Winters genieten in de tuin met déze tips

(Last Updated On: January 23, 2023)

Winters genieten in de tuin met déze tips

shutterstock_2068691996
shutterstock_2068691996

Of de tuin alleen maar is bedoeld om in de lente en zomer je tijd door te brengen? Zeker niet! Het is juist leuk om het hele jaar door van je tuin te genieten.

Hier moet je natuurlijk wel een beetje je best voor doen, maar het is absoluut een mogelijkheid. Lees verder voor inspirerende tips: zo richt je een wintertuin in.

 

Terrasoverkapping voor warmte en sfeer

 

Wil je een stukje luxe toevoegen aan je tuin? Dan is het een perfect idee om te kiezen voor een terrasoverkapping.

Het voegt namelijk absoluut karakter aan je tuin toe. Zo is er meer hoogteverschil. Dat niet alleen: veel overkappingen hebben een beeldig design, wat zo’n overkapping een plaatje maakt om naar te kijken.

Kies er een van sfeervol hout bijvoorbeeld! Het maakt je tuin direct toegankelijker in de koude seizoenen van het jaar, aangezien je beschut zit.

Uit de wind en de regen dus! Precies wat je nodig hebt als je ’s winters vaker van de tuin wilt genieten.

 

Dekentjes in de zithoek

 

Maak de zithoek in de tuin gezellig. Dekentjes kun je hier goed gebruiken. Leg ze neer bij de stoelen of bij de bank – het is maar net wat je in je tuin hebt staan.

Hoe dikker het deken is, hoe langer je in de koude maanden buiten kunt blijven zitten. Kussentjes bieden ook warmte.

 

Winterse barbecue

 

Dé winterse activiteit om in de tuin te doen? Organiseer een winterse barbecue! Nodig familieleden of vrienden uit, trek warme kleding aan en stop allerlei lekkers op de barbecue.

Als er een terrasoverkapping is, dan is het natuurlijk al direct een stuk prettiger om buiten te staan. Bij vankootentuinenbuitenleven.nl kun je terecht voor een ruim aanbod: voor iedere tuin is er een fraaie overkapping te vinden.

Zorg in ieder geval dat deze groot genoeg is om samen met al je dierbaren onder te barbecueën. Wat die barbecue nog extra feestelijk maakt? Serveer er glühwein bij! Dat is natuurlijk op en top winters.

 

Verwarming in de tuin

 

Hoe je het nog aangenamer maakt buiten? Met verwarming in de tuin! Dit kan verschillende vormen kennen. Denk aan een heater, vuurkorf of juist elektrische kussens in de tuin.

Voor alle manieren van verwarmen valt er iets te zeggen. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat of wat het best bij je tuin past.

 

Winterse tuinaankleding

 

Of de tuin in de winter helemaal kaal moet zijn? Ook dat hoeft gelukkig niet zo te zijn. Kies bijvoorbeeld voor evergreens in de tuin: bomen die ook in de winter groen blijven.

Voor struiken kan dit tevens gelden. Er zijn ook genoeg planten die er in de winter fraai uit blijven zien en die hun kleur behouden.

Verder kun je de tuin sfeervol aankleden. Zet er een kerstboom neer, of andere vormen van kerstdecoratie. Lampjes zijn ideaal! En je kunt ze prima laten hangen in januari en februari.

Zo zie je maar: je hebt ’s winters misschien geen tuin die volop in bloei staat, maar het kan nog altijd een mooie en gezellige omgeving zijn. Als je er maar een beetje aandacht en liefde in stopt!