Originele traktaties op school: trakteren voor je verjaardag (klassen rond)

(Last Updated On: July 8, 2021)

Originele traktaties op school: Hiep Hiep Hoera! Er is er weer eentje jarig! Wanneer je jarig bent in de lagere school is het natuurlijk een traditie dat jouw zoon of dochter een traktatie mee naar school neemt al ze een klassenrondje mogen doen. Maar welke traktaties kan je nou best meegeven? En hoe zorg je ervoor dat de traktatie origineel is? Wij geven je hier alvast enkele tips: ook voor traktaties met een voedselintolerantie (allergie, glutenvrij, lactosevrij,…) en tips voor gezonde traktaties met fruit en groente!

Traktaties met fruit

Heel wat scholen hebben momenteel een regel dat alle traktaties gezond moeten zijn. Daarom is het vaak een leuk idee om een traktatie met fruit te maken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een racewagen met banaan en aardbei of een piratenbanaan waarop met stift een ooglapje en een gezicht getekend is.

trakteren-klas-klassen-rond
trakteren-klas-klassen-rond

Als de traktaties op school dan toch gezond moeten zijn, wilt dat niet zeggen dat ze er niet leuk uit mogen zien, toch? Probeer trouwens ook zo min mogelijk plastic te gebruiken voor je traktaties!

Lees ook: traktaties voor einde schooljaar

Lees ook: traktaties voor de juf

Lees ook: traktaties voor de meester

Lees ook: traktaties voor het kinderdagverblijf

Sinterklaas surprises knutselen

Traktaties geschikt voor baby’s en peuters kinderdagverblijf

Wil je een traktatie uitdelen aan de baby’s en peuters in het kinderdagverblijf? Kies dan zeker wat dat bij iedereen in het kinderdagverblijf kan aanslaan.

Een klein badeendje bijvoorbeeld hoeft niet veel te kosten maar kan toch erg leuk zijn.

Snoep traktaties

De meeste kinderen houden heel erg van snoep. Een snoeptraktatie is dan ook altijd wel een goed idee! Indien je snoep wil trakteren kan je een snoep-sate maken of zelfs een snoep-taart bestellen waar de hele klas van kan smullen. Ook kan je kleine snoepzakjes maken voor de kindjes in de klas.

Dieren traktaties

Ben jij op zoek naar een traktatie met een dier in de hoofdrol? Waarom bak je geen leuke koekjes in de vorm van een paard, hondje of misschien zelfs konijntje. Ook kan je eventueel jouw snoepzakjes of andere traktaties versieren met een leuk diertje dat je uit papier of karton knipt.

Seizoenen traktatie

Ook kan jij je traktatie een seizoensthema geven. Is jouw zoon of dochter jarig in de winter? Dan kan je sneeuwman koekjes of cupcakes maken. In de herfst kun je cupcakes geven die lijken op een rode paddenstoel, of zelfs een zakje Bugles chips die je dan heksennagels noemt!

Kant en klare traktatie kopen

Indien je niet veel tijd hebt is het natuurlijk ook mogelijk om kant en klare traktaties aan te kopen. Heel wat snoepwinkels maken graag voor jou een kant en klare traktatie klaar. Daarnaast zijn er ook bepaalde bakkerijen en zelfs buurtwinkels die eventueel traktaties op bestelling kunnen maken.

Traktatie met cadeautje kopen

Ook kan je natuurlijk een traktatie met een cadeautje kopen. Je kan op deze manier bijvoorbeeld snoep met een klein cadeautje zoals een potlood, kleine teddybeer of zelfs sleutelhanger aankopen. Dit hoeft niet erg veel te kosten en kan erg leuk zijn voor de kindjes in de klas.