Inpakken van parfum en geuren voor op reis: reizen met parfums

(Last Updated On: January 20, 2022)

De ultieme gids voor het inpakken van parfum en geuren voor op reis!

Als het op inpakken voor een reis aankomt, wil je het allen het essentiële inpakken. Dat omvat kleding, toiletartikelen, en je favoriete parfum of geur (zeker als je een vast parfum hebt dat je altijd gebruikt).

Maar, hoe kunnen we ervoor zorgen dat we onze flesjes niet breken als we op reis zijn? De oplossing is de juiste verpakkingsmethoden te gebruiken voor we ze in onze bagage stoppen! En, als je naar de USA reist, wat moet je dan nog doen behalve een visum aanvragen of een ESTA regelen? Hoe zit dat als je naar de USA wilt reizen met al je flesjes en co? We geven je graag onze allerbeste tips!

parfum-inpakken-op-reis
parfum-inpakken-op-reis

We bespreken het volgende:

  • Hoe je je parfums en sprays kunt inpakken zodat ze veilig en gezond blijven tijdens het reizen
  • De beste manier om je parfums in je handbagage te bewaren als je geen tassen incheckt
  • Welke soorten verpakkingen het beste zijn om te voorkomen dat parfum lekt tijdens het vliegen
  • Het beste parfum om op reis te dragen
  • De regels op Schiphol voor het meenemen van parfums en geurstoffen in een vliegtuig
  • Wat moet je behalve je visum en ESTA nog regelen als je naar de VS wilt reizen?
  • Welke regels gelden er om parfums en co mee te nemen naar Amerika?
  • Waarom je beter geen parfum in het vliegtuig kunt dragen

Parfum en parfums inpakken voor op reis

Hoe je je parfums inpakt zodat ze veilig blijven tijdens het reizen?

Goed, laten we het hebben over hoe je je parfums en sprays moet inpakken zodat ze veilig blijven als je op reis gaat.

Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan heel minimalistisch te reizen en niet te veel mee te nemen. Ik heb een paar jaar geleden een Travalo gekocht en gebruik die nog steeds graag om mee te reizen: je pompt er wat van je favoriete geuren in en hebt maar een piepklein flesje om mee te reizen. Het is gewoon perfect!

1. Een tas inchecken

Als je een tas incheckt, kun je je parfums het beste bewaren door ze in een doorzichtig plastic ziploc zakje van 1 liter te doen. Zo voorkom je eventuele lekkages en wordt het ook gemakkelijker voor de luchthavenbeveiliging om je bagage te scannen.

Een andere mogelijkheid is om ze in een klein potje of spuitflesje te doen. Zo zijn ze gemakkelijker in te pakken en kun je ze tijdens je reis opsproeien als dat nodig is.

2. In je handbagage (zonder ruimbagage)

Je kunt je parfums het beste in je handbagage bewaren als je geen bagage incheckt.

Neem je handbagage tas mee zonder ingecheckte bagage, doe dan de parfumflesjes of -sprays gewoon in een gemakkelijk toegankelijk plastic bakje voor je het inpakt.

Je kunt een bakje kopen, of misschien heb je er thuis ook wel een staan dat even goed werkt.

De reden waarom we zoiets willen gebruiken is dat het gemakkelijk is én ruimte in je tas bespaart. Plus, als er tijdens de reis iets met de parfumflesjes gebeurt, heb je een gemakkelijke manier om het op te ruimen.

Niemand wil een puinhoop in zijn handbagage!

 

In je handbagage mag je 1 liter aan vloeistoffen meenemen in verpakkingen van elk 100 mililiter. Kleinere of halfvolle verpakkingen mogen uiteraard ook. Stop die vloeistoffen, gels, crèmes, zalfjes, pasta’s en spuitbussen in een hersluitbare doorzichtige plastic 1-liter zak.

Website Schiphol

Hoe je parfums veilig vervoeren

Idealiter willen we onze parfums zo veilig mogelijk vervoeren, zodat ze tijdens de reis niet morsen of lekken. Dit betekent dat je ze rechtop inpakt (zodat eventuele lekken niet kunnen ontstaan) en er een stoffen zakje in doet om eventuele lekken op te vangen als ze toch ontstaan.

Het stoffen zakje helpt ook je kleren te beschermen tegen eventuele parfum of geurstoffen, zodat je geen troep in je bagage hebt!

Als dit je te veel werk lijkt en het je niet uitmaakt dat er een kleine kans is dat de flesjes tijdens de reis lekken, dan kun je ze prima rechtop bewaren zonder het stoffen zakje.

Als je een houder zoekt die voorkomt dat je parfum tijdens het reizen morst of lekt, zijn er een paar dingen die je moet overwegen. Eerlijk gezegd zou ik niet aanraden met een glazen flesje te reizen en ik doe mijn parfums altijd in een Travalo.

Travalo flesje

Mijn grootste favoriet om mee op reis te nemen, zijn mijn Travaloflesjes. Ze zijn zo eenvoudig en gemakkelijk in gebruik. Ik vul ze gewoon met wat van mijn favoriete parfums of geuren, klik de dop er weer op, en klaar ben je! Ze zijn er ook in allerlei kleuren en zijn helemaal niet duur.

Spuit parfum op een zakdoek

Een andere methode:  als je niet elke dag parfum op hoeft te spuiten maar wel wilt dat je kleren lekker ruiken, spuit dan wat van je favoriete parfum op je zakdoeken en vouw ze tussen je kleren in je koffer.

Op die manier hoef je geen parfum mee te nemen, maar ruik je toch geweldig!

Spray op wattenschijfjes of wattenbollen

Nog een trucje dat ik van mijn grootmoeder geleerd heb: spuit parfum op wattenschijfjes en wattenbolletjes en stop dit in een luchtdicht bakje. Neem ze eruit en ze zullen geweldig ruiken op je huid.

Koop een rollerball

Rollerballversies van parfums zijn ideaal als je vaak onderweg bent! Ze zijn klein en gemakkelijk in een handbagage te stoppen. Koop de echte parfumversie van je favoriete geur, maar dan in een klein flesje.

Veel grote parfum- en geurmerken maken rollerballs, zodat je je favoriete parfum gemakkelijk mee kunt nemen. Ze zijn ideaal, niet alleen als je op reis bent, maar ook als je een korte reis maakt of van een dagje uit geniet!

Gebruik proefmonsters

Ik bewaar altijd de proefmonsters van mijn favoriete parfums! Ze komen zo van pas als je op reis bent!

TSA-regels voor het meenemen van parfums en geuren in een vliegtuig

Wat als je naar de USA op reis gaat? Je hebt je visum geregeld of je ESTA voor Amerika en je kan vertrekken. Hebben zij aparte regels voor het vervoer van make-up en parfums waar je rekening mee moet houden?

Wat zijn de TSA-regels voor het meenemen van parfums en geuren in een vliegtuig? De Transportation Security Administration heeft specifieke richtlijnen als het gaat om het reizen met parfum, eau de cologne, of andere vloeistoffen. Je moet deze altijd nagaan voor je begint in te pakken.

In het algemeen staat de TSA toe dat passagiers een doorzichtige zak (1 liter) vloeistoffen, spuitbussen, gels, crèmes en pasta’s meenemen in hun handbagage en door de controlepost. Deze zijn beperkt tot reisformaat verpakkingen van 100 milliliter of minder per stuk.

Vloeistoffen, spuitbussen, gels, crèmes en pasta’s in verpakkingen groter dan drie ounce (100 milliliter) moeten in de ingecheckte bagage.

Parfums en geuren vallen in de categorie vloeistoffen, dus als je een grote fles hebt, moet die in je ingecheckte tas. Er zijn echter enkele uitzonderingen op deze regel, lees de regels dus altijd goed na!

Parfums meenemen van een reis

Of je nu veel duty-free parfums gekocht hebt in de luchthaven of je bent gewoon helemaal los gegaan op je bestemming, je hebt een paar nieuwe parfums gekocht en wilt ze mee naar huis nemen. Hoe moet je je nieuwe parfums terug vervoeren van je reis?

Als je parfums in grotere flesjes zitten (meer dan 100 ml ), kun je ze in je ruimbagage doen, maar ze moeten dan wel in een doorzichtig, afsluitbaar zakje.

De vloeistoffen die je in de winkels op de luchthaven koopt, worden verpakt in een speciale, verzegelde zak, die je pas mag openen op de plaats van bestemming.

Welke parfums kies je voor op vakantie?

Nu we alles weten over hoe we onze parfums op reis moeten bewaren, laten we het nu eens hebben over de beste manier om ze voor onze reis in te pakken en welk parfum bij je reisbestemming past.

Parfums meenemen op vakantie betekent niet dat je ze allemaal in je koffer moet inpakken en inchecken voor de vlucht (tenzij het grotere flessen zijn). Het betekent alleen dat je moet overwegen er een paar samen in te pakken als ze gelijksoortige geuren of stijlen hebben, zodat ze gemakkelijk samen gebruikt kunnen worden.

Iets anders om rekening mee te houden is het klimaat van je bestemming . Ga je op een strandvakantie waar het warm en vochtig is, pak dan geen geuren in die zware bloemengeuren bevatten. Die kunnen in de hitte te overweldigend en intens zijn. Kies in plaats daarvan voor lichte, frisse geuren.

Reis je daarentegen naar een kouder klimaat, dan is het misschien leuk om een paar zwaardere geuren in te pakken die je normaal in de zomer niet zou gebruiken. Dit helpt je om in de vakantiestemming te komen!

Wat je bestemming ook is of welke soort geuren je ook inpakt, vergeet niet ze altijd in een afsluitbaar zakje te doen om lekken of morsen te voorkomen. Na je reis kan je deze parfums gebruiken om terug herinneringen van je reis op te roepen!

Draag geen parfum tijdens je vlucht

Zo vaak heb ik tijdens een vlucht een erge migraine gekregen doordat mensen te veel parfum droegen. Even serieus, wees niet de persoon die veel te veel parfum draagt op een vliegtuig. De mensen om je heen zullen je dankbaar zijn dat je geen parfum op hebt tijdens je vlucht.

Waarom is het zo slecht om parfum of parfums te dragen tijdens een vliegreis? De reden waarom men afraadt parfum te dragen tijdens het vliegen, heeft alles te maken met de cabinedruk binnen in een vliegtuig en hoe die onze neusgaten, sinussen en longen beïnvloedt.

Als het vliegtuig opstijgt of landt, verandert de druk in de cabine snel. Dit kan problemen veroorzaken voor mensen met allergieën, astma, en andere aandoeningen van de luchtwegen. En voor mensen zonder deze aandoeningen kan het dragen van parfum tijdens een vlucht nog steeds een behoorlijk onaangename ervaring zijn.

De chemische stoffen die in parfums en geurstoffen voorkomen – zoals alcohol, etherische oliën en ftalaten – kunnen deze symptomen ook verergeren. Dus als je hoofdpijn of een verstopt gevoel tijdens je vlucht wilt vermijden, kun je de parfum beter gewoon helemaal overslaan. Niet alleen voor jezelf, dit is ook een vriendelijkheid tegenover je medereizigers.

Conclusie

We hebben het dus gehad over hoe je je parfum kunt bewaren als je een tas incheckt en als je het zonder ruimbagage meeneemt. Een paar mogelijkheden om parfum mee op reis te nemen: een Travalo gebruiken, wat parfum op wattenbolletjes spuiten, of een rollerbal kopen of proefmonsters gebruiken.

We hebben ook de regels van de luchthaven doorgenomen voor het meenemen van vloeistoffen, gels, en spuitbussen het land in. Nu is het tijd om al deze informatie in praktijk te brengen en op je volgende reis te gaan!

 

En, het allerbelangrijkste, denk eraan licht in te pakken en geen parfum op je vlucht te dragen! Geniet van je reis! Heb jij nog goede tips? Laat ze dan zeker ook even achter in de comments!