Hoe worden blauwe rozen gekweekt? + boeketjes inspiratie!

(Last Updated On: June 13, 2022)

Ik ben gek op boeketjes: ik vind dat ze letterlijk iedere ruimte er veel gezelliger laten uitzien! Mijn Pinterest staat vol met borden en borden vol prachtige boeketjes: van een stijlvol winterboeket met veel wit en zachte kleuren erin tot hele felle boeketten die je perfect in de zomer op tafel kan zetten.

Zelf hou ik enorm van boeketjes met rozen en dahlia’s. En wat spotte ik tijdens een van mijn vele speurtochten op Pinterest – op zoek naar hoe ik mooie boeketten kan samenstellen met deze bloemen? Blauwe rozen!

Blauwe rozen?

Hoe worden blauwe rozen gekweekt? Eerst dacht ik dat dit een speciale soort rozen was die je waarschijnlijk moeilijk kon krijgen, maar tegenwoordig kan je ze gemakkelijk online kopen.

Wist je dat blauwe rozen pas voor de allereerste keer gekweekt werden in 2004? Daarna kwamen ze pas rond 2009 te koop op de markt.

Stiekem zijn de blauwe rozen geen 100% rozen omdat ze met het blauwe pigment van de petunia gekweekt werden, net omdat rozen natuurlijk geen blauwe tint of pigment kunnen aanmaken.

De blauwe rozen die je voor 2004 kon kopen, werden zo getint door inkt of verf. Nu zijn er dus rozen op de markt die écht blauw zijn en die dus ook hun kleur goed houden. De geverfde rozen of rozen met inkt wilden na een tijdje hun blauw wel eens verliezen.

blauwe-rozen
blauwe-rozen

50 tinten blauw

Er bestaan natuurlijk ook veel verschillende tinten blauw, en die zie je ook in die verschillende tinten blauw terugkomen. Zo ontdekte ik tijdens een van mijn vele Pinterestzoektochten nieuwe manieren om boeketjes te maken met zowel donkerblauwe rozen als lichtblauwe rozen. Ook als je veel liever zou werken met een paarsblauwe kleur, zijn die ook te vinden!

Wat betekenen blauwe rozen?

Maar dan, de hamvraag: wat wilt dat eigenlijk zeggen, als je een boeketje geeft of krijgt met blauwe rozen? Een blauwe roos is iets heel mysterieus, iets nieuws, maar ook iets dat moeilijk te bereiken is. Zoals je kan lezen: je moet wel voorzichtig zijn als je deze roos geeft!

Het is een ideaal cadeau voor iemand die alles al heeft of die helemaal niet houdt van de standaard rozen of dingen.

Mooie boeketten met blauwe rozen

Maar: ik vertelde al dat ik graag een boeketje wil leren maken met die mooie blauwe rozen. Ik vind ze zo bijzonder! Zouden jullie zelf ook een boeketje samenstellen met blauwe rozen of met lichtblauwe rozen? Ik ga in ieder geval binnenkort zeker eens blauwe rozen kopen en experimenteren met de boeketjes die ik ermee kan maken.

Dit boeketje is een bruidsboeket met 2 prachtige tinten blauwe rozen en heerlijk geurende lelietjes-van-dalen. Wat moet dit een zalig geurend boeketje zijn! Stel je voor dat je zo’n prachtig boeket op je trouwdag kan dragen!

 

Wat denken jullie van deze blauwe rozen en deze boeketjes? Ik zou het zelf ook erg leuk vinden om deze blauwe rozen te combineren met lila rozen of net met andere felgekleurde rozen of misschien zelfs wel met enkele van mijn paarse dahlia’s! Stel je voor: zo’n paars-blauwe bloemenweelde in je favoriete vaas, prachtig!