5 Redenen waarom je voor lenzen zou moeten kiezen

(Last Updated On: February 21, 2023)

Natuurlijk wil jij er altijd op je best uitzien. Als brildrager kun je echter nog best worstelen met je looks omdat je vaak vastzit aan één montuur (dat had in tenminste). Laat jij je bril soms gewoon maar op je nachtkastje liggen om je vervolgens de hele dag onzeker te voelen omdat je niet goed ziet?

Tijd voor verandering! Helder zicht is natuurlijk essentieel, laten we daar duidelijk over zijn. Gelukkig bieden contactlenzen een aantrekkelijker en comfortabeler alternatief. Hier zijn vijf redenen waarom lenzen een goede optie voor jou zouden zijn.

wanneer-zijn-lenzen-voor-jou
wanneer-zijn-lenzen-voor-jou

Afbeelding: Pixabay

1. Comfort:

Lenzen zijn ontworpen om comfortabel op het oog te passen zonder irritatie of ongemak. In tegenstelling tot brillen met monturen, zullen lenzen niet de oren of neus afknellen of irriteren.

Bovendien beslaan ze niet zoals een bril dat doet, je hoeft dus ook niet meer constant je bril schoon te maken als je naar buiten gaat in een vochtig klimaat of tijdens koud weer!

Vind je het erg storend dat je bril de hele dag door beslaat in de winter of bij vies weer? Dan zijn lenzen zeker een goede optie voor jou! 

2. Ideaal om te sporten

Met een helderder zicht door contactlenzen hoef je je ook geen zorgen meer te maken over sporten en goed kunnen zien.

Het was voor mij ook een van de meest vervelende ‘bijwerkingen’ van een bril dragen met een flinke sterkte: ik maakte me altijd zorgen over mijn bril tijdens het sporten.

Niet alleen maakte ik me zorgen dat mijn bril zou breken, maar ook kon ik mijn bril niet altijd dragen. Zwemmen met een bril is nou niet bepaald handig! 

Het was voor mij een van de grootste redenen om over te schakelen op lenzen: terug kunnen zwemmen en het kunnen zien als ik zwem! 

3. Verbeterd zicht:

Lenzen bieden een nauwkeuriger zichtcorrectie dan een bril, omdat ze direct op het hoornvlies van het oog rusten.

Hierdoor kun je nauwkeuriger focussen op voorwerpen dichtbij of veraf.

Bovendien kunnen speciale soorten lenzen, zoals bifocale en torische lenzen, je vermogen om op meerdere afstanden scherp te stellen verder verbeteren.

Dit stelt je in staat om te genieten van wisselende activiteiten zoals lezen en autorijden, zonder te hoeven wisselen tussen verschillende brillen!

4. Verschillende soorten en kleuren

Natuurlijk zijn er lenzen in verschillende sterktes. Maar er zijn ook zachte en harde lenzen, daglenzen, maandlenzen en zelfs gekleurde lenzen.

Daarnaast zijn er ook speciale lenzen zoals gas doorlatende exemplaren die zelfs scherper zicht dan de traditionele zachte contactlenzen.

Door hun stijve aard kunnen deze lenzen astigmatisme helpen verminderen en bieden ze een superieure helderheid!

Geen idee welke lenzen je nodig hebt? Ga dan zeker eens naar je opticien om te kijken welk type contactlens het beste past bij jouw ogen en jouw levensstijl. 

5. Gemak:

Wanneer je eenmaal gewend bent aan het inbrengen en uithalen van je lenzen, gebruik je ze met net zoveel gemak als je bril. Maar wel met alle voordelen die de lenzen bieden.

Contacten zijn bovendien gemakkelijker mee te nemen en op te bergen op een manier waarop ze minder kwetsbaar zijn dan je bril.

Het kleine doosje past zelfs gewoon in je broekzak! Een bijkomend voordeel is dat het met lenzen veel gemakkelijker is om je oogmake-up aan te brengen omdat je het gewoon beter kan zien. Lees ook zeker het artikel over oogmake-up voor lenzendragers.

Kortom, ben jij op zoek naar een gemakkelijkere en modieuze manier om je zicht te corrigeren, dan zijn lenzen de perfecte oplossing.

Je hoeft dus geen bril te dragen als je dat niet wilt. Deze kleine wondertjes bieden superieur comfort omdat er voor elk oog een geschikte lenssoort verkrijgbaar is.

Je vergeet zelfs dat je ze draagt en het voelt alsof je geen oogafwijking meer hebt.