Kies een keer voor karakter in je woonkamer, kies voor een industriële kast!

(Last Updated On: June 13, 2022)

Kies een keer voor karakter in je woonkamer, kies voor een industriële kast!
Als we de woontrends bekijken, is de industriële stijl nog altijd fel aanwezig in onze interieurs.

Nog sterker, industriële kasten bijvoorbeeld zijn volop interieurs in andere stijlen aan het veroveren. Val jij voor deze stijl van kasten maar weet je niet goed of ze wel past in jouw interieur? Ga alvast een kijken nemen bij Cavetown.nl en laat je door dit artikel inspireren. Je wordt gegarandeerd gecharmeerd door de schoonheid van industriële kasten.

Waar past een industriële kast?
Wij durven gerust te stellen: een industriële kast past in elk interieur. Laten we eens een aantal stijlen onder de loep nemen en bekijken hoe je hierin een industriële kast integreert. Hou je vooral niet aan de voorbeelden die wij jou geven maar volg gerust je eigen gevoel en creëer je eigen stijl.

1. De industriële stijl
Uiteraard, dit ligt voor de hand. De materialen en kleuren van industriële kasten passen perfect in je industriële pand. Je zult makkelijk je kast kunnen plaatsen. Kies gerust voor grote, ruwe kasten met veel metaal. Zwart is ideaal, ook messing en donker grijs kunnen perfect. Een voorbeeld van een typische industriële kast is de lockerkast. Deze voelt zich echt wel thuis in je industriële interieur.

2. De landelijke stijl
Ook hier heb je niet veel moeite om je industriële kast een plek te geven. Ruw hout, metaal en glas komen ook veel voor in landelijke en meer traditionele stijlen. Een van de kasten die zich hier goed thuis voelt is bijvoorbeeld de grote industriële buffetkaste en de bakkerskast.

industriele-inrichting
industriele-inrichting

3. De moderne en Scandinavische stijl
Hier wordt het al een beetje moeilijker om bijvoorbeeld een robuuste industriële kast in zwart metaal te plaatsen. Maar er zijn andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan andere kleuren zoals wit of licht groen, welke de kast al veel minder stoer maken. Een open vitrinekast geeft een luchtige uitstraling en zorgt voor een groot ruimtegevoel. Dit is een typische kenmerk voor de Scandinavische stijl. Ga voor strakke lijnen, dan zit je zeker goed voor je moderne interieur.

4. De vintage stijl
Elke industriële kast ziet eruit of ze al jaren lang in gebruik is. Ook al zijn ze nieuw, ze hebben altijd een vleugje nostalgie en doen denken aan vroeger. Daarom zijn deze kasten gewoon ideaal voor je retro interieur.

industriele-kast
industriele-kast

5. De Bohemian stijl
Een stijl die zich de laatste jaren opdringt is de Bohemian style. Net als de zigeuners stel jij je interieur samen met unieke vondsten. Het mag er best wel als een rommeltje uitzien, zolang het maar een gezellige sfeer uitstraalt. Combineer in deze stijl je stoere industriële kast met bijvoorbeeld een verweerde velvet bank, een vloerkleed in dierenhuid of een houten wanddecoratie. Een buffetkast waarin je al je verzamelde objecten tentoon stelt is ideaal. Kleuren als groen en wit komen goed uit tussen je bloemenprints, dierenvachten en gebreide wollen dekentjes.

6. De New-York style
Bling-bling, glas dat schittert, metaal en een groot ruimtegevoel zijn de kenmerken van een New-Yorkish interieur. En laat dat nu juist ook de kenmerken zijn van industriële kasten. Materialen als messing, een buffetkast met veel glas, een grote industriële boeken- of wijnkast zijn perfect om je New-York gevoel nog groter te maken.