24x Zara parfums: dupes voor bekende parfums (high-end) voor dames (test)

(Last Updated On: May 18, 2023)

Ik hou ontzettend veel van parfums en heb me voorgenomen om nog veel meer over parfums te gaan leren. Ik wil graag weten hoe je parfum moet aanbrengen, ontdekken welk parfum bij mij past, het verschil tussen parfum en eau de toilette en hoe reizen met parfum.

Jaren geleden had ik al fijne parfums gekocht van Zara, maar had er al een tijdje geen meer.

Tot ik nog eens op de Zara webshop belandde en véél nieuwe parfums zag. Ik wilde ze natuurlijk graag beginnen testen en kocht een flinke hoeveelheid parfums en Zara eau de toilettes (samen met veel Zara make-up om te gaan testen).

Zara parfums

Zara parfum dupes

Ik hoorde steeds vaker dat de parfums van Zara dupes zijn voor bekende en dure parfums.

Dat wilde ik natuurlijk proberen en ik heb alle parfums van hierboven dan ook grondig getest, als we goedkopere dupes kunnen vinden, is dat alleen maar mooi meegenomen!

1. La Vie est Belle van Lancôme dupe (Zara Red vanilla)

Het parfum ‘Red Vanilla’ van Zara is een dupe voor La Vie est Belle van Lancôme. Dit heerlijke parfum heeft noten van jasmijn, iris, oranjebloesem en wat Patchouli. Dit parfum lijkt heel erg op de originele La Vie est Belle! 

2. J’adore Dior dupe (Zara Rose)

Het parfum ‘Rose’ van Zara lijkt heel erg op J’adore Dior. Als je dus op zoek bent naar een parfum dat goedkoper is en waar je véél meer waar voor je geld krijgt, moet je Zara Rose eens een keertje in huis halen. 

Enkele noten uit dit parfum: beragmot, magnolia, peer, meloen, perzik, jasmijn, roos, orchidee, violet, ceder, vanille, muskus,… Een fruitig parfum, maar ook tegelijkertijd poederig parfum.

3. Chanel Chance eau Tendre dupe (Zara Apple Juice)

Het parfum ‘Apple Juice’ van Zara lijkt echt énorm op Chanel Chance eau Tendre, iets waar ik ontzettend blij mee ben, dit is namelijk mijn favoriete parfum!

Ik heb dan ook zelf een flacon van Apple Juice van Zara in huis gehaald en inderdaad: de gelijkenissen zijn tréffend. Enige minpuntje: het parfum (eau de toilette) blijft wat minder lang hangen en moet je wat vaker opnieuw opbrengen.

Als je ook heel erg houdt van luchtige en fruitige parfums, zou ik je zeker aanraden om deze Chanel Chance eau tendre dupe eens uit te testen. 

4. Chloé (Chloé) dupe (Zara Powdery Magnolia)

Het parfum van Zara ‘Powdery Magnolia’ lijkt heel erg op Chloé van Chloé (de originele versie).Ik heb hier zelf de Chloé in huis, dit is al jarenlang mijn favoriete winterparfum: ietsje poederiger dan mijn normale favoriete parfums, maar nog licht genoeg om te dragen. 

Ik heb beiden getest en inderdaad: de Powdery Magnolia van Zara komt wel heel erg dichtbij Chloé. 

5. Yves Saint Laurent Black Opium dupe (Zara Gardenia)

Zara Gardenia is een hele goede dupe voor Yves Saint Laurent Black Opium, er zitten veel dezelfde noten in dit parfum. 

6. Miss Dior Bouquet dupe (Zara Nude bouquet)

Nude Bouquet is een van mijn favorieten die ik kocht van de Zara parfums. En wat blijkt? Het is ook nog eens een dupe voor Miss Dior Bouquet! 

7. Armani My Way dupe (Zara Sublime Epoque)

Sublime Epoque van Zara is een dupe voor Armani My Way: ideaal, want dit is ook een erg populair parfum. 

8. Thierry Mugler Alien dupe (Zara Violet Blossom)

Violet Blossom is een dupe voor Alien van Thierry Mugler. Wist je trouwens dat dat een van de allerpopulairste parfums is van de laatste jaren? 

Het is dan ook heel erg fijn dat er nu een dupe is van dit heerlijke parfum. Ik heb er al enkele zogenaamde dupes van getest, maar deze van Zara komt wel heel dicht in de buurt. 

9. Juicy Couture I am Juicy dupe (Zara Ultra Juicy)

Ultra Juicy lijkt heel erg op I am Juicy van Juicy Couture. 

10. Paco Rabanne Lady Million dupe (Zara Woman Gold)

Woman Gold is een erg fijne dupe voor Paco Rabanne Lady Million. Ook dit is een erg gewild parfum, heel fijn dus om hier een goedkoper parfum van te vinden! 

11. Byredo Gypsy water dupe (Zara Waterlilly tea dress)

Waterlilly Tea Dress

12. Armani my Way dupe (Zara Sublime Epoque)

Sublime Epoque

13. Victoria’s Secret Bombshell dupe (Zara Orchid)

Orchid heb ik ook in mijn badkamerkastje staan, terwijl ik niet eens wist dat het een dupe was van Victoria’s secret Bombshell. Nu, het was wel te denken dat dat parfum wat voor mij zou zijn aangezien ik erg hou van fruitige parfums. 

14. Chloe Chloe dupe (Powdery Magnolia)

Powdery Magnolia

15. Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 dupe (Red Temptation)

Red Temptation

16. Paco Rabanne Olympea dupe (Gourmand Addict)

Gourmand Addict

17. YSL Black Opium Dupe (Gardenia)

Gardenia

18. Dior Hypnotic Poison dupe (Femme)

Femme

19. Zadig & Voltaire This is Her dupe (Fields at Nightfall)

Fields at Nightfall

20. Jo Malone Orange Blossom dupe (Fleur d’Oranger)

Fleur d’Oranger

21. Dolce & Gabbana The one dupe (Black Amber) 

Black Amber

22. Viktor & Rolf Flowerbomb dupe (Black Peony)

Black Peony

23. Juicy Couture Viva la Juicy dupe (Pink Flambé)

Pink Flambé

24. Michael Kors (Rose Gold)

Rose Gold

 

 

Hoe heb ik deze parfums getest?

Iedere dag bracht ik ‘s ochtend 2 parfums aan: eentje op mijn linkerpols, de andere op mijn rechterpols. Zo kon ik tijdens de dag ook merken hoe het parfum evolueerde.

Mijn vriend kreeg dus ook elke dag ineens mijn polsen onder zijn neus met de mededeling: ‘Schahaaaat, dit zijn die van vandaag, wat vind jij ervan?’.

Het was dan ook erg grappig om te merken dat onze parfumsmaak ongeveer 80% overeenkomt.

We houden allebei van fruitige, bloemige geuren, soms met een meer poederig accent.

Ook al was ik niet gek op de geur, ik moest ze wel de hele dag blijven dragen om te kijken of mijn mening nog veranderde.

Opvallend: vaak bleef mijn mening over het parfum van de dag tijdens de dag hetzelfde, er hebben niet veel parfums tussengezeten waar ik ‘s avonds ineens lyrisch over was, maar nog niet gelijk bij het opsprayen.

Waarom een hele dag dragen?

Ik vond het erg belangrijk om het héle parfum te testen. Parfums zijn opgebouw uit verschillende lagen en noten. De eerste indruk is vluchtig en zijn de topnoten, daarna heb je de hartnoten en als laatste de meer blijvende noten: de basisnoten.

Zara Parfums

WRLY set (colors collection)

In deze verpakking zitten ook van die geursticks waar je de eau de toilette kan op sprayen, ideaal! Ik test persoonlijk parfums en eau de toilettes wel liefst van al op mijn eigen huid.

Door je eigen pH en hormonen etc… krijgt ieder parfum trouwens een heel andere uitwerking per persoon. Iets om zeker rekening mee te houden als je parfums test!

 • White: Freesia, Litchi, Magnolia
 • Rose: Blackcurrant, Peony, Rose
 • Lily Pad: Fruit cocktail, Heliotrope, Praline
 • Yellow Sun: Apple, Apricot, Coconut deze vond ik erg lekker ruiken, erg fruitig

Prijs: 3,95 euro voor 4 x 1,5 ml

Eau de toilette

Zara discovery set (steden Jo Malone)

zara-parfums
zara-parfums
discovery-set-zara-parfum
discovery-set-zara-parfum
zara-cities-parfum
zara-cities-parfum

Arg, ik heb flink gevloekt op deze verpakkingen… helemaal niet handig om dat stopje eruit te halen, ik heb véél liever de sprayflaconnetjes die ik gekocht had. Maar goed,

 • Stunningly Venice: een frisse, groene geur
 • Fashionably London: zware geur (niet mijn ding)
 • Magnificently Dubai
 • Gracefully Madrid
 • Elegantly Tokyo
 • Creatively Shanghai
 • Boldly Seoul
 • Energetically New York

 

Prijs: 15,95 euro voor 8x 4 ml flesjes

Eau de parfum

 

Zara discovery set Zara Emotions Jo Malone

parfum-travel-size-zara
parfum-travel-size-zara

Dit waren best wel zwaardere parfums die ik getest heb en zoals je waarschijnlijk ondertussen al gemerkt hebt, hou ik vooral van lichtere parfums. Wist je trouwens dat ook deze parfums mee gemaakt werden door dé Jo Malone? Dat merkte je ook heel erg aan de complexiteit van de parfums.

Ook hier vond ik de verpakkingen niet zo fijn.

 • Fleur de Patchouli
 • Tuberose Noir
 • Amalfi Sunray
 • Waterlily Tea dress
 • Bohemian Bluebells
 • Fleur D’Oranger
 • Vetiver Pamplemousse
 • Ebony Wood

Prijs: 15,95 euro voor een set van 8x 4 ml

Eau de parfum

 

Zara Nude Collection

zara-parfum-nude-collection
zara-parfum-nude-collection
zara-parfum-rollers
zara-parfum-rollers
 • Nude Bouquet
 • Cashmere Rose
 • Deep Garden
 • Lightly Bloom

Prijs:   15,95 euro voor 4x 10 ml

Eau de parfum

 

Zara Minimal collection

 • Orchid
 • Orchid Intense
 • Gardenia
 • Ruby Berries

Prijs: 3,95 euro voor 4x 2 ml

 

Zara-parfum-dupes
Zara-parfum-dupes
zara-parfum-dupes
zara-parfum-dupes

Hoe goed zijn de Zara parfum dupes?

Natuurlijk de grote vraag: hoe goed zijn die Zara parfum dupes eigenlijk? Ik heb ze ondertussen maandenlang uitgetest, verschillende parfums, en dit is mijn conclusie.

Ze vervliegen iets sneller dan de traditionele parfums, ja, maar dat heb ik er eerlijk gezegd voor over. Zo heel veel langer blijven die niet zitten en ze zijn ZO duur! Dan koop ik liever de Zara dupes van bekende parfums en spray ik eens wat extra op een dag. 

Echt, ik vind het zelf echt enorme aanraders. Toen ik onlangs in de Zara in Gent was, heb ik nog eens een grote flacon bijgekocht van Zara Orchid en eentje van Zara Apple Juice. Daar had ik al een kleintje van, maar wilde toch nog een grotere variant hebben. 

Ik ben zo blij dat ik deze bekende parfum dupes gevonden heb!