Rolling Project Pan 2019

(Last Updated On: June 10, 2020)

Hmmm… een rolling project pan, wat is dat nu weer? Het is een project pan (een project waarin je spullen opmaakt, vaak make-up, verzorgingsproducten etc) maar omdat het ‘rolling’ is, vul je het opgemaakte product weer aan met een nieuw product dat je op wilt gebruiken.

Waarom een rolling project pan?

Ik wil graag een rolling project pan doen omdat ik sinds we samenwonen, weer enkele niet-cruelty free producten op moet gebruiken. Eigenlijk vind ik het erg vervelend dat ik nu opnieuw merken in mijn collectie heb zitten die niet dierproefvrij zijn, dus wil ik die als prioriteit eerst opmaken dit jaar.

Eigenlijk heb ik een hekel aan project pans: er is mijns insziens een goede reden waarom je bepaalde producten niet uitkiest. Om dan maandenlang niet je favorieten te gebruiken met tegenzin, dat is niet mijn ding. Maar omdat ik nu fijne, maar niet-dierproefvrije producten wil opmaken, maak ik een uitzondering.

Thank u, next!

Omdat dat opgaan best snel mag gaan, kies ik dus voor een project rolling pan. Is het ene niet-dierproefvrije product opgemaakt, vlieg ik al in de volgende!

Mijn doel?

Ik wil bijna alleen nog maar dierproefvrije producten overhouden in mijn stash en meer met biologische en groenere producten gaan werken. Enkele producten zijn al wél topfavorietjes maar moet ik vaker gebruiken. Ook zou ik heel erg graag enkele DIY’s vinden zodat ik de producten zelf kan maken en minder plastic verbruik. Zo, kan al tellen hè, qua doelen?

Make-up

rolling-project-pan-makeup

 • Coconilla bee natural lippenbalsem: is een beetje te oud aan het worden, dus die moet op!
 • H&M mauve sparkly lipgloss: ik ben gék op deze lipgloss, maar H&M is niet (meer) dierproefvrij en ik heb deze gloss al zeker 3 jaar. Opmaken, dus!
 • Bourjois Volume Glamour mascara: jarenlang een favoriet en vandaag had ik er nog 2 bij vriendlief liggen. Dit is niet dierproefvrij en moet dus op
 • Bourjois Healthy Mix foundation: hier ben ik al flink mee bezig, nog een dikke maand en dan is deze hopelijk ook op. Maar… hierna heb ik nog een gloednieuwe back-up liggen. Ook niet dierproefvrij
 • Catrice highlight en contour stick: gebruik ik vaak de laatste tijd maar omdat het een crèmeproduct is, wil ik ‘m graag opmaken
 • watjes: ik gebruik eigenlijk alleen nog maar herbruikbare watjes, dus wil ik deze snel opmaken

Verzorgingsproducten

rolling-project-pan-verzorgingsproducten

 • dr Jart rubberen masker: niet dierproefvrij en ik hou eigenlijk niet zo enorm van maskers
 • Andrélon droogshampoo: niet dierproefvrij en ik heb nog enkele andere bussen droogshampoo
 • Paula’s Choice skin perfecting gel BHA: ik HOUUUU van dit product en dit is alweer mijn 5e flesje! Dit is de oudste die ik heb (ik had er een bij mijn vriend staan en eentje op mijn appartement), maar deze oudste wil ik én vaker gebruiken en mag ondertussen op
 • Paula’s Choice resist skin restoring moisturiser: ik heb een back-up en zou deze vaker moeten gebruiken, dus vandaar dat deze mee in mijn rolling project pan zit. Mijn FAVORIETE moisturiser met spf, trouwens!
 • Nog eentje van Paula’s Choice: fruitzuur! Deze Weekly resurfacing treatment gebruik in doodgraag, maar ik vergeet het te vaak. Hier heb ik nog geen back-up van, maar dat komt nog wel
 • &Other Stories Micellair water: plakkerig, bah! Mag dus snel op… ik gebruik eigenlijk ook nooit meer micellair water
 • Nivea Diamond Gloss care shampoo: niet dierproefvrij, ruikt wel heerlijk. Sinds ik mezelf uit de PR-lijst van Beiersdorf heb moeten dreigen (hallo, duidelijk niét van AVG/GDPR gehoord??), heb ik nog een grotere hekel aan dit merk dat op dieren test. Ik heb hier nog veel back-ups van, dus ik kan er maar beter aan gaan werken 😉
 • Nivea Diamond Gloss care Conditioner: volgens mij heb ik hier nog zeker 6 flesjes van… maar deze moeten dus ook zeker stilletjesaan op geraken!

 

Schoonmaakproducten

rolling-project-pan-schoonmaakproducten

Ik wil graag overstappen op natuurlijkere en milieuvriendelijkere (cruelty free) schoonmaakproducten, en sommigen hiertussen zijn dat al wel, maar mogen stilaan op:

 • Robijn wasverzachter: jarenlang mijn geur… maar testen op dieren en zijn niet milieuvriendelijk. Plus, ik verbruik te veel plastic hiermee
 • Mr Propre: ruikt lekker, maar ook weer gestest op dieren en niet milieuvriendelijk
 • Hyper Fresh  luchtverfrisser: ruikt heerlijk, maar ik heb nog 5 backups die niet slecht mogen worden
 • eco-select ruitenreiniger: ecovriendelijk en werkt fijn, maar we hebben nog veel back-upjes hiervan. En ik zou graag een DIY versie vinden tegen deze flesjes op zijn
 • All purpose cleaner van Action: deze zijn ook milieuvriendelijk, maar ik heb nog enkele back-ups. Misschien poets ik zo wat sneller? 😉

Ziezo, dit zijn mijn huidige producten in mijn rolling project pan. Als er producten vervangen worden omdat ze op zijn, geef ik opnieuw een update!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.