De 5 leukste High Tea adresjes in Amsterdam

(Last Updated On: November 27, 2021)

De 5 leukste High Tea adresjes in Amsterdam

Een high tea is een van de leukste dingen die je maar kunt doen op een vrije dag. Tijdens de high tea zal je samen met je vrienden en familie de leukste gesprekken hebben onder het genot van een kopje thee. Mocht jij nog niet bekend zijn met het fenomeen van de high tea dan is het verstandig om dit artikel even goed door te nemen, we laten je namelijk alles zien wat je maar moet weten! Wedden dat jij hierna bij je volgende tripje naar Amsterdam gelijk een High Tea wilt doen?

Wat is een high tea eigenlijk?

Een high tea is de Britse traditie om thee te drinken terwijl je een hele tafel met hapjes voor je neus hebt. Van heerlijke vleeswaren en groenten tot aan taarten, zelfgebakken brood of sandwiches. Het is in principe een lunch, al kan je het natuurlijk ook zien als avondeten als je niet zo heel veel honger hebt. Op de meeste high tea evenementen kun je heerlijke hapjes vinden. Dit maakt het voor iedereen leuk om er aan mee te doen.

high-tea-amsterdam
high-tea-amsterdam

Het is overigens al lang niet meer zo dat dit alleen de traditionele gerechten zijn. Er zijn op dit moment veel meer mogelijkheden. Je hebt zelfs Aziatische high tea plekken, al doet dit natuurlijk wel een beetje afbreuk aan de traditie. Van oorsprong is het bedoeld om de na een lange dag op het werk iets lekkers te eten. High tea is vernoemd naar de hoge eettafel waar het avondmaal werd gegeten. Hier in Nederland zien wij het vooral als iets wat je doet om gezellig met vrienden of familie te zitten.

Top 5 high tea plekken in Amsterdam

In Amsterdam zijn er een hoop leuke plekken waar je terecht kunt voor een high tea. We hebben het wat makkelijker voor je gemaakt door hieronder een top 5 te maken met de leukste plekken voor een high tea in Amsterdam:

  1. Café droog – in dit café kan je altijd terecht voor een heerlijke high tea. Dit café heeft allerlei heerlijke huisgemaakte gerechten die je kunt proeven. Tijdens de high tea heb je uitzicht over de gracht of over de tuin.
  2. Stan & Co Amsterdam – Deze topplek in de voormalige Diamantbeurs zit op de eerste verdieping en hier kan je terecht voor heerlijke high tea en hapjes. Een mengeling van zalig zoet en heerlijk hartig staat op je te wachten.
  3. De Kompaszaal – in deze grote zaal kun je met een groter gezelschap terecht voor een heerlijke high tea. Aangezien er plaats genoeg is kun je aardig wat gasten meenemen, ideaal voor met de hele familie.
  4. Café Americain – dit café heeft een prachtig uitzicht over het Leidseplein. Het is niet het goedkoopste café, echter is het wel erg bijzonder om er te zijn. Er zijn overigens ook genoeg glutenvrije gerechten voor de high tea.
  5. Cosy By Mandy – deze plek is uitermate geschikt voor iedereen die tijdens het shoppen even snel een high tea wilt doen. De kleinschaligheid maakt het een erg gezellige plek om te zien.