15 x leuke schooltassen voor het nieuwe schooljaar (back to school)

(Last Updated On: August 31, 2022)

Back to school! Maar welke schooltas neem je mee? Het leukste aan het nieuwe schooljaar vond ik altijd de nieuwe schoolspullen: nieuwe schriften, pennen, een leuke nieuwe pennenzak (hello bullet journaling) en als belangrijkste: een smashing schooltas!

Of je nu naar de brugklas gaat of al naar de uni, een goede en mooie schooltas heb je gewoon nodig! Kijk snel mee naar deze leuke modellen!

De leukste schooltassen

Laten we beginnen met de ‘chiquere schooltas’: als tiener en later ook nog als verderstuderende late-teen begon ik mijn schooltassen veel belangrijker te vinden: alles moest erin kunnen (ik was zo slim om voor vertaler-tolk te gaan studeren, kan je je die kilo’s woordenboeken inbeelden?

Tijdens mijn master Journalistiek was het veel draaglijker, oef!) en het moest er nog leuk uitzien ook.

Een tijdje heb ik rugzakken gedragen (Eastpak, Jansport,…) maar die vond ik als ontluikende fashionista snel te lelijk.

Toen werden het tassen van Oilily (en ik vind ze nog steeds zo leuk en fleurig!) en vooral in mijn laatste jaar werden het lederen tassen of tassen uit nepleer. Eigenlijk heb ik zo’n beetje alles dus wel gehad πŸ˜‰ Nu ik werk, hoeft er gelukkig niet veel mee, dus kan ik kiezen voor beauty in de plaats van nut :p

Deze tassen van Cowboysbag zou ik nu ook zo halen! Ik heb er een groot zwak voor, en ze lijken mij ook stevig om lekker veel gewicht aan te kunnen. Toegegeven, ze zijn niet heel goedkoop, maar met kwaliteit doe je wel enkele jaren! Oh, er moest een portemonnee bij (ik heb behalve een tassentic ook een ferme tic voor portemonnees ;).

cowboysbag-the-bag cowboysbag-wichita cowboysbag-portemonnee
Cowboysbag The bag 119 euro

Shop hier

Cowboysbag Wichita cognac 149 euro

Shop hierore

Cowboysbag portemonnee studs 69,95 euro

Shop hier

cowboysbag-tas-sheffield-cognac cowboysbag-miami-juice-sale cowboysbag-castletown-sand
Cowboysbag Sheffield cognac 119 euro

Shop hier

Cowboysbag tas Miami juice tan 149 euro

Shop hier

Cowboysbag Castletown sand 159 euro

Shop hier

Op deze websites vind je ongeveer het hele assortiment van Cowboysbag, maar die kon ik onmogelijk allemaal hier laten zien. Zie je het al voor je: ‘De 250 leukste schooltassen’? Trust me, ik zou het kunnen :p

eastpak-rugtas-schooltas eastpak-rugtas-schooltas eastpak-rugtas-schooltas
 Eastpak Orbit 39,51 euro Shop hier  Eastpak Kaba  55 euro Shop hier  Eastpak Ultimate 89 euro Shop hier
eastpak-rugtas-schooltas eastpak-rugtas-schooltas eastpak-rugtas-schooltas
 Eastpak Delegate 50,80 euro Shop hier  Eastpak JR 40 euro Shop hier  Eastpak Wyoming 62,09 euro Shop hier
eastpak-rugtas-schooltas eastpak-rugtas-schooltas eastpak-rugtas-schooltas
 Eastpak Padded pak R 54,18 euro Shop hier  Eastpak Bookworm 96 euro

Shop hier

 Eastpak Padded Pak’R 49 euro Shop hier

Back to school schooltassen

Jij bent op zoek naar een nieuwe schooltas?

Het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur. Dit betekent dat er veel mensen op zoek zullen zijn naar een nieuwe schooltas. Met een nieuwe schooltas kan je nu eenmaal gemakkelijk al jouw spulletjes meenemen. Aangezien er veel tassen zijn om uit te kiezen, is het niet zo makkelijk om een keuze te maken. We hebben daarom het nodige voor je op een rijtje gezet.

De beste laptoptassen

Mocht je nu een laptop mee moeten nemen naar school dan is het handig om te kiezen voor de speciale laptoptassen. Deze tassen zijn namelijk voorzien van een beschermd vak voor jouw laptop. Dit zorgt ervoor dat je minder snel last krijgt van deuken of krassen wanneer je jouw tas op de grond laat vallen. Dit schuim maakt het echt een stuk eenvoudiger om met een veilig gevoel je laptop mee te nemen.

De beste rugtassen voor school

De beste rugtassen moeten aan een aantal eisen voldoen. Het moeten op de eerste plaats tassen zijn die je in staat stellen om veel mee te nemen. Op de middelbare school heb je nu eenmaal veel schoolspullen. Denk niet alleen aan je etui, maar ook aan je boeken en schriften. Daarnaast moet een rugtas ervoor zorgen dat je jouw pennen los kunt opbergen. Dit wordt vaak gedaan door een zakje in te bouwen. Als laatste moet de schooltas bestand zijn tegen de regen. Het laatste waar je op zit te wachten is thuiskomen met een volledig natte rugtas na een zware regenbui.

Bekende merken schooltassen

Er zijn ontzettend veel mensen te vinden als het aankomt op het kopen van een nieuwe schooltas. De meeste mensen denken gelijk aan Eastpak. Dit is niet zo raar, het is namelijk het beste merk van dit moment. Dit merk maakt tassen voor zowel jongens als meisjes. Ook is het merk North Face de laatste tijd erg in populariteit gestegen. Deze tassen zijn voornamelijk bedoeld voor jongens, maar ook voor de dames zijn er mooie tassen te vinden in dit assortiment. Eastpak kon hier toch echt niet ontbreken… ze hebben nu zulke leuke prints voor hun tassen! Of je nu eerder voor een rugzak of een messengertas bent, als je van een wat stoerdere stijl houdt, zal je er zeker wel je ding vinden!

Leuke schooltassen voor meisjes + merken

Voor de meisjes zijn er meer dan genoeg handtassen te vinden. Deze handtassen zijn groot genoeg voor het meenemen van alle spullen die je maar nodig kunt hebben voor op school. Je kunt bijvoorbeeld prachtige tassen vinden in het assortiment van Michael Kors en Guess. Door de talloze kleuren en modellen zal er altijd wel een schooltas te vinden zijn die bij je past.

Leuke schooltassen voor jongens + merken

Uiteraard willen jongens een iets andere tas dan de meisjes. Voor jongens zijn er ook genoeg prachtige merken te vinden die mooie tassen in het assortiment hebben. Zo is Herschel op dit moment erg populair. Deze tassen zien er door de riempjes erg stoer uit. Ook de tassen van Tommy Hilfiger zijn mooi om te hebben, al zijn deze vaak wel iets duurder. Met een tas van Eastpak kan je natuurlijk ook niet de fout in gaan als jongen.

De Fjallraven Kanken als ultieme schooltas?

De laatste jaren zien we dat de Kanken van Fjallraven echt Γ©norm populair geworden is! Ik heb er zelf ook eentje waar mijn laptop makkelijk in past en ik vind het echt een heerlijke tas! Plus: deze tas is gemaakt van gerecycleerde materialen en is dus ook echt perfect als je graag een vegan tas wilt of een tas die duurzaam en ecologisch is.