Hoe kan je je muren opleuken zonder te schilderen?

(Last Updated On: September 5, 2021)
Hoe kan je je muren opleuken zonder te schilderen?

Hoe kan je je muren opleuken zonder te schilderen?

Je bekijkt je huurcontract terwijl je begint na te denken over de inrichting van je appartement. Een verlanglijstje van wat je wilt kopen is vooraf al gemaakt en je hebt al een paar proefmonsters gehaald bij de plaatselijke bouwmarkt.

Opeens zie je de eventuele beperkingen in de overeenkomst en realiseert je dat schilderen niet gewenst is. Althans, het is niet toegestaan op de muren. De paniek bouwt zich langzaam op, al het onderzoek naar de juiste kleur verf voor niets!

Op dat moment komt de opluchting, er mogen wel spijkers gebruikt worden om spullen op te hangen. De dromen over je nieuwe appartement hoeven nog niet de deur uit! Nu nog de beste manier vinden om je appartement te versieren zonder verf.

Spiegels

Hoe groot of klein een spiegel ook is, toch blijf je er naar kijken. Daarnaast zijn spiegels ook prachtig ter decoratie. Ze kunnen zorgen voor extra licht in de kamer en hebben de gave om kamer ruimer te laten lijken dan ze daadwerkelijk zijn.

Om een grote lege muur op te vullen kun je een grote spiegel aan de muur hangen. Indien je het wat speelser aan wilt pakken, kan je ook met meerdere kleine spiegels een leuk patroon maken.

Kader behangpapier in

Indien je op een goedkope manier toch je muren wilt voorzien wat kleur, kan je ook behangpapier inkaderen. Er zijn zoveel verschillende soorten behangpapier, dat er genoeg opties zijn die passen in jouw woning.

Daarnaast kan je ook verschillende soorten behangpapier combineren! Deze speelse oplossing kan er zeer netjes uitzien door het inkaderen.

Fotocollages van Modulari

Hoewel voor velen een fotocollage aan de muur wat vreemd kan aanvoelen, kan dit een prachtige vorm van decoratie aan de muur zijn. Ook emotioneel is het een enorme meerwaarde, je zult nog vaker denken aan de fijne herinneringen van vroeger. Door de foto`s in zwart-wit af te drukken geef je de collage een artistiek karakter.

Om meer eenheid in de fotocollage te creëren kun je kiezen voor een hexagon van Modulari. Dit kan ook handig zijn indien je besluit om een fotocollage op muur te hangen waar weinig ruimte is. Supertoffe, deze hexagon foto tegels!

hexagons-foto-muur
hexagons-foto-muur

Muurstickers

Met de technologie van tegenwoordig kan je zelf je muursticker ontwerpen. Indien je zonder inspiratie zit valt er genoeg inspiratie op het internet te halen.

Een muursticker kan werkelijk op elke plek in je woning. Ook kinderen zijn dol op muurstickers. Indien je kinderen hebt is een muursticker op hun slaapkamer is écht een aanrader!

Maak een poster wall

Een andere enorm populaire optie is het maken van een poster wall. Posters van bands en films kunnen een zeer nette en artistieke uitstraling geven.

Ook geeft het je woning meer karakter. In de meeste gevallen zijn posters relatief groot, dus bij de indeling van je nieuwe paleis is het verstandig om goed te letten op de afmetingen. Zo voorkom je vervelende verrassingen.