Zo geef je je badkamer eenvoudig een upgrade

(Last Updated On: January 30, 2022)

Ben jij helemaal uitgekeken op je badkamer, maar heb je (nog) geen budget voor een rigoureuze verbouwing? Je kunt je badkamer ook eenvoudig een upgrade geven met een paar kleine aanpassingen. Ben je benieuwd hoe je dit doet? Gebruik dan de tips in deze blog en voor je het weet ben jij weer helemaal blij met jouw badkamer!

badkamer-goedkoop-restylen
badkamer-goedkoop-restylen

Photo by Sidekix Media on Unsplash

Andere raamdecoratie

De raamdecoratie in je badkamer springt erg in het oog; door deze te vervangen voor iets nieuws kun je dan ook snel een hele nieuwe uitstraling creëren. Heb je nu bijvoorbeeld simpele, witte luxaflex voor je ramen hangen? Dan kun je ook overwegen om nu eens voor zwarte luxaflex te gaan. Dit zal de sfeer in je badkamer meteen heel anders maken. Houd je meer van natuurlijke materialen? Overweeg dan eens raamdecoratie van hout! Laat je dan wel adviseren of het materiaal geschikt is, omdat de badkamer over het algemeen een vrij vochtige ruimte is.

Vervang de badmatten

Ook het vervangen van je badmatjes kan ervoor zorgen dat je badkamer gelijk een andere stijl heeft en veel sfeervoller aandoet. Een badkamer mat van bamboe is tegenwoordig bijvoorbeeld erg populair. Wanneer je deze hebt neergelegd kun je eventueel de rest van de decoratie in de badkamer hierop aanpassen zodat de hele ruimte een mooi geheel is. Houd je het liever wat strakker? Er zijn ook hele nette, anti-slip badmatten te vinden die voor een strakke en frisse uitstraling zorgen.

Nieuwe wc-bril

Het kan ook geen kwaad om eens te kijken of je wc-bril aan vervanging toe is. Soms ontstaat er roest of aanslag op de scharnieren of is de bril beschadigd door het open- en dichtdoen ervan. Als je dan een nieuwe wc-bril aanschaft zul je merken dat het net is alsof je een compleet nieuw toilet hebt! combineer dit met een nieuwe wc-borstelhouder en toiletrolhouder en alles oogt lekker nieuw en fris!

Decoratie is een must

Bij veel mensen staat het huis vol met decoratie – behalve de badkamer! Dat is zonde, want ook voor in de badkamer zijn er erg leuke dingen te vinden om meer sfeer te creëren. Zo kun je leuke waxinelichthouders neerzetten of luxe geurstokjes kopen en daar de ruimte meer uitstraling mee geven. Liggen je handdoeken nu opgestapeld in een kast? Het kan een goed idee zijn om ze in plaats daarvan op te rollen en juist in het zicht neer te leggen. Dit geeft je badkamer een luxe hotelsfeer!

Extra tip: wist je dat je ook prima planten in de badkamer kunt neerzetten? Laat je dan adviseren over welke soort het goed zou doen in een vochtige ruimte met weinig licht. Planten kunnen ook voor een hele andere uitstraling zorgen!