Hoe kan je je tuin upgraden?

(Last Updated On: September 11, 2021)

Hoe kan je je tuin upgraden?

Waar de tuin vroeger voor velen gewoon een stukje gras met wat bloemetjes was, groeide de tuin de laatste jaren uit tot een plek waar de hele familie kan samenkomen om te eten, rusten en genieten.

Maar hoe zorg je er nou voor dat ook jouw tuin er mooi uitziet en een leuke plek wordt voor de hele familie? In dit artikel geven wij jou alvast enkele leuke voorbeelden hoe ook jij jouw tuin kan upgraden!

tuin-upgraden
tuin-upgraden

Een prieeltje

Allereerst kan je ervoor kiezen om een prieeltje in de tuin te zetten. Een prieeltje ziet er niet enkel erg mooi uit, een prieeltje is ook erg handig. Indien je kinderen hebt kunnen de kinderen tijdens de zomer in de schaduw van het prieeltje spelen terwijl ze tijdens de herfst lekker beschut buiten kunnen spelen – ook wanneer het regent.

Een mooi prieeltje in de tuin plaats je best in het midden van een mooi gazon, of net wat verscholen tussen struiken en mooie bloemen. Waar jij je prieeltje ook plaatst, zorg ervoor dat je een soort pad hebt dat naar jouw prieeltje leidt zodat je niet door modderige bloemenperken of soppig gras moet in de herfst.

Een jacuzzi

Ook kan je een jacuzzi in de tuin plaatsen. Jacuzzi’s zijn de laatste jaren heel wat populairder geworden wat ervoor heeft gezorgd dat de prijs van een jacuzzi op zich erg laag ligt. Afhankelijk van het soort jacuzzi kun je al een hot tub in de tuin hebben vanaf 400 euro. Ga je een jacuzzi kopen? Dan moet je ook goed op de volgende tips letten:

Wanneer je een jacuzzi in de tuin wil plaatsen is het een goed idee om je jacuzzi onder een afdakje te zetten. Op die manier heb je het hele jaar lang door plezier van je jacuzzi en staat je hot tub beschermd tegen weer en wind zodat hij ook langer meegaat.

Wel even opletten gezien een jacuzzi heel wat elektriciteit verbruikt. Bij het aanschaffen van een jacuzzi pas je best meteen ook je maandelijkse voorschotten op je energierekening aan zodat je op het eind van het jaar niet voor verrassingen komt te staan.

Is een nieuwe jacuzzi te duur voor je budget? Geen probleem! Je kunt ook naar een outlet van jacuzzi’s gaan waar je een goedkopere jacuzzi kan krijgen.

jacuzzi-in-je-tuin
jacuzzi-in-je-tuin

Een wilde bloementuin

Hou jij van bloemen? Waarom plant je geen wilde bloementuin aan in je achtertuin? Een wilde bloementuin is niet enkel mooi, een wilde bloementuin is ook een van de beste manieren om meer vlinders aan te trekken in je tuin.

Een wilde bloementuin aanleggen is niet moeilijk. Integendeel: je kan voorgemixed zaad of bloembommen aankopen in het tuincentrum die je dan als het ware in een perkje gooit of uitzaait. Doorheen de lente, zomer en een stukje van de herfst ga je dan van prachtige bloeiende bloemen kunnen genieten.

Een buitenkeuken

Buitenkeukens hebben hun weg naar Nederland en België gevonden vanuit het warme zuiden. Indien je tijdens de zomer graag in de tuin vertoeft is het een goed idee om een buitenkeuken aan te leggen. Een buitenkeuken is vaak een eenvoudigere versie van een normale keuken met een oven, een gasvuur en indien gewenst een barbecue, pizza oven of zelfs plancha.

Wanneer je een buitenkeuken uitkiest, denk je best na over waar je de keuken wil zetten en welke apparaten je zoal in je buitenkeuken wilt. Dit zal namelijk een invloed hebben op het materiaal van je buitenkeuken en natuurlijk ook de prijs.

Buitenbioscoop

Heb jij wat plek vrij in je tuin en ben jij verzot op films? Dan kan je een leuke buitenbioscoop aanleggen. Zo’n buitenbioscoop is de perfecte manier om warme zomermaanden met vrienden of de hele familie door te brengen.

Je kan slaapfeestjes houden met de vriendjes van je kinderen of samen met je beste vriendinnen met een glaasje cava naar je favoriete romantische komedie kijken.

Een buitenbioscoop aanleggen is niet moeilijk. Je hebt enkel een doek, een goede projector en wat comfortabele zetels of bean bags nodig.