Hoe kan je een duurzaamer interieur creëren?

(Last Updated On: June 13, 2022)

Hoe kan je een duurzaam interieur creëren? Duurzaamheid is vandaag de dag steeds belangrijker aan het worden voor veel mensen. Hoewel je met duurzaamheid op de eerste plaats denkt aan het scheiden van afval en het minder rijden is het ook mogelijk om duurzaamheid in huis te halen.

Zo kan je ervoor kiezen om een duurzaam interieur te maken in huis. Hoe kan je hier nu zelf voor zorgen? We hebben in dit artikel de belangrijkste tips en tricks voor je op een rijtje gezet om je wat beter op weg te helpen.

Kies voor LED lampen of spaarlampen 

Een van de meest eenvoudige dingen die je kunt doen om te zorgen voor een duurzame sfeer in huis is door wat meer LED lampen of spaarlampen aan te brengen. Zoals je weet zijn spaarlampen echt een stuk beter dan de oude gloeilampen.

Het leuke van de LED spaarlampen is dat je deze in alle mogelijke soorten maten en kleuren kunt vinden. Hierdoor is het alsnog mogelijk om te zorgen voor een gezellige uitstraling voor bij jou in huis.

Deze lampen zijn ook nog eens voorzien van een veel betere levensduur. Dit brengt met zich mee dat je voor een lange tijd voorzien bent van een uitstekende aankoop.

Breng houten jaloezieën aan

Mocht je nu echt een duurzame sfeer willen creëren in huis dan zal je natuurlijk wat meer hout moeten terug laten komen in je woning. Door middel van hout zorg je namelijk voor een natuurlijke uitstraling.

Je kunt dit echt op ontzettend veel verschillende manieren doen. Het makkelijkste is om houten jaloezieën aan te brengen op de ramen. Wees niet bang om nog meer hout aan te brengen in huis.

Zo kunnen houten lijstjes voor je posters of foto’s ook erg leuk zijn. Door te kiezen voor een bijzondere houtsoort als bijvoorbeeld bamboe zal je al helemaal kunnen zorgen voor een unieke uitstraling. Houten jaloezieën online bestellen kan tegenwoordig heel gemakkelijk!

Ga voor biologisch katoen

Deze optie is leuk voor de mensen die duurzaamheid ook terug willen laten komen in de meubels. Biologisch katoen is echt veel beter voor het milieu. Met biologisch katoen is het onder andere mogelijk om jouw stoelen van een unieke uitstraling te voorzien.

interieur-duurzamer-maken
interieur-duurzamer-maken

Unsplash: Kara Eads

Aangezien biologisch katoen nog wel erg arbeidsintensief is liggen de prijzen wel wat aan de hoge kant. Deze prijs is het echt meer dan waard, door de prachtige kleuren weet je namelijk zeker dat je jouw woning op een duurzame manier van een nieuwe uitstraling kunt voorzien.

Met deze tips en tricks is het echt niet zo lastig om zelf ook te zorgen voor een duurzame uitstraling in huis. Een duurzame uitstraling kan echt zorgen voor een gevoel van rust voor bij jou in huis.

Blijf zeker even hangen op de site als je nog veel meer te weten wilt komen over de mogelijkheden voor het verduurzamen van jouw woning.