Mijn ochtenden zijn altijd heel hectisch: zorgen dat ik op tijd opsta (moeilijk voor een chronische snoozer zoals ik), mijn werktas inpakken, omkleden, make-uppen, Belle eten geven, zorgen dat ze haar medicatie krijgt… en meestal begin ik mijn dag al met wat achterstand op de wekker.
Uitgebreid koken om te ontbijten zit er dan ook niet in, en aangezien ik best wel stevig wil ontbijten zonder tarwebrood, kan ik er maar beter voor zorgen dat ik goed voorbereid ben! Enter een van mijn all time favourites: eimuffins! Eimuffins zijn belachelijk makkelijk om te maken, en je maakt ze zo gezond als je zelf wilt. Zelf paste ik het basisrecept aan en ging voor makkelijke eimuffins met spek om ‘s ochtends snel te kunnen ontbijten (en om makkelijk naar mijn werk mee te kunnen nemen voor als ik tussendoor nog honger zou krijgen). Het basisrecept:
- 6 eieren
- peper (of je zout nodig hebt, hangt af van de vulling, ik koos voor spek dus vond zout behoorlijk overbodig)
- een klein beetje olie om de muffinbakvormen in te vetten
Je klutst de eieren met wat peper en verdeelt ze over de bakvormen, makkelijk toch?
- eimuffins met paprika
- pizza-eimuffins met salami, paprika, kaas en wat tomatensaus
- eimuffins met mozzarella, tomaat en verse basilicum
Ze zien er niet altijd even lekker uit, maar zijn het zeker wel!