Wat draag je over een bikini?

(Last Updated On: March 22, 2023)

Zo nu en dan zitten er weer zonnige dagen tussen, en natuurlijk beginnen we dan meer en meer te denken aan een nieuwe zomergarderobe en aan onze bikini’s en badpakken die in de kast liggen. Maar, wat draag je over een bikini of over een badpak?

Wat draag je over je bikini?

Ik laat je graag enkele prachtige strandjurkjes, kimono’s en pareo’s zien die heel leuk staan over je bikini!

Strandjurkjes om over je bikini te dragen

Een van de meest bekende opties om iets over je bikini te dragen, dat zijn strandjurkjes! Ieder jaar opnieuw halen we onze strandjurkjes met veel plezier uit de kast en zorgen we ervoor dat we onze strandlook helemaal kunnen stylen. 

wat-draag-je-over-een-bikini
wat-draag-je-over-een-bikini

Ik ben verliefd op deze prachtige blauwe paisleyjurk! Een heerlijke jurk om te dragen over je bikini of over je badpak, maar je kan deze jurk ook prima dragen zonder als gewone maxijurk. 

kort-strandjurkje-voor-over-je-bikini
kort-strandjurkje-voor-over-je-bikini

Draag je liever een kortere jurk over je bikini of badpak? Dan is dit een ideaal strandjurkje voor jou! Het is trouwens een van de bikinitrends 2023 en badpakkentrends 2023 om een leuke strandjurk die bij je andere swimwear past, te dragen. 

 

bikini-wat-dragen-erover
bikini-wat-dragen-erover

Deze mooie strandjurk of maxijurk is ideaal als je al een beetje gebruind bent door de zon. Wat een heerlijke jurk is dit! 

wat-dragen-over-een-bikini
wat-dragen-over-een-bikini

Ook deze jurk staat heel erg hoog op mijn wishlist: ik hou zo erg van polkadots en stipjes in mijn garderobe. 

Deze jurk is ook heel erg leuk om te dragen boven je bikini en badpak. Deze halslijn staat trouwens bij heel veel dames erg mooi. Klinkt als een detail, maar het zal ervoor zorgen dat je je heel goed voelt in deze jurk. 

jurk-voor-over-bikini
jurk-voor-over-bikini

Nog een strandjurk voor over je bikini met een prachtige halslijn. Deze jurk is een typische zomerjurk in batikstijl of tye dye stijl. Heel erg leuk om te combineren met de rest van je swimwear! 

linnen-strandjurk
linnen-strandjurk

Natuurlijk kan linnen niet ontbreken in deze stijlgids! 

Linnen is ideaal om te dragen over je swimwear omdat het heerlijk licht draagt, snel opdroogt als dat nodig is en je ook helpt als je zweet. 

Omdat het een natuurlijke stof is, is het een stof die ademt, wat heel fijn aanvoelt aan de huid. Veel fijner dan een synthetische stof die ervoor zorgt dat je meer ‘plakt’ en zweet. 

zwarte-strandjurk
zwarte-strandjurk

Een strandjurk kan ook heel erg classy zijn, zoals deze prachtige zwarte strandjurk. A little black dress, maar dan voor op het strand! 

Met een zwarte jurk kies je echt voor een klassieker, minder voor een modetrend. 

strandjurken
strandjurken

Ook deze prachtige jurk met blote schouders is heerlijk om te dragen over je zwemkleding.

Draag je liever geen strandjurkje over je zwemkleding? Niet erg! Ik heb hieronder nog enkele andere alternatieven gezocht zoals een leuke kimono, pareo of kaftan om te dragen op het strand. 

Kimono’s om over je bikini te dragen

Even snel wikkelen en hoppa, jouw strandlook is helemaal klaar. Een kimono is ook heel fijn om te dragen over je bikini en wat heel leuk is: het is een van de allergrootste swimwear trends die we de laatste jaren zien. 

Je kan zelfd je kimono gewoon overdag dragen, zonder het persé te dragen over je zwemkleding. 

bikini-dragen-kimono
bikini-dragen-kimono

Een roze kimono kan je combineren met verschillende kleuren bikini’s. 

 

bikini-kimono
bikini-kimono

Deze mooie kimono kan je heel leuk dragen over je zwarte bikini.

 

kimono-over-bikini
kimono-over-bikini

Deze prachtige teal kimono kan je heel leuk combineren over je strandkleding. 

Pareo om over je bikini te dragen

bikini-pareo
bikini-pareo

Een pareo is zo handig om mee te nemen naar het strand! Je kan een pareo op verschillende manieren knopen en dragen, waardoor het eigenlijk echt een multifunctioneel kledingstuk is. 

Vaak kan je je pareo heel leuk combineren met je bikini of badpak en je kan ze vaak zelfs samen kopen uit dezelfde serie. 

pareo-bikini
pareo-bikini

Zoals je hier kan zien, kan je in een monotone kleur blijven (hier is dat een blauwe bikini samen met een blauwe pareo). Je kan ook ervoor kiezen om te gaan mixen en matchen met allerlei patronen, kleuren,…

Kaftan over je bikini dragen

Een kaftan is ook heel erg populair om te dragen over je badkledij! Zeker de laatste jaren zien we steeds vaker een mooie, vaak felgekleurde kaftan om te dragen. 

 

tuniek-kaftan-bikini
tuniek-kaftan-bikini

Hier zie je een witte kaftan of tuniek met een prachtige print. Ideaal om snel over je bikini aan te trekken en hoppa, de stad even in te duiken. 

Zwemshirt

Ook heel fijn om te dragen over je bikini, een zwemshirt. Je kan het ook gewoon dragen om te zwemmen. 

zwemshirt
zwemshirt

Bronnen foto’s: webshop Lascana.nl & Shutterstock