Vinted ervaringen: verkopen en kopen van tweedehands kleding en accessoires

(Last Updated On: March 24, 2022)

Mijn ervaringen met Vinted; Enkele weken geleden stond ik met een vriendin op de closet sale van Oxfam: we wilden allebei onze kasten graag een beetje leger zien en we wilden er ook wel een klein zakcentje aan overhouden.

Daar vertelde een van de andere verkoopsters over Vinted en was er echt wel tevreden over. Aangezien ik al weken doodgespamd wordt met reclame over Vinted, probeerde ik het eens en installeerde de app. Benieuwd naar mijn ervaring met deze app?

Mijn eerste verkoopjes op Vinted: ervaring

Ik besloot eerst en vooral al mijn items te koop te zetten die ik op de closet sale niet verkocht kreeg. En die kleren verkochten als zoete broodjes. (ik was stomverbaasd)

Aangezien ik 2dehands en Marktplaats en hun bijhorende geleuter, gezaag en onnoemelijk veel heen-en-weer-gemail en gechat beu was, en erna nog altijd om mijn geld moest zagen of mensen eraan moest herinneren dat er een item gereserveerd stond voor hen, is dit echt hemels!

Heb je interesse in een kledingstuk of een accessoire? Top! Dan betaal je ofwel de prijs die de verkoper vraagt, of je doet een bod.

Onzinbiedingen kunnen niet, je moet altijd een bepaald percentage van de vraagprijs bieden, dat is heel erg fijn als verkoper!

Tip: Geef korting

Heb je veel items in je shop staan? Je kan een soort van opbouwende korting instellen, dat helpt echt goed met spulletjes verkopen. 2 stuks aan 10%, 3 stuks aan 15,… Je kiest dit helemaal zelf, maar het helpt echt.

 • onzinbiedingen zijn niet mogelijk (er is altijd een minimum)
 • je kan een tegenbod uitbrengen als verkoper
 • je kan een korting instellen
 • je kan pakketten verkopen en zo meer items verkopen
 • er wordt gelijk betaald door de koper
 • De app houdt de kopers up-to-date van verzending etc,… (behalve via Bpost)
 • Je kan filteren op mensen in de buurt en ermee afspreken (de app geeft dit zelf aan)

Voordelen van Vinted

 • je betaalt direct, het item is dan ook direct van jou
 • betalen gebeurt snel met een credit card
 • super lage verzendkosten, zelfs naar de buurlanden
 • het is erg Europees, dus een veel grotere markt dan pakweg alleen België of Nederland.. Veel meer keuze
 • weinig rommel die verkocht wordt
 • verzenden kan via de post, via Mondial Relay (voor de postkosten betaal je wel het normale tarief) of DPD

Nadelen van Vinted

 • betalen kan alleen met een creditcard
 • erg gericht op Frankrijk en Wallonië… het helpt wel als je een mondje Frans spreekt (en anders is daar altijd Deepl of kan je Engels ook zeker proberen)
 • voor de lage verzendkosten heb je een Mondial Relay punt nodig in de buurt)
 • Het werkt een beetje verslavend
 • als verkoper krijg je je geld pas nadat de koper het item ontvangen heeft
 • tweedehands make-up die in prima staat is, maar gebruikt is, kan je er zo goed als niet verkopen

Ik ben heel erg benieuwd: deze week heb ik al items verkocht en aangekocht (mijn tweedehands kleerkast) . Voorlopig is er nog geen item op hun bestemming aangekomen, maar dat zou denk ik eind volgende week wel zo moeten zijn.

Geen idee hoe dat er allemaal uit gaat zien en of alles betrouwbaar zal zijn. Ik las op bepaalde fora al wel enkele klachten over Vinted, maar die zijn er ook altijd over Marktplaats of 2dehands… je moet maar een rotte appel tegenkomen natuurlijk, dat kan op ieder platform.

Lang leve tweedehands kleding

Ik ben wel erg blij met dit soort apps, omdat ze er voor zorgen dat je je kleding veel sneller weer kan verkopen en het een tweede leven krijgt. Zelf ben ik gek van King Louie jurkjes en King Louie shirtjes en ik vond enkele van mijn wishlist op deze app. Hopelijk krijg ik ze ook in goede staat binnen!

Ook tweedehands handtassen vind ik fantastisch omdat ze vaak een mooi patina krijgen en het leer soepeler is. Plus, is het ook wat diervriendelijker om tweedehands leer te kopen.

Op dit moment ben ik echt lyrisch over deze app… kopen en aankopen gaat echt zalig vlot en zonder gedoe. Voor nu dus al een hele dikke aanrader, hopelijk blijft dat zo zodra mijn kopers hun spulletjes ontvangen en ik mijn gekochte tweedehandsspulletjes aankrijg.

Lees hier mijn update na 2 jaar de Vinted app te gebruiken!

 

Vinted tijdens Covid-19 (corona):

Weet je wat me de laatste weken heel erg is opgevallen? Aangezien ikzelf in België woon, kan ik alleen nog maar verkopen en kopen in eigen land. Op zich geen ramp: dan kan ik het gewoon met Bpost laten leveren (zeker omdat de winkels en Mondial Relay punten enkele weken gesloten waren), maar ik merk het wel: het is veel moeilijker geworden om op dit moment items te verkopen op Vinted.

Wat is jullie ervaring hiermee? Is het in Nederland en Frankrijk ook zo? Zodra de winkels weer open waren, kon ik trouwens wel weer gemakkelijker pakjes verzenden en ontvangen.

Homerr verzending

Sinds kort biedt Vinted ook nog een ander soort verzending aan: Homerr. Op zich een erg leuk idee: zo kan je letterlijk bij buren je pakketje laten leveren en gaan afhalen. Alleen: deze optie is ineens bij iedereen aangezet, ook al is dit niet voor iedereen een handige optie.

Bij mij in de buurt zijn er geen plekken waar ik pakketjes die met Homerr verstuurd zijn, kan gaan afhalen (of verzenden) of ik moet echt enkele dorpen verdergaan, maar dat gaat dus niet gebeuren 😉

Per ongeluk had ik dus een verkoop met iemand die het graag zo verzonden wilde hebben en heb ik die aankoop dan maar geannuleerd en uitgelegd waarom. Gelukkig konden we het gewoon nog wel verzenden met Mondial Relay!

Maar dus, dan weet je dat: in je profiel kan je bij verzending Homerr uitzetten als je die optie dus niet gaat gebruiken!