Lenteschoonmaak: nieuwe matrassen en slaapkamers opruimen

(Last Updated On: December 3, 2021)

Het weekend dat we hier in België te horen kregen dat we in quarantaine moesten gaan en thuis moesten gaan werken, begon ik in ons huis aan de grote lenteschoonmaak. Tenminste, voor de bovenverdieping. Geen idee hoe dat bij jullie zit, maar opruimen en declutteren helpt mij heel erg om na te kunnen denken en geeft mij een gevoel van terug een beetje controle krijgen op de situatie.

Tijdens de lenteschoonmaak viel ineens mijn euro: de matrassen van het logeerbed (mijn oude bed, dat we eigenlijk ook nog wel regelmatig gebruiken om in te slapen) had ik ondertussen al bijna 20 jaar! Wat?! Die waren dus heel dringend aan vervanging toe!

Grote lenteschoonmaak

Het was dus tijd voor een grote lenteschoonmaak: alles werd binnenstebuiten gekeerd, ik nam stof af, poetste de ramen, de vloer kreeg een goede schrobbeurt en alle lakens en kussens werden ook nog eens gewassen. Een van de volgende stappen als we hier weer naar de winkels mogen etc (hier in België is de lockdown strenger dan in Nederland en zijn de meeste winkels gesloten): naar de wasserij om onze dekens en gordijnen ook nog eens uit te wassen… dat kan onze arme wasmachine nooit aan!

Ik was helemaal klaar, maar toch bleef de logeerkamer muf ruiken… helemaal niet zo tof als je net je hele zaterdag bezig bent geweest met de grote lenteschoonmaak. Zou het dan toch aan de matrassen kunnen liggen?

Wanneer moet je je matras eigenlijk vervangen?

Grote kans dus dat die muffe geur van de matrassen kwam. Bizar genoeg had ik dat al opgemerkt toen we net waren gaan samenwonen… had ik het in Lier dan nooit opgemerkt omdat daar vaak was stond te drogen met een raam open? Dat deed ik hier ook vaak. Bizar!

tips-lenteschoonmaak
tips-lenteschoonmaak

Ik had er eerlijk gezegd ook echt niet bij stilgestaan dat ik die matrassen ondertussen al zo lang had… de jaren vliegen voorbij! Pas de laatste 2 jaren ongeveer merkte ik wel dat ik minder ondersteuning kreeg tijdens het slapen en dat ik regelmatiger opstond met rugpijn. Ik stak het eerlijk gezegd op de paar extra kilo’s die ik aangekomen ben de laatste jaren.

Terug beter slapen

Toen ik bezig was met de slaapkamers te poetsen, wilde ik ook echt grondig genoeg zijn. Ik had het gevoel dat ik veel te veel aan de oppervlakte bleef en wou ook graag het matrassenprobleem aanpakken. Het was dan ook echt een perfecte timing om samen te werken met M line en hun TeamNL matras uit te gaan testen! Nu kon ik eindelijk de matrassen gaan vervangen en zo eindelijk de logeerkamer volledig opruimen.

Hoe vinden wij de M line TeamNL matrassen?

De matrassen worden trouwens ook gebruikt door de sporters van TeamNL, hoe cool is dat? Dit jaar gaan de Spelen helaas niet door, maar hopelijk volgend jaar weer wel! Eigenlijk wel een tof idee dat wij ook op zo’n matras slapen, nu.

De hoofdreden dat ik mijn oude matrassen maar niet wegdeed, was dat ik ze perfect vond om op te slapen. Ik heb niet zo’n geweldige rug en mijn vorige matrassen waren een perfecte mix tussen hard en zacht genoeg. De laatste jaren ben ik al regelmatig matrassen gaan uittesten, maar ik vond ze vaak veel te zacht of net keihard. Dus bleef ik maar bij mijn oude, oude vertrouwde matrassen.

Mijn eerste bezorgdheid toen we de matrassen uitpakten was dan ook: “zijn ze wel goed genoeg”? Mijn vriend en ik pakten de matrassen uit, lieten ze even luchten op bed…. en ik sprong gelijk op bed om te checken hoe ze aanvoelden. Yesss, dat lag heel lekker! Top! Als je de matrassen harder wilt hebben, kan je ze trouwens ook nog omdraaien. Wij hebben ze nu liggen zoals aangeraden wordt, op de zachtere kant. Heel handig ook met die kleuren en tekening erop: zo weet je gelijk welke kant nu ook alweer bovenligt.

Mline TeamNL matras
M line TeamNL matras
Mline TeamNL matras
M line TeamNL matras: handig om te weten welke kant de bovenkant is én wat de kant voor je hoofd en voeten is

 

1
M line TeamNL matras met hele handige lussen om de matras te kunnen verplaatsen

 

2
M line TeamNL matras

Heerlijk dikke matras:

mline-teamnl-matrassen
M line TeamNL matras

Ondertussen hebben we de matrassen al grondig uit kunnen testen en zowel mijn lief en ik (en de kat) zijn alledrie groot fan. De matras is stevig, maar ligt heel erg aangenaam.

Heel handig ook: je haalt de matras uit de plastic verpakking (je krijgt er zelfs een handig mesje bij) en laat de matras eventjes 10 minuten luchten. De matras is dus eigenlijk zo goed als gebruiksklaar (heel handig: zo hoef je niet eerst nog eens 48 uur te wachten voor je kan gaan slapen op je nieuwe matras).

Geschikt voor zowel lattenbodem als boxspring, dus daar hoef je ook geen rekening mee te houden. Wij hebben onze nieuwe matrassen op een lattenbodem gelegd.

Moet je de matrassen omdraaien of keren? Niet persé: de matrassen zijn wel perfect tweezijdig te gebruiken, maar ze hebben ieder een andere hardheid. Ik hou van matrassen waar ik niet gelijk in wegzink, en voor mij is de gekleurde kant prima. Dat is trouwens de zachtste kant van de twee.

Heb ik moeten wennen aan de nieuwe matrassen? Nee, en mijn vriend eigenlijk ook niet. We hebben zeker niet de vorige nachten liggen draaien en keren omdat we nog moesten wennen. We zijn snel in slaap geraakt en stonden op zonder rugpijn, heerlijk uitgerust. In deze woelige tijden telt dat ook voor veel, vind ik!

Hoe zit het met onderhoud van deze matras? Iets dat ik persoonlijk heel belangrijk ben gaan vinden: kan ik het allemaal wel schoon krijgen?

Heel fijn aan deze matrassen: je kan ze gemakkelijk van bed nemen dankzij de grote lussen én er zit een volledig afritsbare hoes aan die je gewoon kan wassen op 60 graden. Ik ben heel blij dat ik het op 60 graden kan wassen, liever wat heter dan gewoon op 30 graden.

De rits zit ook rondomrond, lekker gemakkelijk om de matras er weer in te krijgen (been there, done that, heb met andere matrassen zitten vloeken om ze er weer in te krijgen, hahaha).

Welke matras past bij jouw lichaam?

Weet je niet goed welk matras jouw lichaam nodig heeft? Dan hebben ze bij M line trouwens een super handige matrassentest, zeker de moeite om eens te doorlopen, zeker als je online een nieuwe matras wilt kopen.

De opgeruimde slaapkamers

Ta-daaaa: het eindresultaat!

lenteschoonmaak
lenteschoonmaak
lente-schoonmaak
lente-schoonmaak
tips-lenteschoonmaak
tips-lenteschoonmaak