Zo creëer je meer sfeer in huis in de herfst

(Last Updated On: September 12, 2022)

Zo creëer je meer sfeer in huis

Sfeer in huis kun je op verschillende manieren toevoegen. Denk aan een kleur op de muur, verschillende meubels, warme verlichting, enzovoort.

Je kunt je hiervoor laten adviseren, maar je kunt ook alles zelf uitzoeken in woonwinkels of op internet. Waarom kies je voor warme kleuren in huis? Hoe kies je de juiste lampen in de woonkamer?

Met welke accessoires maak je de ruimte af? We hebben het voor je uitgezocht in dit artikel, lees snel verder.

sfeer-in-huis
sfeer-in-huis

Photo by Marius Cern on Unsplash

Kies voor warme kleuren in huis

Als je een ruimte gaat aankleden, begin je meestal met het uitzoeken van de kleur die de muur moet krijgen.

De fout die vaak gemaakt wordt, is dat er voor een veilige kleur gekozen wordt. Dat is niet verkeerd, maar als je met veel aandacht de kleur uitzoekt, breng je meteen meer sfeer aan in de woonkamer of slaapkamer.

Kies daarom gelijk voor warme kleuren, deze zijn sfeervol en voegen de huiselijke sfeer toe aan jouw huis.

 

Wil je niet verven, ga dan voor een mooi behang. Tegenwoordig is behang terug van weggeweest.

Op internet kun je veel inspiratie opdoen, maar ook zijn er behangwinkels die boeken vol bezitten met de mooiste behangen. Je kunt je daar ook laten adviseren door het personeel.

 

De juiste lampen in jouw woonkamer

Lampen behoren tot de basiselementen die een woonkamer kunnen breken of maken. Natuurlijk zijn lampen functioneel, want ze zorgen ervoor dat je ’s avonds licht hebt.

Maar ze kunnen ook meer sfeer toevoegen aan jouw woonkamer. Voor een eettafel kies je vaak voor een sfeervolle hanglamp.

Voor licht in de zithoek, kan je kiezen voor wandlampjes, vloerlampen of tafellampen. Je kunt deze naast de kasten zetten, naast de bank of naast het tv-meubel.

De lampen kun je in neutrale kleuren kiezen, zoals wit of zwart, maar je kunt het ook afstemmen op de kleuren van de muur. Kies daarnaast voor warme verlichting.

 

Maak de woonkamer af met de juiste accessoires

Een woonkamer of slaapkamer wordt pas afgemaakt met de juiste accessoires. Een behang of een kleur op de muur kan al veel doen voor de ruimte, maar zonder accessoires blijft het een kale ruimte.

Wil je in jouw slaapkamer geen kastjes met allerlei spullen erop, zorg dan dat je de ruimte afmaakt met wat mooie kussens en een mooie sprei in de kleur die op de muur zit. In de woonkamer is er vaak wat meer speelruimte.

Je kunt mooie kussens op de bank neerleggen, maar ook gezellige planten of een vloerkleed kunnen de zitruimte echt afmaken.

Of zet sfeervolle kandelaars op tafel of op een kastje. Zorg daarnaast voor de juiste raambekleding. Denk dan aan jaloezieën of raam horren. Niet alleen regel je daarmee de lichtinval en zorg je voor privacy, ook creëer je hier de gewenste sfeer mee in de ruimte.