Zwarte nagellak en nail art en designs

(Last Updated On: September 19, 2022)

Denk jij dat zwarte nagellak niet meer trendy is? Guess again! Zwarte nagellak is net een van de meest trendy nagellakkleuren voor deze herfst en winter 2022.

Ik maakte zelf veel zwarte nail art en wil je graag laten zien hoe jij al deze nail art gemakkelijk én budgetvriendelijk na kan maken.

Zwart een kleur die je alleen met Halloween uit de kast kan trekken? Echt niet! Ik ga jou het tegendeel bewijzen 🙂 

Lees ook: Halloween nail artHalloween nagel designs

Lees ook: nagellaktrends 2022

Zwarte nail art

Hieronder zie je al enkele voorbeelden van de zwarte nail art die ik gemaakt heb. Een van de allergrootste voordelen van een donkere kleur nagellak: het doet flakes en glitters ontzettend sprankelen. 

Een grote aanrader dus als je net zoals ik wel fan bent van een sprankeltje op je nagels hier en daar! 

zwarte-nail-art-en-nagellak
zwarte-nail-art-en-nagellak
zwarte-nagellak-en-nail-art
zwarte-nagellak-en-nail-art

Zwarte nagellak met paarse glitter

 

 

zwarte-nail-art-met-paarse-glitter
zwarte-nail-art-met-paarse-glitter

Dat kan je zien op de bovenstaande foto: hier ben ik begonnen met een laagje zwarte nagellak (ik heb in dit artikel 2 verschillende zwarte nagellakken gebruikt, eentje van Essence, hun gel nagellakken en eentje van Catrice). 

Allebei zijn deze nagellakmerken super budgetvriendelijk en de dekking was echt top. Soms kwam ik toe met één laag, maar 2 lagen zorgen ervoor dat de nagellak helemaal dekkend is. 

Werk de look af met een laag glitternagellak: ik koos hier voor mijn favoriete paarse glitter nagellak van Sally Hansen. 

paarse-glitter-op-zwarte-nagellak
paarse-glitter-op-zwarte-nagellak

Flakies op zwarte nagellak

Ook een top effect: flakes aanbrengen op zwarte nagellak. Dit is echt een effect dat ikzelf heel vaak draag, een van mijn favoriete nagel designs! 

Hier heb ik over 2 lagen zwarte nagellak, één laag flakies nagellak aangebracht. Ik gebruikte de flakies nagellak van Essence uit hun nieuwste collectie. Als je graag meer flakes wil, kan je zeker een tweede laag aanbrengen. 

Een kleine tip van mezelf: als je veel lagen moet aanbrengen om de flakes of glitter aan te brengen, kan je beter deze methode gebruiken: hoe moet je glitter nagellak aanbrengen? 

Werk af met een sneldrogende nagellak à la Sèche Vite. 

flakes-op-een-zwarte-nagellak
flakes-op-een-zwarte-nagellak
zwarte-nagellak-met-flakes
zwarte-nagellak-met-flakes

Bronzen glitter op zwarte nail art

Okay, we gaan door naar de volgende zwarte nageldesign die ik voor jullie gemaakt heb, en niet zomaar eentje: bronzen glitter op zwarte nagellak. 

Dit is echt een toppertje omdat het contrast ervoor zorgt dat de bronskleurige glitter erg goed opvalt. Deze glitter komt van Rose. 

zwarte-nagellak-met-bronzen-glitter
zwarte-nagellak-met-bronzen-glitter

Zwarte nagellak met gouden glitter

Kijk, ik hou ontzettend van glitter… dit is dus ook echt een nageldesign naar mijn hart! Ik gebruikte hier weer 2 lagen zwarte nagellak van Essence en werkte af met 1 laag glitternagellak van Sally Hansen. 

zwarte-nagellak-met-gouden-glitter
zwarte-nagellak-met-gouden-glitter

Holografische glitter en zwarte nagellak

Als je mijn blog wat vaker leest, ken je mijn zwak voor holografische nagellak en holografische nail art vast al wel. Ik heb zelfs ooit zelfs mijn eigen holografische nagellak gemaakt

zwarte-nagellak-met-gouden-holografische-glitter
zwarte-nagellak-met-gouden-holografische-glitter

Dit is een mooie, maar erg subtiele look. Je begint weer eerst met zwarte nagellak. Daarna breng je een holografische nagellak aan. 

Ik koos voor een gouden holografische topcoat van Orly. Deze bracht ik aan in 1 laagje. Je kan dit zeker extra opbouwen. 

Dit nail design ziet er heel ingetogen uit als je binnen bent, maar zodra de zon of een lamp erop begint te schijnen… Feestje op jouw nagels! 

Striping tape op zwarte nagellak

Oké, ik ben niet altijd de grootste fan geweest van striping tape of nail art tape om mee te werken… het is moeilijk om er nail art mee te maken omdat het helemaal niet zo goed blijft plakken! 

Daarom werk ik deze looks altijd af met twee lagen Sèche Vite. 

zwarte-nagellak-met-zilveren-streep
zwarte-nagellak-met-zilveren-streep

Bladgoud op zwarte nagels

Nog een toppertje dankzij het grote contrast: bladgoud aanbrengen op je nagels! Toegegeven, het vergt een beetje extra inspanning en je mag zeker niet te hard blazen of niezen tijdens het werken met het bladgoud of de goudfolie, LOL! 

Ik neem het bladgoud altijd vast met oftewel een pincet, ofwel met een kwastje als ik een subtieler resultaat wil. 

Zeker afwerken met een laag topcoat, anders bladdert je bladgoud er zo weer af.

zwarte-nagellak-met-goudfolie
zwarte-nagellak-met-goudfolie

Juwelen in zwarte nail art

Nog een toffe nail art look met zwarte nagellak: juwelen gebruiken! Dit doosje met juweeltjes voor op je nagels kocht ik op Aliexpress en kostte helemaal niet zo veel. 

Hoe breng je die best aan? Wel, ik lakte eerst de zwarte lagen en liet die drogen. Daarna deed ik er een gewone topcoat over en gebruikte die als plaklaag voor de steentjes. 

Die steentjes kan je trouwens super gemakkelijk vastpakken met zo’n pennetje voor diamond paintings! 

Zet ze op hun plaats op je nagel en afwerken met… je raadt het al… een goede laag Sèche Vite! 

zwarte-nagellak-met-juwelen
zwarte-nagellak-met-juwelen

Rhinestone zwarte nail art

Deze zwarte nagellaklook is een beetje hetzelfde opgebouwd als de look hierboven: alleen werk je met rhinestones in de plaats van juweeltjes of studs. 

Vergeet zeker niet om goed af te werken met een topcoat, anders vallen je rhinestones er te snel uit. 

zwarte-nagellak-met-rhinestones
zwarte-nagellak-met-rhinestones

Zwarte nagellak met studs

Nog een grote favoriet ten huize Glamourista: studs gebruiken in nail art! Ik kocht onlangs een setje met allerlei studs in verschillende vormen in het zilver en goud (allezja… -kleurig, he) en sindsdien draag ik erg vaak nail art met studs! 

Een grote aanrader om een alledaagse, misschien wel saaie kleur… net dat extra beetje pit te geven! 

zwarte-nagellak-met-studs
zwarte-nagellak-met-studs