Hiervoor ben je verzekerd bij een inboedelverzekering

(Last Updated On: September 11, 2021)

Waarvoor ben je verzekerd bij een inboedelverzekering?

Als je op jezelf woont, is het belangrijk om je goed te verzekeren. Door de juiste verzekeringen af te sluiten, verklein je de kans dat je te maken krijgt met torenhoge rekeningen. Brand en water kunnen bijvoorbeeld flink wat schade aan jouw interieur tot gevolg hebben. Ben je hier niet voor verzekerd?

wat-is-verzekerd-onder-een-inboedelverzekering
wat-is-verzekerd-onder-een-inboedelverzekering

Dan moet je de kosten voor het repareren van schade of het vervangen van meubels uit eigen zak betalen. Met een inboedelverzekering hoef je hier niet bang voor te zijn. Ondanks dat deze verzekering niet verplicht is, is het wel verstandig om hem af te sluiten. Om jou te overtuigen, vertellen we je in deze tekst waar je voor verzekerd bent als je een inboedelverzekering afsluit.

Brand


Breekt er brand uit in jouw woning? Dan is de kans groot dat dit flinke schade tot gevolg heeft. Als er een grote brand woedt, kan jouw complete inboedel zelfs verloren gaan. De kosten kunnen in dat geval flink oplopen. Je moet immers allemaal nieuwe meubels kopen. Hier zit je uiteraard niet op te wachten.

Sluit daarom een inboedelverzekering af als je op jezelf gaat wonen. Met zo’n verzekering wordt schade door brand namelijk vergoed. Je dient dan simpelweg een claim in bij de verzekeraar en de kans is groot dat je geld uitgekeerd krijgt om de schade te herstellen of meubels te vervangen.

 

Water en storm


Schade in huis ontstaat niet alleen door brand. Water en storm kunnen namelijk ook voor behoorlijk wat schade zorgen. Neem bijvoorbeeld een lekkage. Als een waterleiding in huis lekt, ontsnapt er water.

Ben je er niet snel bij? Dan ontstaat er flink wat schade. De schade beperkt zich niet altijd alleen tot de vloer, het plafond of de muur. Ook jouw meubilair kan namelijk beschadigen als gevolg van het water. Sommige meubels zijn nog bruikbaar als je ze laat opdrogen, maar dit is lang niet altijd het geval.

Zijn jouw meubels onbruikbaar geworden door water of een storm en heb je een inboedelverzekering afgesloten? Dan kun je een claim indienen bij jouw verzekeraar.


Inbraak en diefstal


De gemiddelde Nederlander heeft vandaag de dag behoorlijk wat waardevolle spullen in huis. Dit maakt het voor inbrekers interessant om een woning binnen te dringen en hier hun slag te slaan.

Als er bij jou ingebroken wordt, ontstaat er mogelijk flink wat schade. Zo kan een inbreker bijvoorbeeld elektrische apparaten meenemen, zoals een televisie, laptop, tablet of smartphone. Aangezien deze apparaten behoorlijk duur zijn, is het geen pretje om ze te vervangen.

Met een inboedelverzekering hoef je niet bang te zijn dat je zelf opdraait voor de kosten. Althans, niet als je deze verzekering afsluit bij Interpolis.

Diefstal van onder meer tablets en laptops worden dan namelijk standaard vergoed tot een bedrag van 35.000 euro. Ook sieraden en horloges vallen binnen de dekking van deze inboedelverzekering. Deze waardevolle spullen zijn standaard voor 15.000 euro verzekerd met een inboedelverzekering van Interpolis.


Verschillende soorten verzekeringen voor jouw woonhuis


Voor jouw woning kun je vandaag de dag allerlei soorten verzekeringen afsluiten. Hierboven hebben wij je hopelijk overtuigd om voor een inboedelverzekering te kiezen. Wil je zo’n verzekering afsluiten bij Interpolis? Dan kun je kiezen uit Inboedel Uitgebreid en Inboedel All-risk. Bij laatstgenoemde optie zijn ook schade door eigen schuld en schade aan geleende spullen van iemand anders meeverzekerd.

Naast een inboedelverzekering vraag je je misschien af wel of geen woonlastenverzekering af te sluiten. Neem een aansprakelijkheidsverzekering ook serieus in overweging. Woon je in een koophuis? Dan ben je overigens verplicht om een opstalverzekering af te sluiten.