Hoe maak je je tuin kidsproof? 

(Last Updated On: March 23, 2022)

Hoe maak je je tuin kidsproof? 

Ben jij nog op zoek naar inspiratie om je tuin helemaal kidsproof te maken en om te toveren naar een paradijsje voor je kinderen? Wij hebben de allerleukste trends voor kids voor je uitgezocht! 

Leuk, maar veilig

Natuurlijk begrijpen wij ook heel goed dat je een leuke speeltuin voor je kinderen wilt maken, maar dat wel allemaal veilig wilt doen.

Daarom hebben we ook aan 10 ouders tips gevraagd hoe zij net hun tuin dat beetje leuker én veilig maken.

Zo kunnen je kiddo’s lekker buiten spelen en hebben de ouders een gerust hart. Win-win! 

kidsproof-tuin
kidsproof-tuin

Photo by Alaric Sim on Unsplash

Ingegraven trampoline

Welk kind wilt er nu geen ingegraven trampoline in de tuin?

Heel erg leuk, en heus niet alleen voor de kinderen – volwassenen zie je er toch ook regelmatig op springen -, en redelijk gemakkelijk om te installeren. 

Let er wel goed op dat je de trampoline diep genoeg ingraaft in de grond en dat je ervoor zorgt dat de grond niet te drassig is.

Je wilt natuurlijk niet dat de trampoline verschuift tijdens het springen. 

Vergeet ook niet om gelijk een trampoline met een veiligheidsnet aan te schaffen: je gaat je daar veel zekerder bij voelen en het is gewoonweg een heel stuk veiliger.

Zo kunnen de kinderen ongestoord doorspringen en hoef jij je geen zorgen te maken. 

Gaat er wat stuk? Tegenwoordig kan je heel gemakkelijk reserve-onderdelen kopen voor een trampoline: zo kan de trampoline gewoon hersteld worden en hoef je niet gelijk een nieuwe te kopen. 

Waterbaan

Ook supertof in de tuin en zéker als het zomer is: een waterbaan in de tuin. Nee, maak je geen zorgen, dat wilt niet zeggen dat je je hele tuin moet gaan openspitten om een waterbaan te maken.

Je kan ook gewoon een waterbaan kopen en die op de grond zetten. 

Kinderen vinden het héérlijk om met water te spelen: met een waterbaan geef je hen alle mogelijkheden om met water aan de slag te gaan zonder dat het een al te grote knoeiboel wordt.

Heel leuk om ook samen met waterknikkers, knikkers en ander leuk speelgoed te combineren. 

Een eigen bloementuin en moestuintje

Hoe leuk is het om voor je kinderen een eigen bloementuintje of moestuintje te geven waar ze helemaal zelf zaadjes kunnen zaaien.

Zo leren de kinderen ook ineens om te zorgen voor iets en zien ze iedere dag hun bloemetjes en moestuintjes groeien. 

Zorg voor heel gemakkelijke bloemen en groenten om te kweken zoals: dahlia’s, cosmos, korenbloemen, tulpen, radijsjes, Parijse worteltjes, kruiden zoals bieslook of munt.

Let wel goed op dat je geen giftige planten of bloemen zaait of plant, vooral voor kinderen die nogal eens overal met hun handjes aan zitten, is dit erg belangrijk. 

kinderen-moestuin-bloemen
kinderen-moestuin-bloemen

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Een schommel

Heel eerlijk: ik ben een vrouw van bijna 35 en zou niet liever willen dan een schommel in de tuin hebben, haha! Laat staan hoe leuk het is voor kinderen!

Op zich hoeft een schommel niet heel erg veel plaats in te nemen in de tuin, je kan er een speciale plaats voor voorzien. 

Wat ga jij in de tuin aanpassen om je tuin wat meer kidsproof te maken?