Welke ladekast past bij jouw woonstijl? 

(Last Updated On: June 13, 2022)

We hebben allemaal een eigen woonstijl: vaak weten we dat zelfs niet eens, maar in een interieur weet je al snel wat je wél en wat je helemaal niet leuk vind staan. Zo is mijn woonstijl de afgelopen jaren ook best veranderd: door samen te wonen met mijn vriend, werd mijn woonstijl veel minimalistischer, wilde ik veel meer meubels van echt hout in huis en gingen we voor veel wit, waar ik vroeger heel erg veel kleur in huis had. 

Het kan dan ook wel moeilijk zijn om je meubels goed te laten passen bij jouw ideale woonstijl. Hoeft dat volledig overeen te komen? Welnee! Wij kopen ook gewoon de meubels die wij het mooiste vinden en die in ons budget passen. Maar: als je wel graag wilt weten welke ladekast onder welke woonstijl valt, willen je we dat natuurlijk graag laten zien. 

 

Lang leve hout: Scandi, klassiek, urban jungle, basic, vintage en landelijke stijl

Een van de meest opvallende woonstijlen die we de afgelopen jaren zien, is gerecycleerd hout. Veel fijner voor het milieu natuurlijk dan hout dat speciaal voor dat meubel gekapt moest worden. Vaak komt het hout uit andere meubelstukken.

 

Deze houten ladekasten passen perfect in een Scandi woonstijl, maar ook als je houdt van een klassieke woonstijl of van de Urban Jungle-stijl of de vintage stijl en landelijke stijl. 

 

In de houten ladekastjes zien we trouwens een heel opvallende trend: de apotheekkastjes zijn weer hélemaal hot. Superhandig om allerlei kleine spulletjes in op te bergen, bijvoorbeeld als je make-upkast! 

 

Metaal: Industriële woonstijl

De stijlen kan je trouwens ook heel gemakkelijk onderling combineren. Hou je net zoals wij heel erg van hout maar mag het een tikkeltje stoerder zijn? Dan is de industriële woonstijl heel erg wat voor jou: door metaal als blikvanger te gebruiken in je huis, krijg je die industriële look die zo hip is. 

 

Vintage stijl: revival van de fifites / midcentury

In de vintage woonstijl zien we veel van die typische jaren ‘50 meubels: midcentury. Als je gek bent op deze stijl, zullen deze kastjes je ook zeker van je sokken blazen: 

 

Klassiek: de landelijke stijl

 

De landelijke stijl is een stijl die al jarenlang ‘en vogue’ is, en dat ook nog erg lang zal blijven. Het wordt ook wel eens de ‘boerderijstijl’ genoemd: er wordt veel gebruik gemaakt van wat meer robuuste meubels, vaak wit of met een lichte beits. 

ladekasten-woonstijl
ladekasten-woonstijl

 

Romantische woonstijl: pastelkleuren

 

Wil je graag wat meer kleuren in je interieur, maar mag het niet te schreeuwerig zijn? Dan hou jij waarschijnlijk heel erg van de romantische woonstijl: veel wit, zachte stoffen, bloemen en bloemenprints, pastelkleuren,… 

 

Ook hier zal je vast en zeker een mooie ladekast vinden die perfect bij de rest van jouw interieur matcht! 

 

Zelf ben ik echt gek op ladekasten, ondertussen hebben we er al enkele in huis: eentje in onze woonkamer, in de slaapkamer en in de gastenslaapkamer: ideaal om allerlei spulletjes mooi in op te kunnen bergen.