Hoe je terras leuk aankleden? Zo krijg je een sfeervol terras!

(Last Updated On: July 26, 2022)

Eindelijk, eindelijk is ons terras gelegd! Jeetje, wat heeft dat ontzettend lang geduurd! We hebben niet alleen maandenlang moeten wachten op überhaupt een offerte van de aannemer, maar ook het leggen zelf heeft echt erg lang geduurd. 

Terras leggen

Het leggen van de terrasstenen werd wekenlang uitgesteld, terwijl wij alles in de tuin al hadden weggezet en opgeruimd zodat het kon gelegd worden. 

Erg irritant: zo heb ik wekenlang mijn dahlia’s niet goed kunnen zien, werden ze opgegeten door slakken en stonden ze veel te dicht bij elkaar. Had ik geweten dat het zo lang zou duren, had ik ze anders gezet.

Maar iedere week werd de datum verzet en zelfs toen ze bezig waren met het leggen van de stenen zelf, stak de hitte er regelmatig een stokje voor. 

Niet alleen dat, maar het duurde heel erg lang. De offerte sprak over 3 dagen, het werden er uiteindelijk 6. Niet fijn aangezien ik thuiswerk en alles pas ‘s avonds verschoven werd, waardoor ik dagenlang ik veel te luide muziek heb moeten werken. Top. 

Maar goed, na veel gedoe is het dus eindelijk klaar. Nu nog afwachten op de factuur, hopelijk is die niet voor 6 dagen. Echt, er zijn dagen geweest waarin er slecht een paar (nadruk op een paar) stenen gelegd waren door 3 mensen, daar hadden ze dan 8 uur de tijd voor. 

Bloemen in potten

terras-leuk-aankleden
terras-leuk-aankleden

Een van de leukste en misschien ook wel goedkoopste manieren om je terras op te leuken, is werken met bloemen in potten. 

Zoals je op de foto kan zien, ben ik heel erg gek van dahlia’s. Ze hebben nu onze tafel deels omsingeld, maar staan nu zo prachtig in bloei! Het lijkt wel alsof we zo een bloemetjesmuur hebben op ons terras, heerlijk! 

Je hoeft natuurlijk niet alleen maar voor dahlia’s te kiezen, maar ik vind ze redelijk gemakkelijk om te vermeerderen en te combineren: je krijgt er ook een héle hoop mooie bloemen voor terug. 

Andere superdankbare bloemen om in potten op te kweken, zijn tulpen in de lente en lelies in de lente en in de zomer. Die staan hier ook ieder jaar te shinen en ik vind het heerlijk. Ik werk ook regelmatig in de tuin in de zomer en dan zit ik in een zoemende bloemenzee vol vlinders, zo lekker om dan te werken! 

Hete zomer? Een opzetzwembad! 

Tijdens een hittegolf of warme zomer, is het heerlijk om een opzetzwembad op je terras te hebben! Heerlijk plonzen in koel water om wat af te koelen, ik kan het iedereen aanraden! Overweeg dit dus zeker, een opzetzwembad kopen

Verlichting

De volgende stap om je terras leuk aan te kleden, maar ik ben nog volop aan het zoeken naar de juiste, verlichting op je terras!

Tuinverlichting is altijd heel nodig (het is tegenwoordig weer donker om tien uur, niet zo gezellig als je dan nog met vrienden of familie in de tuin zit), maar wat kies je dan? Er is zo veel keuze en ik word er zelf ook nogal door overweldigd. 

Voorlopig weet ik al wel dat ik graag solar lampen wil en zo min mogelijk wil gaan voor elektrische lampjes. 

Ga voor een buitenkleed

Okay, je hebt nu al een hoop bloemetjes in potten, leuke verlichting… een ander detail wat je tuin helemaal een andere look kan geven, is een buitenkleed. 

Dit zijn tapijten voor buiten, ideaal om niet op hete tegels te moeten stappen. Niet alleen verstoppen ze je tegels een beetje en geeft dat veel meer sfeer, ze zijn ook veel fijner om op te lopen als het heet is buiten!