Traktaties voor juf, meester en peuterspeelzaal, kdv (einde schooljaar + juffendag)

(Last Updated On: November 16, 2022)

Traktaties voor juf, meester en peuterspeelzaal: Wanneer je jarig bent of aan het einde van het schooljaar is het natuurlijk heel erg leuk om ook de juf, de meester of de opvoeder een kleine traktatie te overhandigen.

Er zijn heel wat verschillende traktaties die jij aan de juf of meester kan geven: hier alvast een leuk overzichtje.

Plasticvrije traktaties einde schooljaar of juffendag, kdv

Probeer wel om aan het milieu te denken wanneer je een traktatie geeft: zo is het een goed idee om een plasticvrije traktatie aan te bieden. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een mok of kopje cadeau te geven, een beker voor de beste juf of meester, of zelfs een zelfgemaakte tekening!

Er zijn heel wat verschillende traktaties die je kan kopen of zelf kan maken die geen plastic bevatten.

Zo hoeft de juf of meester op het einde van het jaar niet met allemaal plastic rotzooi naar huis te gaan. Want: hoe leuk die DIYs met spulletjes uit de Action er ook uit mogen zien, het is vaak rommel én belandt erg vaak gewoon bij het vuilnis. Niet meer doen, dus!

traktatie-school-boekenlegger
traktatie-school-boekenlegger

Deze prachtige boekenlegger kan je laten graveren met de naam van je favoriete juf of meester! Dit is een cadeautje dat ze jarenlang kunnen blijven gebruiken en dat ook nog lang mooi blijft. Zo blijft je favoriete meester of juf ook nog lang aan jou denken!

juf-meester-traktatie-notitieboekje
juf-meester-traktatie-notitieboekje

Ook supertof: laat dit notitieboekje maken voor je juf of meester (voor je lievelings leraar in het algemeen). Je kan dit notitieboekje hier kopen, of je kan natuurlijk ook helemaal zelf aan de slag gaan met glitterstiften, leuke stickers en washitape!

dreuzels-juf-meester
dreuzels-juf-meester

Deze grappige button is ideaal als je juf of meester gek is op Harry Potter!

Vervang plastic zakjes door papieren zakjes!

Maak je ieder jaar een traktatie met bijvoorbeeld wat lekkers in een plastic zakje? Waarom kies je dit jaar niet eens voor een mooi papieren zakje om al dat lekkers in te steken?

Traktaties voor juf

Wil jij je favoriete juf een leuk cadeautje geven? Hele wat kindjes doen hun juf chocolaatjes cadeau. Ook kan je ervoor kiezen zelf een leuke tekening van je juf te maken of een koffiemok te beschilderen of betekenen met porseleinverf of porseleinstiften.

Natuurlijk is het ook erg leuk om je juf een cadeaubon te geven terwijl sommige ouders de juffrouw zelfs een klein flesje wijn of gin cadeau doen. Je kan altijd nog een leuke flessenhanger maken met een mooie boodschap erbij.

wijn-knutselen-juf-meester
wijn-knutselen-juf-meester

Een fles wijn (of gin, cola,…) kan je heel leuk personaliseren door een flessenhanger te kopen of om er zelf eentje te gaan knutselen.

traktatie-school-kaars
traktatie-school-kaars

Een gepersonaliseerde kaars is ook een heel fijn cadeau! Wat je ook kan doen, is gewoon een lekker ruikende kaars kopen, en er zelf een doosje voor knutselen. Of schrijf met glas-stiften een leuke boodschap.

Traktaties voor meester

Ook de meester krijgt graag traktaties en cadeautjes. Op zich verschillen de traktaties die je aan de meester kan geven niet zoveel van de traktaties voor de juffrouw. Indien je toch wat speciaals wilt doen voor de meester kan je hem een gepersonaliseerde koffietas cadeau doen of een mooie pen.

Is jouw meester de allerbeste meester van de hele wereld? Geef hem dan zeker een beker of een tas met ‘’beste meester van de wereld’’ op cadeau.

Ecologische traktaties

Ook kan je ervoor kiezen jouw juf of meester een ecologische traktatie cadeau te doen. Zo kan jij je juf of meester bijvoorbeeld een klein plantje cadeau doen. Wanneer je het cadeautje wilt personaliseren kan je ook leukweg de pot van jet plantje versieren met een mooie tekst of tekeningen.

Daarnaast kan je eventueel ook een zak met zaadjes (van hun favoriete bloemen) aan jouw juf of meester geven zodat ze in de eigen tuin een mooi bloemenveld kunnen aanleggen.

gepersonaliseerde-tas-juf-meester
gepersonaliseerde-tas-juf-meester

Wat leuk: een herbruikbare tas, helemaal speciaal voor je juf of meester! Je kan deze hier kopen, maar je kan ook aan de slag met een stevige canvas tas en wat textielstiften. Wedden dat jouw juf of meester deze tas volgend schooljaar het hele jaar zal dragen?

verwendoos-juf-meester
verwendoos-juf-meester

Maak een verwendoos voor je juf of meester: kies enkele fijne verzorgingsproductjes uit en verpak ze mooi in een doos.

cadeau-meester-juf
cadeau-meester-juf

Ook heel erg tof: een bloempotje personaliseren! Je kan dit leuke bloempotje hier kopen of ook lekker zelf aan de slag gaan. Haal een leuk plantje om erin te steken: misschien wel een leuke luchtzuiverende plant die ook in het klaslokaal kan staan na de vakantie?

gepersonaliseerde-geurkaars
gepersonaliseerde-geurkaars

Deze prachtige geurkaars is een heerlijk cadeau om te geven en om te krijgen!

plantenmarker-juf-meester
plantenmarker-juf-meester

Heb je een leuk plantje en bloempotje gekocht? Je kan op de bloempot schrijven (afhankelijk van het materiaal) of je kan een leuke plantenmarker maken!

Gezonde traktaties

Gezonde traktaties voor de juf of meester zijn altijd een goed idee. Geef een fruitmand cadeau of maak een lekkere fruitsalade voor hen klaar. Daarnaast kan je ook mooie poppetjes maken met fruit of een lekkere fruittaart maken.

Traktatie juf en meester: mok met thee, koffie, cup a soup,

Ga je een leuke mok personaliseren door er een leuke boodschap op te schrijven? Wat leuk! Je kan er ook de favoriete thee van je juf of meester bij doen, of lekkere oploskoffie, heerlijke warme chocolademelk of een opkkikertje of cup-a soupjes.

Lockdown traktaties voor juf en meester

Het is een vreemd schooljaar geweest… vele kids kregen les vanop afstand. Ook voor je juf of meester was dat een hele gekke periode. Daarom hebben ze zeker wel een kaartje of medaille verdiend, toch?

traktatie-juf-meester-lockdown
traktatie-juf-meester-lockdown

Dit leuke kaartje kan je hier shoppen, maar je kan het natuurlijk ook thuis helemaal zelf maken met leuk karton, glitterstiften, laat je maar eens helemaal gaan!

traktatie-juf-meester-wijnglas
traktatie-juf-meester-wijnglas

Een lockdown-teaching wijnglas. Passender kunnen we het niet maken, toch? Dit grappige wijnglas vind je hier.

mok-traktatie-juf-meester
mok-traktatie-juf-meester

Nog een toepasselijke mok voor je juf of leraar: zeker ideaal voor de Friends-fans! Je shopt deze mok hier.

lockdown-leraar-juf-meester

Heeft jouw leraar of lerares wel een kleine medaille verdiend? Die shop je hier! Je kan er natuurlijk ook zelf eentje knutselen uit karton.

Last-minute traktaties voor juf en meester

Koekjes in een pot. Vul een pot met (bijna) alle ingrediënten voor lekkere koekjes of heerlijke brownies. Dat mag ook gewoon een kant-en-klare mix zijn hoor, vinden we helemaal niet erg! Maak er nog een leuk kaartje bij met het recept en een lieve boodschap en voilà: jouw juf of meester heeft een heerlijk cadeau én bakplezier!

Koekjes bakken of koekjes versieren met een leuke boodschap. Dit kunnen ook gewoon weer kant-en-klare koekjes zijn!

Maak een leuke kaarsenhouder met zoutdeeg. Vaak heb je alle ingrediënten voor zoutdeeg wel in huis, dus dit kan snel-snel gemaakt worden. Geef er een leuk kaarsje bij en tadaaah, jouw traktatie is klaar!

zoutdeeg-kaarshouder
zoutdeeg-kaarshouder

(foto)

Juf en meester traktatie bestellen of online kopen

Soms heb je gewoon echt geen zin of tijd om zelf aan de knutsel te gaan, dat begrijpen we maar al te goed. Gelukkig kan je online ook erg leuke juffen traktaties (of voor de meester) bestellen en lekker online snuffelen:

juf-traktatie-bestellen
juf-traktatie-bestellen

Dit leuke notitieboekje mét pen shop je hier

juffendag-cadeau-bestellen
juffendag-cadeau-bestellen

Een tube handcrème kunnen we nu allemaal echt wel heel erg goed gebruiken! Als dit geen perfect exemplaar is?

juf-traktatie
juf-traktatie

Aww… met die lieve boekje zal je juf nog vaak aan jou denken!

traktatie-juf
traktatie-juf

Wat een schattige zeepjes, in de vorm van hartjes! Zeker nu we nog extra vaak onze handen moeten wassen, is dit cadeautje ideaal!

meester-traktatie
meester-traktatie

Een leuke sleutelhanger

traktatie-meester
traktatie-meester

Mmm, lekker snoepen voor de meester

kaartje-juf
kaartje-juf

Wat een ongelofelijk lief kaartje! Dit kaartje shop je hier.

juf-bedanken
juf-bedanken

Hmmm… een snoeptrommel, speciaal voor je favoriete juf!

bedankt-juf
bedankt-juf

Speciaal voor aan de sleutel van het klaslokaal: deze mooie sleutelhanger.

traktatie-juf-tas
traktatie-juf-tas

Voor de super juf, een hele handige tas om overal mee naartoe te nemen!

cadeau-juf
cadeau-juf

Een geurkaars in de vorm van bloemen, zo leuk!

juf-cadeau
juf-cadeau

Nog zo’n handig cadeau voor de juf: een tas, notitieboekjes en een fijne pen!

Wat willen juffen en meesters nu echt als traktatie?

Samenleggen voor een traktatie?

Je kan ook met de andere ouders samenleggen om een leuke bon te kopen,…

 

Weet jij al wat jullie aan de juf of meester willen geven om hem of haar te bedanken voor dit schooljaar?

Lees ook: trakteren in de klas

Ecologische schoolspullen

Terug naar school kapsels

Mascha planner review en ervaring

De leukste schooltassen