Gepersonaliseerde smartphonehoesjes: ontwerp je eigen telefoonhoesje

(Last Updated On: October 24, 2022)

Waarom is een smartphonehoesje nodig?

 

Het is al jarenlang een grote rage: gepersonaliseerde smartphonehoesjes! Maar, wat kan je daar dan op laten drukken? Als je geen inspiratie hebt, help ik je graag verder!

gepersonaliseerde-smartphonehoesjes
gepersonaliseerde-smartphonehoesjes

Maar, eerst en vooral: waarom zou je een hoesje gebruiken voor je smartphone? Ik ben zo iemand die een lichte paniekaanval krijgt als ik mensen zie die helemaal geen bescherming gebruiken voor hun (vaak dure!) smartphone. Of dat nu de nieuwste iPhone is, een Samsung smartphone, een Xiaomi… you name it. 

 

Vaak stoppen ze dan ook nog eens snel-snel hun smartphone onbeschermd in hun broekzak met een flinke sleutelbos erbij, argh! Die fout maakte ik zelf ook een keertje jaren geleden, met mijn allereerste Samsung smartphone toen. 

 

Ik was flink gehaast en moest snel naar een meeting lopen in een ander gebouw in de straat. Ik grabbel snel al mijn spullen mee om een presentatie te gaan houden in dat gebouw, maar heb zonder dat ik het goed en wel besef, nog steeds de sleutels van mijn appartementje in mijn broekzak zitten. 


Daar prop ik – totaal onbewust – mijn smartphone bij. Nou ja… zo goed als dat kan, we weten allemaal dat zakken in vrouwenbroeken echt om te lachen zijn. Enkele uren later kom ik die meeting weer uitgehold, haal snel mijn smartphone uit mijn zakken en jawel… het héle scherm was bekrast. 

 

Daarnaast ben ik ook nog eens ontzettend onhandig en belandt mijn Huawei smartphone tegenwoordig bijna iedere dag wel een keertje op de grond. Ik wijt het gewoon aan het ontbreken van fatsoenlijke zakken in mijn jeans hoor! 

 

Maar goed, de oplossing voor dit probleem is vrij simpel. Je voorkomt dit alles door gewoon vanaf moment 1 voor een degelijk smartphonehoesje te zorgen!

Smartphonehoesjes personaliseren

 

Er zijn veel verschillende soorten smartphonehoesjes, maar welke moet je kiezen? Het hangt er allemaal maar vanaf wat je wil doen met je smartphone en wat je nodig hebt. 

 

Ik toon je graag enkele telefoonhoesjes B2C Telecom die je super gemakkelijk kan ontwerpen met hun online tool. 

 

Aangezien ik al toegegeven heb dat ik een kluns kan zijn, kies ik vaak voor veel bescherming. Extra padded telefoonhoesjes zijn dan dus echt wel ideaal, vaak vind je die terug onder de noemer ‘antishock’.

 

Bij sommige hoesjes is het wat moeilijker om een leuke foto te gebruiken om het hoesje te personaliseren, omdat je met verschillende vouwlijnen zit die je moet respecteren. Ik heb enkele van de hoesjes die je kan personaliseren, geprobeerd. Check bij het ontwerpen telefoonhoesje dus goed wat het uiteindelijke resultaat zal worden! 

Standcase met pashouder

Een van de meest populaire smartphonehoesjes (er bestaan veel soorten smartphone hoesjes), zijn de standcases met pashouder. Zelf ben ik niet iemand die haar bankkaarten in een hoesje zal stoppen, maar ik snap dat het een handigheidje kan zijn. 

gepersonaliseerde-smartphonehoesjes-7
gepersonaliseerde-smartphonehoesjes-7

Een standcase is heel erg fijn als je vaak multimedia gebruikt op je smartphone. Dit type hoesje is dan ook ideaal als je wel eens via je smartphone naar Youtube of Netflix video’s kijkt, of gemakkelijk wilt kunnen videobellen. 

 

Bij dit soort hoesje moet je ook wel opletten waar de vouwen van het hoesje zullen zitten, als je zelf je hoesje gaat personaliseren. 

 

I know, ik die een design maak met hondjes! 😮 Ik vond het gewoon een erg cute afbeelding. 

TPU case antishock

 

Een antishockhoesje is een hoesje met wat extra vulling en is dus dikker dan de standaard silicone doorzichtige hoesjes die je vast gratis bij je smartphone hebt gekregen. Dat type hoesjes stelt niet veel voor en beschermt niet genoeg. 

gepersonaliseerde-smartphonehoesjes
gepersonaliseerde-smartphonehoesjes

Als je klunzig bent zoals ik, raad ik je aan om ook te kiezen voor antishock hoesjes en gewoon zelf een leuke te ontwerpen. 

 

Van deze cover ben ik echt fan! Als je naar mijn hoesjes kijkt, zie je vaak dat ik kies voor een waterverf-achtergrond of iets met marmer. Dat je dit binnen de Phone Case Designer tool van B2C Telecom ook kan kiezen, samen met een antishockhoesje, is voor mij dus helemaal top! 

Book case met pasjeshouder

Ook een erg populair type smartphone hoesje: de book case. Dit is letterlijk een ‘boekenkaft’, maar dan voor jouw telefoon. 

gepersonaliseerde-smartphonehoesjes-3
gepersonaliseerde-smartphonehoesjes-3
gepersonaliseerde-smartphonehoesjes-5
gepersonaliseerde-smartphonehoesjes-5

Erg handig omdat je ’m kan openklappen (vaak zit er aan de binnenkant een pasjeshouder zoals bij deze variant) en weer kan dichtklappen. 

 

Zo ziet niemand ongevraagd jouw inkomende berichtjes en notificaties en blijft je scherm zo krasvrij mogelijk! 

 

Als je het leuk zou vinden, kan je dit hoesje ook heel gemakkelijk zelf personaliseren. Ik zou willen dat het een foto was van mij en Maya (zo leuk gevonden, haha), maar deze komt gewoon van bij Unsplash. 


Zoek even op ‘cat’ en de foto komt zo tevoorschijn. Hier werkt het trouwens echt superleuk omdat dit een book case hoesje is voor je smartphone, met een handige pasjeshouder. 

 

Tip: een hoesje zelf ontwerpen, is ook de ideale manier om een origineel cadeau voor een vriend(in) of familielid te maken. Pak een foto van jullie samen en voorzie een boekhoesje als hierboven zo van een uniek ontwerp. Succes gegarandeerd!

TPU case (silicone hoesje)

Een TPU case is een standaard silicone hoesje. Vaak krijg je deze gratis bij je smartphone bij aankoop, maar dat zijn me toch saaie hoesjes! Dan is het natuurlijk veel leuker om zo’n hoesje te gaan personaliseren, toch? 

gepersonaliseerde-smartphonehoesjes-6
gepersonaliseerde-smartphonehoesjes-6

Back cover

Beschik je liever over een wat harder hoesje dan de TPU case? Kies dan voor een back cover. Het bedekt hetzelfde als het hoesje hierboven, maar is van een harder materiaal gemaakt. 

gepersonaliseerde-smartphonehoesjes-2
gepersonaliseerde-smartphonehoesjes-2

De afwerking van dit type hoesjes, is vaak ook erg shiny. Ideaal als je graag wil werken met een marmer-achtergrondje.

 

Bescherm je smartphone camera

Heel handig bij deze tool, is dat je je model smartphone kan kiezen. Daarna kies je het model van hoesje dat je nodig hebt. Belangrijk, want door te kiezen voor een hoesje speciaal voor jouw type smartphone, kan je ervoor zorgen dat je camera onbedekt blijft. 

 

Een van de eerste krassen die je vaak op je telefoon krijgt, zitten namelijk niet altijd op de voorkant, maar net op de achterkant. Daar zitten… je raadt het al… de belangrijkste camera’s ook. Die wil je dus zeker goed beschermen. Dat doe je door een hoesje te kopen dat wat dikker is: zo zorg je ervoor dat de camera niet over de tafel schuurt.

 

Wist je trouwens dat er een smartphone gaat uitkomen van Xiaomi met een 200 megapixelcamera? Insane, toch?