Welk materiaal kan ik het beste kiezen voor een spandoek?

(Last Updated On: November 27, 2021)

Als je van plan bent om een spandoek te maken dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat jouw boodschap duidelijk te zien zal zijn. Om hiervoor te zorgen is het van belang dat je nadenkt over het materiaal wat je wilt gaan gebruiken. Voor welk materiaal kan je het beste kiezen als je spandoeken wilt laten maken? Om hier achter te komen raden wij je aan om snel verder te lezen, we laten het je in dit artikel namelijk allemaal zien!

De meest gekozen soorten materialen

Er zijn een aantal soorten materialen die vaak gekozen worden voor een spandoek. De meest gekozen materiaalsoort is nog altijd frontlit. Dit is een sterk materiaal wat ook buiten gebruikt kan worden. Het is van belang dat je bij deze materiaalsoort wel altijd de solvende opties kiest. Dit is een speciale techniek die ervoor zorgt dat de inkt beter in het materiaal zal trekken. Dit zorgt ervoor dat je langer plezier hebt van je spandoek en dat de kleuren mooier zullen blijven als je ze gebruikt. Doordat de kleuren zullen blijven zitten zal iedereen jouw boodschap kunnen zien.

Als alternatief is het mogelijk om te kiezen voor een spandoek van mesh. Ook dit is een prima keuze om voor te kiezen, echter is dit niet zo goed als frontlit. Bij een mesh doek is het namelijk zo dat er meer gaatjes in zitten in de stof. Dit zorgt ervoor dat de kleuren wat minde fel zijn en dat het contrast minder duidelijk naar voren zal komen. Dit maakt het niet optimaal voor sommige doeleinden. Wil je jouw spandoek voor in de wind gebruiken dan is mesh wel weer ideaal. Het is dus een beetje een afweging die je zal moeten maken. Als je bijvoorbeeld een horecagelegenheid hebt en zoekt naar een spandoek kan een optie van mesh beter zijn om voor te kiezen.

Denk ook aan de afwerking

Naast de materiaalsoort zal je ook stil moeten staan bij de afwerking van het spandoek. Deze afwerking is van cruciaal belang voor de uiteindelijke uitstraling van het doek. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het omzomen, hiermee is hij beter beschermd tegen de wind. Als je het doek strak wilt laten hangen dan is het mogelijk om een tunnel aan te laten maken. Door deze tullen zal het spandoek niet meer gaan hangen. Houdt er rekening mee dat dit uiteraard wel een duurdere optie is. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een spandoek zonder afwerking, deze zijn ook prima.

spandoeken-stoffen-1
spandoeken-stoffen-1

Door te kiezen voor een spandoek van een sterk materiaal weet je zeker dat je er voor een lange tijd plezier van zult hebben. Het is daarnaast mogelijk om op die manier de kleuren optimaal terug te laten komen. Dankzij de informatie uit dit artikel weet je precies waar je op moet letten bij het kopen van een spandoek. Zo weet je zeker dat jouw boodschap optimaal te zien zal zijn.