Hier moet je opletten bij het kopen van rolluiken

(Last Updated On: September 27, 2022)

Hier moet je opletten bij het kopen van rolluiken

De rolluiken van DHK zorgen voor meer veiligheid in een gebouw. Hierdoor kom je ook vaak rolluiken tegen in zakelijke gebouwen zoals kantoren.

Veel mensen weten echter niet dat je rolluiken voor verschillende toepassingen kunt gebruiken. Lees hieronder meer!

rolluiken
rolluiken

Photo by Markus Spiske on Unsplash

Rolluiken van DHK

Vroeger zag je rolluiken vooral in kantoren en andere zakelijke gebouwen, maar tegenwoordig worden ze steeds populairder in woningen.

Als je rolluiken voor in je woning aanschaft, dan ervaar je veel voordelen op het gebied van je leefstijl en veiligheid.

Er zijn wel een paar factoren waar je rekening mee moet houden. Lees meer hieronder over alles waar je op moet letten bij het kopen van rolluiken.

Let op de uitstraling van de rolluiken

Rolluiken hebben verschillende voordelen, maar je moet ook letten op de uitstraling van de rolluiken en of ze bij je huis passen.

Rolluiken zie je vaak bij de in- en uitgang van een woning, en gasten of klanten zien de rolluiken daarom als eerste.

Rolluiken heb je in alle kleuren, soorten en maten, dus kies altijd een rolluik uit die past bij de gevel en uitstraling van het gebouw. Dit geldt niet alleen voor rolluiken bij zakelijke gebouwen, maar ook bij rolluiken voor woningen.

Let op de maten

Hoeveel het kost om een rolluik te laten plaatsen hangt voor het grootste gedeelte af van de grootte van de opening.

Als je een indicatie van de kosten wilt weten kun je je installateur de ruwe maten geven. Soms kan het nodig zijn dat er een locatieonderzoek wordt uitgevoerd.

De installatiebedrijven sturen een van hun vakmensen naar je toe om te opening van het raam op te meten, het draagvlak te evalueren en het bevestigings oppervlak te beoordelen. Je ontvangt een offerte over de kosten wanneer het locatieonderzoek is afgerond.

Ga niet in zee met bedrijven die meteen prijzen geven en geen procedure volgen; vaak zijn zij niet betrouwbaar.

Let op de bediening van het rolluik

Over het algemeen worden er rolluiken verkocht die je handmatig of met een afstandsbediening kunt bedienen. Je kunt het beste voor een handmatige bediening kiezen als je gebouw niet een goede stroomvoorziening heeft.

Bijna alle handmatige rolluiken worden met een veer- en sluitsysteem geleverd. De elektrische varianten kun je bedienen met een sleutelschakelaar, afstandsbediening of loop-drukknop.

De meeste consumenten kiezen voor een elektrisch rolluik vanwege het praktische aspect. Natuurlijk moet je ook je eigen wensen in acht nemen, dus doe genoeg research voordat je een rolluik uitkiest.

Zorg voor een goede beveiliging

Rolluiken zijn verkrijgbaar met diverse soorten beveiliging. Zo heb je rolluiken met een gemiddelde beveiliging en rolluiken met een zeer hoge beveiliging.

Welke soort je kiest hangt af van het doel van de beveiliging; moet deze afschrikkende zijn of moet het maximale veiligheid bieden?

Welke soort beveiliging je nodig hebt hangt onder meer af van welke soort bescherming je gebouw nodig heeft.

Het is verstandig om een expert om raad te vragen. Een specialist kan je namelijk op weg helpen en je vertellen wat voor soort beveiliging het beste bij je faculteit past.