Bamboe kleding: onmisbaar in je kledingkast

(Last Updated On: May 18, 2022)

Bamboe kleding: duurzaamheid wordt steeds belangrijker als het aankomt op alle soorten kleding. Een van de materiaalsoorten die vandaag de dag veel verkocht wordt, is bamboe.

Bamboe kleding is aanzienlijk beter dan de normale stoffen als wol of katoen, vooral omdat het heel goed zweet en vocht kan absorberen. Net daarom ben ikzelf ook zo’n fan van mijn bamboe shirt.

Wil je erachter komen wat de voordelen zijn van bamboe kleding en waar je op moet letten bij het wassen? Om hier achter te komen raden wij je aan om snel verder te lezen, we zullen het je in dit artikel namelijk allemaal laten zien!

Voordelen van bamboe kleding

Goed, wat zijn eigenlijk de voordelen die je zal ondervinden wanneer je kiest voor bamboe kleding? Laten we beginnen met het absorptievermogen van de bamboevezel.

Door de microscopische poriën in de bamboevezels biedt het weefsel een uitstekende ventilatie. Het absorbeert ook drie keer beter vocht dan katoen.

Daarom houdt bamboe je langer fris en droog. Bamboe voert ook snel vocht af. De ronde, gladde structuur van de bamboevezel maakt het een zeer bijzonder materiaal om mee te werken.

Deze structuur heeft geen scherpe of ruwe elementen die de huid irriteren en voelt daardoor heerlijk zacht aan tegen de huid.

Door deze vele voordelen is bamboe kleding echt noodzakelijk voor bij jou in de kast en is het zeker tijdens een hittegolf of warm weer heerlijk om een bamboe t-shirt te dragen.

bamboe-kleding
bamboe-kleding

Waarom is katoen niet goed?

Katoen is een van de meest populaire vezels ter wereld en wordt tegenwoordig in bijna de helft van alle kleding gebruikt. Het gebruik van katoen voor stof is tot op heden bekend tot in de prehistorie.

Terwijl het gebruik van katoen zeer eenvoudig en gemakkelijk is vanuit het oogpunt van de consument, is de productie van katoen extreem belastend voor de water- en landvoorraden.

Er is meer dan 20.000 liter of 5000 liter water nodig om 1 kg katoen te produceren. Dit maakt het niet de beste optie als je op zoek bent naar een duurzaam materiaal.

Daar komt bij dat katoen erg snel kan gaan irriteren wanneer het nat is. Als je veel zweet dan zal je hier een hoop ongemak aan ondervinden.

Hoe je bamboe kleding onderhouden?

Hoe moet je jouw bamboe kleding eigenlijk onderhouden en wassen? Bamboeweefsels behouden hun bijzondere kwaliteiten wanneer ze gewassen worden in koud tot warm water (tot 40 graden Celsius) met een zacht wasmiddel, vrij van bleekmiddel.

Voor sommige afgewerkte kledingstukken en stofsoorten kun je het beste een zachte was modus gebruiken.

Indien nodig kunnen bamboestoffen in een koele omgeving in een wasdroger worden gedroogd. Wij raden aan om jouw bamboe kleding te wassen in plaats van te droog schoon te maken.

Kies voor de handwas of voor een zacht programma en gebruik een goed merk zachte zeeppoeder of -vloeistof. Door hierop te letten zal je langer plezier hebben van je bamboe kleding.

Dankzij deze informatie weet je beter wat de voordelen zijn van bamboe kleding. Dankzij het duurzame karakter en het ademend vermogen zal je met bamboe kleding echt niet de fout in kunnen gaan. Dit maakt het een van de beste toevoegingen die je maar kunt kiezen voor bij jou in de kledingkast.