Dit Dalgona coffee recept lukt altijd (Dalgona koffie – ijskoffierecept)

(Last Updated On: December 3, 2021)

Ik ben er even mee bezig geweest, maar dit Dalgona coffee recept lukt me iedere keer! Mits ik de juiste tools heb om deze zalige ijskoffie te maken, natuurlijk. Ik testte verschillende recepten voor ijskoffie uit voor jullie en koos uiteindelijk 1 grote winnaar. Kijk snel verder om deze heerlijke Dalgona koffie zelf te gaan maken! Lekker en simpel om te maken, je moet gewoon eventjes goed afmeten.

Dalgona coffee recept

Dit is het recept dat ikzelf het lekkerste vond om Dalgona koffie te maken én dat het beste opschuimde:

 • 2 eetlepels oploskoffie
 • 2 eetlepels witte suiker
 • 2 eetlepels water (lukt prima met koud water)
 • enkele ijsklontjes
 • gekoelde melk: gewone koemelk, lactosevrije melk, hazelnootmelk, amandelmelk, sojamelk,…

Dalgona koffie – Dalgona coffee (ijskoffie)

Heerlijk verfrissende Dalgona koffie: dit recept voor ijskoffie is snel en heerlijk verfrissend. Dalgona coffee maken? Dit recept lukt altijd!

 • 2 el witte suiker
 • 2 el oploskoffie
 • melk (kan ook hazelnootmelk,… zijn)
 • ijsklontjes
 • een rietje
 • 2 el water
 1. Meng de oploskoffie met de 2 eetlepels water in een hoge beker (eentje waar een klopper met garde in kan)

 2. Is de koffie opgelost? Tijd voor de volgende stap om je Dalgona koffie te maken! Meng de suiker nu bij dit mengsel

 3. Klop met een garde (manueel of elektrisch – kan allebei): maak terwijl je klopt, ook een beetje een in-uit-beweging. Klinkt gek, maar dat hielp mij heel erg om sneller de gewenste consistentie te krijgen!

 4. Blijf kloppen tot het mengsel heel luchtig is en ondersteboven gehouden kan worden

 5. Giet nu in een glas de ijskoude melk samen met de ijsblokjes (dit kan je zelf bepalen hoeveel je wilt, het is flink sterke koffie!)

 6. Spatel de koffie op de melk en ijsklontjes, nog afwerken met een rietje (dat zal je nodig hebben, het is een stevig mengsel) en genieten maar!

Drinks
Dalgona coffee, Dalgona koffie, ijskoffie

Wat heb je nodig om een Dalgona koffie te maken?

Je hebt wel wat keukenspulletjes nodig om je Dalgona coffee te gaan maken:

Hoe maak je Dalgona coffee?

Ik werk in verschillende stappen. Eerst neem ik de 2 eetlepels oploskoffie en doe die in een lange beker (ik gebruik diegene die bij onze elektrische mixer / staafmixer / garde zat). Vervolgens voeg ik daar de 2 eetlepels suiker en 2 eetlepels water aan toe.

dalgona-coffee-recept
dalgona-coffee-recept

Dan meng ik eventjes met de lepel tot de oploskoffie opgelost is. Vervolgens zet ik de garde op de elektrische staafmixer en kloppen maar. Enkele minuten laten kloppen en het schuim is heel piekig. Je zou de beker ondersteboven kunnen houden en er komt geen drupje uit!

Tip: je klopt de Dalgona koffie extra snel op als je tijdens het kloppen ook nog eens de garde tegen de klok in beweegt en tegelijkertijd een in-en-uit-beweging maakt met je garde! Dit werkt ook heel goed als je beslist om de koffie met de hand te gaan kloppen!

Is het koffiemengsel klaar? Dan ga je de melk samen met de ijsklontjes in een glas of beker gieten, daar het koffiemengsel op lepelen of spatelen et voilà: nog snel een rietje toevoegen om te kunnen mengen en drinken en jouw Dalgona coffee is helemaal klaar!

Dalgona koffie maken zonder oploskoffie?

Kan je Dalgona koffie maken zonder oploskoffie? Voorlopig heb ik nog geen enkel recept gespot waarbij je een Dalgonakoffie maakt zonder oploskoffie en met gewone koffie.

Keto Dalgona koffie zonder suiker?

Kan je een Dalgona coffee maken zonder er suiker aan toe te voegen? Ja, dat kan zeker! Je moet dan wel op zoek gaan naar een goede vervanger voor de suiker. Ik heb zelf al geprobeerd met honing, maar dat ging niet zo vlot (kan aan de honing gelegen hebben).

Ik las online dat je zoetstoffen kan gebruiken om een Dalgonakoffie te maken (ook om ineens je koffie keto te maken) en dan zou voornamelijk erythritol goed werken. Zelf verdraag ik geen zoetstoffen, dus gebruik ik ze ook niet, maar je kan perfect enkele koffielepeltjes hiervan gebruiken om de suiker te vervangen.

dalgona-koffie-recept
dalgona-koffie-recept

Lactosevrije Dalgona coffee

Ik maak zelf standaard een lactosevrije Dalgonakoffie omdat ik probeer om zo min mogelijk gewone melk te drinken: ik kan namelijk niet goed tegen de lactose die in zuivel zit. Daarom maak ik altijd mijn eigen koffie met hazelnootmelk (da’s mijn grote favoriet), of met amandelmelk. Je zou ook een lactosevrije koemelk kunnen gebruiken of sojamelk. Met rijstmelk lijkt deze koffie mij wel minder lekker.