Maak jouw woning af met goede raamdecoratie

(Last Updated On: December 19, 2022)

Maak jouw woning af met goede raamdecoratie

Heb je jouw woning opnieuw ingericht, maar heb je het gevoel dat er nog iets mist? Dan komt dit vaak doordat de raamdecoratie niet bij de rest van het interieur past.

Dit kan ook een geheel ander gevoel geven in de woning. De juiste decoratie vinden bij jouw ruimtes is daarom een vereiste om het interieur volledig naar wens te krijgen.

Om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt, is het goed om voor jezelf op een rij te zetten waar je allemaal op kunt letten.

raamdecoratie
raamdecoratie

Photo by Beazy on Unsplash

En welke decoratie mag niet ontbreken tijdens jouw zoektocht. Onderstaande informatie helpt jou aan de juiste keuze en voldoende kennis over de raamdecoraties.

 

Jouw interieurstijl geeft andere keuzemogelijkheden

Bij raamdecoratie is het als eerste belangrijk dat je jouw interieurstijl in het achterhoofd houdt. Iedere interieurstijl behoeft namelijk geheel andere soorten raamdecoratie, waardoor jouw uiteindelijke keuze ook een groot verschil oplevert in de ruimte.

Zo past een gordijn bijvoorbeeld niet altijd bij jouw woning, terwijl jaloezieën weer wel in meerdere interieurstijlen kunnen komen.

Door vooraf jouw interieurstijl al in het achterhoofd te houden, voorkom je dat je vanaf het begin al naar de verkeerde varianten kijkt en achteraf niet tevreden bent met de uitstraling die je aan jouw woning geeft. 

 

Op maat gemaakt in de juiste afmeting en kleur

Als je eenmaal de interieurstijl hebt vastgesteld, kun je kijken naar de verschillende varianten die bij jou passen. Een van de opties die het altijd goed doet, is een rolgordijn op maat.

Een rolgordijn levert jouw woning veel voordelen op. Doordat je zelf bepaalt hoeveel lichtinval binnenkomt, heb je voldoende zicht tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden en bepaal je ook de sfeer in de ruimte.

Voor de avonduren zorg je juist weer voor meer privacy. Je hoeft het rolgordijn alleen nog maar in de juiste kleuren en afmetingen aan te schaffen, waarna je deze kan monteren en direct begint met het gebruik.

Jouw woning ziet er direct beter uit als je de rolgordijnen volledig op maat laat maken voor iedere ruimte.

 

Bescherming tegen invloeden van buitenaf

Het is bij alle soorten raamdecoratie van belang dat je ook bekijkt waar deze bestand tegen moeten zijn.

In de woonkamer heb je alleen te maken met stof, terwijl je in de badkamer ook rekening moet houden met de hoge luchtvochtigheid. Afhankelijk van de ruimte moet je daarom ook nog naar een extra beschermlaag kijken.

Bij jaloezieën is bijvoorbeeld een speciale coating aangebracht. Zo profiteer je van een langere levensduur van de decoratie en zorg je er ook voor dat er een eenvoudigere schoonmaak bij komt kijken.

Door goed naar deze specificatie te kijken, zorg je ervoor dat je een optie hebt die bij jou en de woning past.