Vinted ervaringen: verkopen en kopen van tweedehands kleding en accessoires

Mijn ervaringen met Vinted; Enkele weken geleden stond ik met een vriendin op de closet sale van Oxfam: we wilden allebei onze kasten graag een beetje leger zien en we wilden er ook wel een klein zakcentje aan overhouden. Daar vertelde een van de andere verkoopsters over Vinted en was er echt wel tevreden over. Aangezien ik al weken doodgespamd wordt met reclame over Vinted, probeerde ik het eens en installeerde de app. Benieuwd naar mijn ervaring met deze app?

Mijn eerste verkoopjes op Vinted: ervaring

Ik besloot eerst en vooral al mijn items te koop te zetten die ik op de closet sale niet verkocht kreeg. En die kleren verkochten als zoete broodjes. (ik was stomverbaasd)

Aangezien ik 2dehands en Marktplaats en hun bijhorende geleuter, gezaag en onnoemelijk veel heen-en-weer-gemail en gechat beu was, en erna nog altijd om mijn geld moest zagen of mensen eraan moest herinneren dat er een item gereserveerd stond voor hen, is dit echt hemels!

Heb je interesse in een kledingstuk of een accessoire? Top! Dan betaal je ofwel de prijs die de verkoper vraagt, of je doet een bod. Onzinbiedingen kunnen niet, je moet altijd een bepaald percentage van de vraagprijs bieden, dat is heel erg fijn als verkoper

Tip: Geef korting

Heb je veel items in je shop staan? Je kan een soort van opbouwende korting instellen, dat helpt echt goed met spulletjes verkopen. 2 stuks aan 10%, 3 stuks aan 15,… Je kiest dit helemaal zelf, maar het helpt echt.

 • onzinbiedingen zijn niet mogelijk
 • je kan een tegenbod uitbrengen als verkoper
 • er wordt gelijk betaald door de koper
 • De app houdt de kopers up-to-date van verzending etc,…
 • Je kan filteren op mensen in de buurt en ermee afspreken (de app geeft dit zelf aan)

Voordelen van Vinted

 • je betaalt direct, het item is dan ook direct van jou
 • betalen gebeurt snel met een credit card
 • super lage verzendkosten, zelfs naar de buurlanden
 • het is erg Europees, dus een veel grotere markt dan pakweg alleen België of Nederland.. Veel meer keuze
 • weinig rommel die verkocht wordt
 • verzenden kan via de post of via Mondial Relay (voor de postkosten betaal je wel het normale tarief)

Nadelen van Vinted

 • betalen kan alleen met een creditcard
 • erg gericht op Frankrijk en Wallonië… het helpt wel als je een mondje Frans spreekt (en anders is daar altijd Deepl of kan je Engels ook zeker proberen)
 • voor de lage verzendkosten heb je een Mondial Relay punt nodig in de buurt (wij hebben dat hier niet, gelukkig heeft vriendlief zelf voorgesteld om er met de fiets naartoe te rijden… thank god for Pokemon Go ;))
 • Het werkt een beetje verslavend, hahahahaha. Benieuwd wanneer vriendlief bovenstaande belofte intrekt als hij voor de zoveelste keer in dat winkelpunt staat :p
 • als verkoper krijg je je geld pas nadat de koper het item ontvangen heeft
 • tweedehands make-up die in prima staat is, maar gebruikt is, kan je er amper verkopen

Ik ben heel erg benieuwd: deze week heb ik al items verkocht en aangekocht (mijn tweedehands kleerkast) . Voorlopig is er nog geen item op hun bestemming aangekomen, maar dat zou denk ik eind volgende week wel zo moeten zijn. Geen idee hoe dat er allemaal uit gaat zien en of alles betrouwbaar zal zijn. Ik las op bepaalde fora al wel enkele klachten over Vinted, maar die zijn er ook altijd over Marktplaats of 2dehands… je moet maar een rotte appel tegenkomen natuurlijk, dat kan op ieder platform.

Lang leve tweedehands kleding

Ik ben wel erg blij met dit soort apps, omdat ze er voor zorgen dat je je kleding veel sneller weer kan verkopen en het een tweede leven krijgt. Zelf ben ik gek van King Louie jurkjes en King Louie shirtjes en ik vond enkele van mijn wishlist op deze app. Hopelijk krijg ik ze ook in goede staat binnen! Ook tweedehands handtassen vind ik fantastisch omdat ze vaak een mooi patina krijgen en het leer soepeler is. Plus, is het ook wat diervriendelijker om tweedehands leer te kopen.

Op dit moment ben ik echt lyrisch over deze app… kopen en aankopen gaat echt zalig vlot en zonder gedoe. Voor nu dus al een hele dikke aanrader, hopelijk blijft dat zo zodra mijn kopers hun spulletjes ontvangen en ik mijn gekochte tweedehandsspulletjes aankrijg.

 

Lees hier mijn update na 2 maanden de Vinted app te gebruiken!

 

Vinted tijdens Covid-19 (corona):

Weet je wat me de laatste weken heel erg is opgevallen? Aangezien ikzelf in België woon, kan ik alleen nog maar verkopen en kopen in eigen land. Op zich geen ramp: dan kan ik het gewoon met Bpost laten leveren (zeker omdat de winkels en Mondial Relay punten enkele weken gesloten waren), maar ik merk het wel: het is veel moeilijker geworden om op dit moment items te verkopen op Vinted. Wat is jullie ervaring hiermee? Is het in Nederland en Frankrijk ook zo?

29 Comments

 1. Hoi, heb je ondertussen de betalingen vlot ontvangen? Ik zou voor de eerste keer iets verkopen op Vinted, maar het gaat ineens om een vrij groot bedrag (skipak) en twijfel nu toch om dat op de post te doen zonder vooraf betaald te zijn …

  • Hoi Lynn!
   Ja, ik heb alle betalingen ontvangen… zou dringend het artikel moeten updaten. Bij mij ging het toch wel om een 120 euro in totaal (tot nu toe). Moest de aankoper vergeten om aan te geven dat alles ok is (daardoor kan je betaling soms wel even duren), gewoon eventjes een reminder sturen en dan komt het wel goed. Zodra het in je Vinted portemonnee staat, en je aanduidt dat je de betaling wilt ontvangen, staat het enkele dagen later op je rekening. Bij mij is het nu bij een stuk of 10 bestellingen goed gegaan!

   Maar als het een te groot bedrag is (bij mij was het max 35 euro voor een jurkje) en je je daar niet goed bij zou voelen, kan je misschien beter kijken om het op 2ehands te verkopen? (al zijn bij mij al mijn Vinted verkoopjes goed gegaan)

   • Oh, wat jammer om te horen dat je een slechte ervaring met Vinted hebt gehad! Heb je de koper ondertussen nog een berichtje gestuurd dat ze de aankoop moeten goedkeuren? Er zijn nogal veel nieuwe kopers en verkopers op Vinted die dat niet weten (ook al stuurt Vinted je wel regelmatig herinneringen). Heb je contact opgenomen met de helpdesk van Vinted? Misschien dat zij je verder kunnen helpen?

 2. Hoi, ik heb ook een vraag over Vinted. Het gaat over de verzendkosten. Als je aangeeft hoe groot het pakket zou zijn (klein, middel of groot), de site rekent de verzendkosten (bijvoorbeeld via DPD pick up, PostNL of DHL ServicePoint). Ik vraag me af of hun prijzen up to date zijn. Heb je daar ervaring mee of ging je zelf handmatig de verzendkosten invoeren?
  Alvast bedankt

  • Die prijzen kloppen volgens mij niet altijd… deze maand is er in België een korting als je online verzendt met Bpost, dus ik stel altijd even voor om het verschil terug te betalen. Ik kies trouwens bijna altijd voor klein verzenden, mocht je daar iets aan hebben 🙂

  • Hoi! Je betaalt een kleine service fee per aankoop, dus volgens mij is dat het 🙂 Er zitten ook advertenties in de app, dus dat ook zeker.

 3. Hoi ik heb een vraag: eerste keer dat ik mijn kleding op Vinted heb gezet. Een koper is geinteresseerd maar kan het knopje “Kopen” niet vinden. Ik zie het ook niet, iemand ervaring hiermee?

  • Hoi Sandra, leuk dat je een reactie achterlaat! Heb je misschien je tweedehands kleding per ongeluk op vakantiemodus gezet? Of misschien heb je die persoon per ongeluk geblokkeerd, dan zie je ook geen ‘kopen’ of ‘contacteren’ knoppen meer. Laat je weten of deze tips misschien geholpen hebben? In ieder geval heel veel succes met het tweedehands verkopen!

 4. Hi..
  Vinted vindt ik leuk, alleen de ontvangst van mijn pakketen duurt enorm lang.. 2 week geleden verkocht en verstuurd maar nog steeds zijn de pakketjes niet aangekomen en alles wordt zo onduidelijk aangegeven waar het pakket dan is

  • Hoi Melissa! Ja klopt, kan soms inderdaad wel eventjes duren. Bij mij is het gemiddeld (als het van Frankrijk naar België komt) ook een twee weken voor ik het thuis heb. Als het te lang duurt (dat wordt ook aangegeven in de app), krijg je normaal gezien wel gewoon je geld terug.

 5. Er zitten ook oplichters op Vinted .
  Gisteren een bod gehad met de vraag om mijn PayPal gegevens door te geven. Ze woont in strasburg maar zit nu in Genève. Ze wilt bovenop de prijs 15 € extra betalen. Dus OPGELET. Geen persoonlijke betalingsgegevens doorgeven.

  • Oh inderdaad, zodra ze beginnen met dat Paypalgedoe, nooit in meegaan! Goed dat je het zo niet geregeld hebt 🙂 Ik heb dat met Paypal ook vaak gehad op Marktplaats en 2ehands, goed dat je ons even waarschuwt!

 6. Goede morgen,

  Ik heb ook een vraag.
  Een tijd geleden met de app begonnen maar werkelijk echt alleen franse reageren.
  Ik hoopte eigenlijk dat er ook meer Nederlandse op deze app zaten.
  De verzendkosten zijn schijnbaar erg hoog naar Frankrijk. Wat zijn jouw ervaringen daarmee? En hoe kan ik de verzendkosten verlagen?
  Groetjes Marieke

  • Hoe verzend je naar Frankrijk? Het goedkoopste zal Mondial Relay zijn, denk ik? Maar dan moet je natuurlijk wel een punt in de buurt hebben. Je kan via het forum van Vinted ook zoeken naar Nederlandse verkopers en kopers, da’s misschien wel handig? Ik verzend zelf uit België en spreek Frans, dus voor mij persoonlijk is dat ok. Maar kan me wel voorstellen dat het niet zo handig is als je alleen reacties in het Frans krijgt. Lukt het misschien als je overschakelt naar het Engels?

 7. Ik heb zojuist iets verkocht via Vinted. De opties voor verzenden waren DHL, DPD en PostNL. DHL en DPD zijn 0,99 cent. De koper heeft het verzendlabel moeten kopen en dat moest ik printen en op de verpakking doen. Dan moet ik het pakket nu toch alleen bij een DPD (in dit geval) afgeven? Alles is toch betaald dan? Ik snap niet wat er met dat Mondial Relay is? Wat mis ik?

  • Hoi Cath, klopt inderdaad! Je moet het nu gewoon nog binnenbrengen bij DPD en dan krijg je geloof ik een bewijsje. Eerst was het alleen tussen Mondial Relay-punten, maar er zijn meer en meer punten aan het bijkomen (PostNL, DPD, DHL, Chronopost,…).

  • Hi Inge! Laarzen heb ik nog niet verkocht, maar zulke items steek ik in een doos of in een enveloppe (errond dan wat plastic of een plastic tasje dat ik hier heb liggen, zodat het niet beschadigd kan geraken).

  • Hoi Inez! Volgens mij kan je het niet intrekken. Wat je wel zou kunnen doen, is een nieuw (hoger?) bod plaatsen, misschien reageert de verkoper dan wel. Je kan maar 5 biedingen per dag doen, trouwens.

 8. hi, ik heb ook een vraagje over vinted, ik heb afgelopen weekend zon 15 dingen gekocht daar, maar ik kan nergens in mijn account een lijst vinden met de door mij gekochte spullen. Weet jij misschien waar ik moet kijken?
  Ben verder erg tevreden, al heb natuurlijk nog niks ontvangen 😉 Gaat echt lekker vlot en de fransen zijn vriendelijk.

4 Pings & Trackbacks

 1. Pingback:

 2. Pingback:

 3. Pingback:

 4. Pingback:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

haartrends 2020

Dé beste haartrends 2020 – 2021 voor vrouwen en dames (welk kapsel past bij jou?)

Singles Day kortingen en sales