe banken. Een nieuwe bank doet echt wonderen voor de uitstraling van jouw bank. Het is leuk om te kiezen voor een opvallende kleur als je wilt dat de aandacht getrokken wordt naar de bank. Echter is het ook mogelijk om juist te kiezen voor een bank die opgaat in de rest van het interieur. 
    • Koop nieuwe eetkamerstoelen – een andere optie is om nieuwe eetkamerstoelen te kopen voor rond de keukentafel. Door te kiezen voor opvallende kleuren zal je zorgen voor een kamer waar je altijd weer gezellig met elkaar kunt eten. Het leuke is ook nog eens dat er ontzettend veel opties zijn voor de beschikbare materialen. Zo kan je gaan voor hout, maar ook voor leer of hout als je dit soms mooier vindt. 
  • Breng nieuwe wanddecoratie aan – met wanddecoratie ben je in staat om op een eenvoudige manier de uitstraling van jouw ruimte naar het volgende niveau te tillen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een leuk schilderij, maar ook aan een poster van jouw favoriete film. Middels wanddecoratie zal je net even wat meer persoonlijkheid in huis weten te halen. Dit zorgt gelijk voor een andere look wanneer je de volgende keer jouw woonkamer of slaapkamer binnenloopt. Kijk ook zeker eens naar onze tips voor een postermuur en de interieurtrends van 2022!
  • Haal een ander tapijt in huis – een tapijt is echt een must have voor bij jou in huis. Het zorgt er niet alleen voor dat je warme voeten hebt wanneer je in de woonkamer loopt, maar het brengt ook nog eens een hoop sfeer aan. Voor tapijten zijn de mogelijkheden ook weer eindeloos. Van een Perzisch tapijt tot aan een tapijt met een wollen bovenkant, door de talloze opties is het echt niet zo lastig om uit te komen bij een tapijt wat past bij wat je al die tijd al zocht. 
  • Verplaats enkele meubels – je kunt zelfs zorgen voor een nieuwe uitstraling bij jou in huis door je meubels te verplaatsen. Dit zorgt ervoor dat je ruimte in huis gelijk anders zal ogen. Zo kan je bijvoorbeeld je kasten in huis op een andere plek neerzetten of je bank toch even een stukje draaien. door te spelen met de bestaande meubels is het echt niet zo lastig om te zorgen voor een andere uitstraling.