Een glazen schuifwand: gebruik je terrasoverkapping het hele jaar door

(Last Updated On: September 25, 2022)

Onze verbouwing is bijna klaar… maar er zijn zeker nog wel enkele puntjes die we in de toekomst nog willen aanpakken. 

Zo willen we op den duur onze trap vervangen (maar pas echt als we genoeg gespaard hebben en besloten hebben wat we graag willen). Eerst zijn er nog dringendere verbouwwerken die we moeten doen, maar dit staat wel op onze wishlist. 

Bij het vervangen van de trap, zouden we graag glazen wanden laten plaatsen: op dit moment hebben we een open trap en is de traphal gewoon in de woonkamer. Niet zo heel fijn qua privacy en het zou ook voor de verwarming erg fijn zijn als we de bovenverdieping en het gelijkvloers van elkaar kunnen scheiden. 

Nu doen we dat met wat gordijnen in de winter, maar dat maakt de ruimte een stuk donkerder. 

We zouden kiezen voor een mooie natuurlijke, houten trap, gecombineerd met glas en staal om alles een beetje een industriële woonstijl-look te geven. 

Glazen wanden kan je ook gebruiken om je terrasoverkapping meer af te werken en af te sluiten. Door glazen schuifwanden in te laten bouwen, kan je ook in de winter en in de herfst nog genieten van je terrasoverkapping. 

Lagere stookkosten

Aangezien het erg dure tijden zijn, is het fijn om je stookkosten zo laag mogelijk te kunnen houden. Daar helpt een glazen schuifwand ook goed bij! 

Door dit toe te voegen aan je terrasoverkapping, maak je als het ware een extra buffer om de warmte te behouden, voor de warmte naar buiten gaat. 

Ook is het ideaal om lekker in je gesloten terrasoverkapping te zitten als het koud is buiten, maar er toch een lekker zonnetje schijnt! Gewoon fijn een heerlijke stoel zetten, je favoriete boek en een lekker warm fleece deken samen met je favo kop koffie… ik zie het al hélemaal zitten! 

Langer genieten van je terrasoverkapping

Een terrasoverkapping laten plaatsen, is niet zo goedkoop. Mooi en een goede investering, dat zeker wel. Een glazen schuifwand van ForaVida kan je ook mooi laten passen bij de rest van de terrasoverkapping.

glazen-schuifwand
glazen-schuifwand

Photo by Lissete Laverde on Unsplash

Om je investering er sneller weer uit te kunnen halen, is het daarom een erg slim plan om de glazen schuifwanden toe te voegen: zo kan je niet alleen in de late lente en de zomer genieten van je terrasoverkapping, maar ook tijdens de winter, herfst of als het regent of sneeuwt.