Blaas je oude plastic tuinset nieuw leven in

(Last Updated On: November 27, 2021)

Je hebt nog een oude plastic tuinset in je tuin staan, maar weet niet goed wat je daarmee moet aanvangen. Misschien heb je bij de kringloop wel een leuke set gekocht, maar zoek je op hoe je je ‘nieuwe’ tuinsetje weer helemaal kan laten shinen? Wij hebben enkele tips voor je verzameld! Zo krijgen plastic tuinsets toch weer een nieuw leven, ook al ziet het plastic er misschien ondertussen wat verweerd uit. Zo kan je nieuwe tuinkussens kopen en bijvoorbeeld je plastic tuinmeubelen weer een nieuwe verfbeurt geven.

Shop nieuwe hoge kussens

 

Is het een tuinset met van die hoge stoelen die je kan verzetten om ook in te liggen? Dan kan ik je zeker aanraden om een set nieuwe hoge tuinkussens te kopen. Je kan de kussens helemaal naar jouw smaak uitkiezen en zo een nieuwe look krijgen voor je oude tuinset. 

 

Maar welke kussens kies je dan? Het hangt helemaal af van jouw eigen smaak en van jouw noden. Heb je een kind of peuter of huisdier in huis of ben je zelf niet zo handig? Dan zou ik je zeker aanraden om te kiezen voor kussens met een waterafstotend laagje. Of steek je liever de hoezen regelmatig eens in de was? Begrijpelijk! Dan zijn de tuinkussens met een afritsbare hoes onmisbaar voor jou. Nog een kleine tip: meet je stoelen nauwkeurig op voor je nieuwe tuinkussens of hoezen koopt, zo voorkom je miskopen. 

 

Berg je de kussens binnen op in de herfst en winter of moeten ze in een box buiten blijven (of op een andere manier buiten opgebergd worden)? Ook dat zorgt voor een andere stofkeuze. Je kan voor puur katoen kiezen als je de kussens toch sowieso meer naar binnen neemt, maar als je ze buiten laat liggen, kies je best voor een weerbestendige stof. 

Geef je plastic tuinset een nieuwe verfbeurt

Nog een andere tip die ik je kan geven, is je plastic tuinset er weer als nieuw laten uitzien dankzij een verfbeurt. Let hierbij wel op op het soort verf dat je wilt gaan gebruiken en draag zéker een mondmasker. 

 

Het fijnste werk je met spuitbussen! Zo krijg je zeker geen strepen. Maar: bij spuitbussen moet je er zeker op letten dat je 

 

Stappenplan: 

  • zoek een leuke plastic tuinset
  • maak de set grondig, grondig proper: je moet ervoor zorgen dat je al het vuil eraf krijgt. Zo heb je de perfecte basis om je tuinset te gaan verven
  • Is de tuinset volledig schoongemaakt? Top! Laat nu de tuinset grondig drogen aan de lucht (ik zou niet aan de slag gaan met een handdoek, dan krijg je allemaal statische pluisjes op je stoelen en tafel)
  • Is je tuinset helemaal droog? Leg plastic buiten en zet de tafel en stoelen erop. Doe dit alsjeblieft alleen maar buiten! Het is veel te gevaarlijk om met spuitbussen verf aan de slag te gaan binnen, dus zeker niet doen!
  • Spuit de tuinset in een andere kleur met spuitbussen verf die geschikt zijn voor plastic
  • Nog een eigen tip: je doet dit liever enkele lagen per keer, dan 1 dikke laag. Die dikke laag droogt trouwens echt niet mooi op, liever enkele dunne laagjes over elkaar. Maar: laat het goed uitdrogen iedere keer

 

Hebben jullie nog tips om je tuinset een nieuwe look te geven en zo veel duurzamer te maken? Ik hoor ze graag in de comments!