Op zoek naar nieuwe stoelen voor de eetkamer en bureau

(Last Updated On: September 20, 2019)

We wonen nu bijna een jaartje samen, en na een jaartje kan je al sneller zeggen welke meubelstukken of welke spulletjes in huis wel of niet een goed idee waren. Zo kozen we ervoor om vorig jaar mijn oude eetkamerstoelen te geven aan een nichtje van mijn lief en de groene, stoffen stoelen van vriendlief te gaan gebruiken. Maar hoe zit dat nu, bijna een jaar later? Hebben we spijt gekregen van sommige meubels die we gekozen hebben? En dan in het bijzonder onze stoelen in de eetkamer en in mijn bureau?

Oeps… duidelijk niet de juiste stoelen gekozen

In mijn bureau wou ik graag voor moderne, Pinterest-proof stoelen gaan en ik koos een bureaustoel uit van La Redoute (kleine tip: niet doen… ik heb hier heel veel spijt van gekregen. De stoel kraakt als een gek waardoor ik me niet kan concentreren en de service tout court van deze shop was verschrikkelijk) en nog enkele witte kuipstoelen van een meubelwinkel hier in de buurt. Die witte kuipstoelen waren achteraf gezien misschien ook echt niet mijn beste plan: in mijn bureau ben ik erg veel bezig met make-up én met allerlei art supplies zoals verf, wasco,… en ik ben dus constant doodsbang om iets te morsen op mijn kraakwitte stoelen. Die zijn, je raadt het vast al, helemaal niet meer zo kraakwit na een jaartje. Bummer!

Rondkijken voor nieuwe stoelen

Dus ben ik stilletjesaan eens aan het kijken of we over enkele jaren misschien andere stoelen kunnen nemen. Op dit moment wil ik dat nog niet doen, we hebben nog lang onze ‘cost per use’ eruit gehaald en dat zou gewoon jammer zijn. We hebben wel het grote geluk dat onze interieurstijl best goed overeenkomt: de mijne is de laatste jaren (sinds ik op mezelf ging wonen) ook weer meer en meer veranderd omdat ik door mijn lief helemaal anders naar interieur ging kijken. We houden allebei ook heel erg van industriele eetkamerstoelen dus gaan we daar zeker naar kijken om verder te gaan in die stijl.

Hoe kies je dan wél goede eetkamerstoelen?

Maar goed, ik vertelde dus al dat ik flink spijt had gekregen van enkele eetkamerstoelen en bureaustoelen die ik kocht. Ze kraken, zitten niet lekker of… zorgen zelfs voor rugpijn!

  • Let erop dat de stoel fijn zit zodra je in de stoel zit
  • Maar natuurlijk ook voor langere tijd! Moet je je vaak verzetten omdat je last krijgt? Dan is het niet de stoel voor jou
  • Kies je voor stof of voor leder? (Bekijk mijn tip hieronder ook zeker eens)
  • Welke vorm eetstoel vind je het fijnste? Een barkruk, kuipstoel, wel of geen armleuningen,… allemaal opties om eens over na te denken.

Tip: leren, industriële eetkamerstoelen

In mijn appartementje had ik vroeger ook leren eetkamerstoelen: dat leek me met een kat die een chronische leverziekte had en vaak ziekjes was, wel een goed plan. Nu hebben we overal stoffen eetkamerstoelen en een stoffen bureaustoel en dat is toch echt veel vervelender om weer schoon te kunnen krijgen, vind ik. Ik was het zo gewend om vuil gewoon van mijn stoelen te vegen, en klaar was ik! Nu moet ik de stoelen stofzuigen, met een sopje behandelen, drogen (want anders droogt het op als een lelijke vlek… die fout heb ik al gemaakt),… beetje te veel werk voor stoelen waar ik zelf niet zo’n groot fan van ben 😉

Dus zeker ook als je huisdieren of kleine kinderen hebt, denk ik zeker dat leren eetkamerstoelen een goede investering kunnen zijn. Zeker als je dan het leer ook behandelt zodat het waterproof wordt. Je hebt al snel eens iets gemorst, toch? In ieder geval: wij gaan over een poosje weer eens beginnen kijken naar andere stoelen, ik ben heel benieuwd hoe die ons huisje ook weer een hele andere look zullen geven!

 

modetrends herfst winter

Herfst en winter modetrends 2021: deze trends liggen nu in de winkel (najaar en winter)

5x De meest draagbare fashion trends voor de herfstcollecties (2019) (stylingtips)

suede jas trend