Wat moet er allemaal op een geboortekaartje staan?

(Last Updated On: November 17, 2023)

Gefeliciteerd, je verwacht een klein wondertje! Het is een bijzondere periode en er valt veel te regelen. Een van de leuke (maar soms ook stressvolle) dingen is het maken van een geboortekaartje.

Het is immers dé manier om je lieve familie en vrienden het fantastische nieuws te vertellen en de geboorte van jullie kindje te vieren. Maar wat moet er eigenlijk allemaal op het geboortekaartje staan? Lees snel verder!

geboortekaartjes
geboortekaartjes

De naam

Eindelijk is het moment daar: jullie baby is bijna geboren! En wat is er nu belangrijker dan de naam van jullie kleintje? Het is dé manier om hem of haar te introduceren aan de wereld.

Gaan jullie voor een zoete meisjesnaam of juist een stoere jongensnaam? En vergeet natuurlijk niet de achternaam op het kaartje te vermelden, want die hoort er ook bij.

Het zou zonde zijn als er een fout gemaakt wordt op het geboortekaartje, dus dubbelcheck altijd de spelling. Nu kunnen de geboortekaartjes gedrukt worden!

Geboortedatum en geboortetijd

Natuurlijk is het ook belangrijk om de geboortedatum en de geboortetijd te vermelden. Hierdoor weten jullie familie en vrienden precies wanneer jullie kindje is geboren.

Geboortegewicht en lengte

Vermeld ook het geboortegewicht en de lengte van jullie kindje op het geboortekaartje. Dit vinden veel mensen leuk om te weten en het maakt het kaartje extra persoonlijk. Het is achteraf leuk om terug te lezen hoe klein jullie baby’tje wel niet is geweest!

De tekst

De tekst op het geboortekaartje mag niet ontbreken. Je kunt natuurlijk kiezen voor een standaard tekst, maar het is véél leuker om zelf iets origineels te bedenken.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een grappige woordspeling of een lief gedichtje op geboortekaartjes voor een meisje? Laat je inspireren door voorbeelden op internet, vraag je lieve familie en vrienden om hulp en maak er iets moois van! Zo kunnen jullie samen met jullie geliefden de komst van jullie wondertje vieren.        

Extra informatie

Last but not least kan het natuurlijk handig zijn om extra informatie te vermelden op het geboortekaartje, bijvoorbeeld over het kraambezoek of de naam van de verloskundige. Ook kan je eventueel een foto van jullie wondertje toevoegen als jullie dat leuk vinden. Kies vooral wat goed voelt voor jullie.

Zoals je ziet zijn er bij het maken van een geboortekaartje verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Van de naam en geboortedatum tot een speciale boodschap en aanvullende informatie, veel succes met je geweldige geboortekaartje!