Wat is wimperserum en wenkbrauwserum en hoe moet je het gebruiken?

(Last Updated On: April 20, 2022)

De laatste jaren is er steeds meer te doen over wimperserum: er zijn meer en meer merken op de markt en het begint vaker ingeburgerd te geraken in de verzorgingsroutine van vele vrouwen en mannen. 

wimperserum-
wimperserum-

Photo by šŸ£ Luca Iaconelli šŸ¦Š on Unsplash

Maar, wat is een wimperserum eigenlijk en hoe werkt het? Moet je het op een speciale manier aanbrengen zodat het goed werkt? Zijn er dingen die je wel of niet mag doen? We leggen het je graag uit! 

Wat is een wimperserum

Maar, laten we eerst beginnen bij de allerbelangrijkste vraag. Wat is een wimperserum? Een wimperserum of eyelash serum zorgt ervoor dat je minder wimpers verliest en dat je bestaande wimpers langer en dikker worden. 

Een haargroeiserum dus, maar specifiek voor je wimpers. 

hoe-wimperserum-gebruiken
hoe-wimperserum-gebruiken

Photo by Kalea Jerielle on Unsplash

Wat is een wenkbrauwserum? 

Eigenlijk werkt een wenkbrauwserum net zoals een wimperserum: het laat je wenkbrauwen beter groeien, maakt ze dikker en zorgt voor minder haaruitval. Ideaal als je jaren geleden ietsje te enthousiast je wenkbrauwen geĆ«pileerd hebt en nu graag dikkere en vollere wenkbrauwen wilt omdat dat dĆ© beautytrend is. 

wenkbrauwserum-aanbrengen
wenkbrauwserum-aanbrengen

Photo by Kate Hliznitsova on Unsplash

Voordelen van een wimperserum

Je hoeft geen mascara meer gebruiken als je een poosje bezig bent met wimperserum, als je geen zin hebt om je iedere dag op te maken, kan dit dus een hele handige oplossing zijn. 

  • Minder mascara nodig als je graag wat meer opvallende en volle wimpers wilt
  • Handig aan te brengen
wimper-serum
wimper-serum

Photo by Drew Dizzy Graham on Unsplash

Nadelen van een wimperserum 

  • Je moet een wimperserum blijven gebruiken, anders dunnen je wimpers weer uit op den duur.
  • Let goed op de ingrediĆ«nten van een wimperserum en wenkbrauwserum en blijf weg van diegene die bimatoporst in de ingrediĆ«nten hebben.
  • Koop nooit, never een wimperserum uit China etc bij shops zoals AliExpress, Alibaba,… en pas ook goed op in andere webshops (zij omzeilen allerlei belangrijke tests die moeten gebeuren van de overheid en importeren het rechtstreeks. Ontzettend gevaarlijk en uit onderzoek blijkt dan ook vaak dat er sporen van ontlasting en nog veel ergere ingrediĆ«nten in hun ‘make-up’ en ‘verzorgingsproducten’ zitten. 
  • Wimperserum mag absoluut niet in aanraking komen met je oog zelf. Je moet dus ontzettend voorzichtig zijn bij het aanbrengen van het serum en breng het dan ook alleen aan op een droog oog en droge oogleden. Wrijf niet in je oog. 

Hoe moet je wimperserum gebruiken? 

Je brengt het wimperserum vaak ‘s avonds aan op je wimperlijn. Daarbij moet je ontzettend voorzichtig zijn bij het aanbrengen, het serum zelf mag niet in je ogen komen. 

Daarom is het ook heel erg belangrijk dat je ogen en je oogleden + wimpers droog zijn.

wat-is-wimperserum
wat-is-wimperserum

Photo by Scandinavian Biolabs on Unsplash

Hoe moet je wenkbrauwserum gebruiken? 

Een wenkbrauwserum breng je voorzichtig aan met het kwastje op je wenkbrauwen. 

Ook bij het aanbrengen van wenkbrauwserum moet je erop letten dat je het niet aanbrengt op vochtige wenkbrauwen. Vooral omdat je niet wil dat er door zweet,… alsnog wenkbrauwserum in je ogen terechtkomt. 

wenkbrauwen-laten-groeien
wenkbrauwen-laten-groeien

Photo by Camille Brodard on Unsplash

Voordelen en nadelen van wenkbrauwserum

Maar wat zijn de voordelen en de nadelen van een wenkbrauwserum? Kan je dit gemakkelijk gebruiken? 

 

Is een wimperserum gevaarlijk? 

Ja, sommige wimperserums zijn gevaarlijk en mogen daarom niet gebruikt worden. Het schadelijke ingrediƫnt dat je moet vermijden, is bimatoprost.

Dit is medicatie die gebruikt wordt om glaucoom (een echt ernstige oogziekte waarbij de oogdruk te hoog wordt.- als iemand die dit de laatste jaren regelmatig had na een oogoperatie en de pijn soms ondraaglijk was, kan ik je zeggen dat je dat absoluut niet wilt.) te bestrijden.

Het is niet gemakkelijk tot slecht te behandelen en zorgt voor veel pijn. Omdat je het gebruikt om je wimpers te laten groeien, went je oog aan deze medicatie.

Als je dan ooit glaucoom zou krijgen, kan je geen bimatoprost meer gebruiken. 

In Amerikaanse en Chinese wimperserums vind je dit ingrediƫnt vaak terug, maar de EU heeft het ingrediƫnt verboden om te gebruiken als wimperserum.

Daarom moet je dus extreem voorzichtig zijn als je een wimperserum koopt, niet alle importeurs houden zich eraan of, als jij rechtstreeks eentje koopt bij Aliexpress, hou je je ook niet aan deze Europese regels wat ontzettend gevaarlijk kan zijn voor je gezondheid. 

Geen idee welke wimperserums je het beste koopt? Kijk eens bij wimperserum-shop.nl, daar staan ook duidelijk alle ingrediĆ«nten vermeld bij de producten, wel zo veilig. 

Belangrijk: blijf consequent

Zowel bij het gebruik van castorolie als bij een wimperserum of een wenkbrauwserum geldt: blijf consequent. Dit soort middelen werken alleen maar als je ze maaaaandenlang blijft gebruiken.