Makkelijke make-over: nieuw behang

(Last Updated On: December 30, 2021)

We zitten thuis met een klein probleempje: hoewel we stilletjesaan de verbouwingen binnenin ons huis aan het afronden zijn, merken we dat er enkele dingen zijn waar we toch niet zo happy mee zijn en toch zeker aan moeten pakken. Een van die dingen: onze muren in het toilet oplappen met leuk behangpapier! Tijd om een leuke rol behangpapier uit te kiezen bij de behangwinkel!

Staat van de muren

Zo hebben we onze beide toiletten geschilderd, maar zie je nog veel slecht geschuurd plamuursel op de muren zitten. Niet alleen zie je dat plamuursel zitten, maar zitten er ook echt veel diepe onregelmatigheden in de muren. We hadden eigenlijk veel meer moeite moeten steken in de afwerking van de details, maar hebben sommige ruimtes snel-snel in orde gemaakt

Niet gestuct

Ook zijn er ondertussen nog werken nodig geweest in die ruimtes, waardoor er al snel stukjes gipsplaat uit de muur kwamen. Bij allebei onze toiletten, zijn de muren niet gestuct geweest.

Sowieso hebben we boven geen enkele ruimte gestuct, maar hebben we de naden tussen de Gyproc platen meer

Behalve bij de toiletten, zit ik ook met onze badkamer in de maag. Die hebben we voor een klein stukje getegeld met Dumawall tegels (dat is een soort van plastic tegels die je gewoon tegen de muur kan plakken, we hebben allebei nog geen ervaring met écht tegelen dus durfden we dat nog niet zo goed aan), maar iets boven het bad en achter de

Die muren zijn beschermd met een speciale verf die geschikt is voor natte ruimtes, maar dat maakt die muren er niet schoner op 😉 Ze zijn moeilijk schoon te krijgen door al het vocht in de ruimte, daar willen we dus iets aan doen door heel de badkamer te gaan tegelen.

Ook zouden we achter de spoelbak in de badkamer tegels moeten plaatsen: nu is die muur helemaal niet beschermd en hebben we veel last van vochtspatten die toch niet zo mooi opdrogen en een muur die we niet zo goed kunnen schoonmaken. Hoog tijd voor tegels dus, in onze badkamer!

Het plan

Het plan voor onze beide toiletten? Eerst en vooral zullen we er toch aan moeten geloven en zullen we de muren egaal moeten maken. Dat wilt zeggen: veel finisher gebruiken en filler voor de grotere gaten die in de muur zitten. Zodra dat netjes opgeschuurd is (ik denk dat dat het werkje moet zijn dat ik het meeste haat tijdens deze verbouwingen… het is zo’n vreselijk vuil werk), gaan we kijken voor een mooi behangpapier om onze toiletten toch nog leuk aan te kleden.

Maar, dan begint het natuurlijk: welk behangpapier gaan we kiezen? Ik hou zelf erg van shiny behangpapier met wat goud of zilver erin, dat fleurt een ruimte zo snel op.

behangpapier-nieuwe-look
behangpapier-nieuwe-look

Moraal van het verhaal? Laat sowieso ook de muren van je toiletten stuccen als je een stucadoor laat komen! Vind je de muren te saai, net zoals wij? Dan is een leuk behangpapiertje ideaal!

We zijn ook aan het kijken om ook nog andere muren in ons huis op te leuken met een leuk behangpapier, het zorgt gelijk voor zo’n opvallend en fris accent!

Heb jij een accentmuur in je huis met een tof behangpapier? Laat het hieronder weten in de comments!