Spijkerjasjes & jeansjasjes: hoe combineer je een jeansjackje + stylingtips

(Last Updated On: March 15, 2022)

Het jeansjasje is terug van weggeweest en maakt furore als lentetrend! Deze lente kan je je jeansjack weer uit de kast halen en met trots dragen! Deze klassieker, het spijkerjasje,  komt terug in verschillende vormen en nieuwe snits en kleuren.

Het jeansjasje van nu is heel anders dan het jeansjasje dat in de jaren negentig zo populair was: de snit is heel anders (hello bikerjasje), de kleur is anders (welkom lichtblauwe gebleekte kleur) en er zijn ook andere versieringen zoals studs en franjes. Deze jeansjasjes laten perfect zien wat ik bedoel: spijkerjasjes met een leuke lichtblauwe kleur, een spijkerjasje met rits,…

Hoe combineer je een spijkerjasje of jeans jasje?

Hoewel spijkerjasjes of Jeans jasjes een hele tijd persona non grata waren op de catwalk zijn deze typisch jaren negentig kledingstukken weer helemaal in. Jeans jasjes kunnen op heel wat verschillende manieren gedragen worden – en men deinst zelfs niet terug om zo’n spijkerjasje te combineren met een geklede broek of met jeans broek!

In dit artikel nemen we alvast enkele van de beste en mooiste manieren door waarop jij jouw nieuwe of vintage spijkerjasje of jeans jasje kan combineren. Het jeansjasje is terug van weggeweest 🌷 Hoe combineer je een spijkerjasje? Stylingtips voor je jeansjack en spijkerjackjes! 🌷 Hoe draag je een spijkerjasje?

Lees ook: herfstjassen

Lees ook: herfstjassen online shoppen

Lees ook: Hoe combineer je een trenchchoat?

Lees ook: Lentejassen trends 2022

Lees ook: Leren jassen online shoppen

Lees ook: Hoe style je een leren jas?

Spijkerjasjes: een evergreen in je kledingkast

Spijkerjasjes zijn terug van nooit weggeweest. Hoewel een spijkerjasje de afgelopen jaren niet erg populair was, bleef een jasje uit jeans altijd een goede optie in de lente of herfst. Een jeans jasje is dan ook een goede evergreen die iedere vrouw in haar kleerkast zou hangen moeten hebben.

spijkerjasjes-combineren-stylen
spijkerjasjes-combineren-stylen

Omdat de designs van de spijkerjasjes en jeans jasjes door de jaren heen niet veel veranderd zijn is het perfect mogelijk om een 25-jaar oud spijkerjasje te dragen en er nog steeds erg stijlvol uit te zien. Dit is erg uniek gezien kledij erg snel uit de mode raakt of er gedateerd uitziet. Een spijkerjasje is dan ook de perfecte evergreen investering wanneer je op zoek bent naar een goed jasje waar je jaren plezier van gaat hebben.

Hoe je spijkerjasje combineren

Maar hoe kan je een spijkerjasje momenteel nou best combineren? Kan je een spijkerjasje op een jeansbroek dragen? Of is dat nog steeds zo’n grote zonde als witte sokken in sandalen?

Wel, ik heb heel wat goed nieuws: je kan spijkerjasjes met (bijna) alles combineren! Nu de jeans jasjes weer helemaal in de mode zijn kan jij je jasje mooi combineren met een rok, een geklede broek, een leren broek of zelfs met een jeans broek.

Natuurlijk moet je wel even opletten met de kleur van het spijkerjasje. Niet alle spijkerjasjes en jeans jasjes hebben namelijk dezelfde kleur. Op die manier kunnen we een onderscheid maken tussen lichtblauwe jeans, donkerblauwe jeans, zwarte jeans en natuurlijk gekleurde jeans. Indien jij je spijkerjasje wil stylen of combineren ga je rekening moeten houden met deze kleuren.

Stylingtips: hoe draag je een jeansjackje?

Hoe draag je nou best een jeansjackje?

Zoals hierboven rees uitgelegd zijn er nauwelijks beperkingen op de manier waarop jij een jeansjackje dragen kan. Om dit te illustreren heb ik alvast enkele mooie en leuke manieren op een rijtje gezet waarop jij een spijker jasje of een jeans jasje kan combineren voor op het werk of om ’s avonds een stapje in de wereld te zetten.

De allermooiste jeansjasjes shop je hier

Combineer je spijkerjasje met een rok

Wil jij een jeans jackje met een rok aandoen? Geen probleem.

  1. Combineer een jeans jackje met een korte rok

Wanneer je in de avond op stap gaat kan jij je jeans jackje combineren met een korte rok. Deze korte rock kan eventueel uit jeans bestaan, maar je kan ook kiezen voor dik fluweel of oud leer.

Style de korte rock en het jeans vestje met een witte T-shirt om er moeiteloos mooi uit te zien.

  1. Combineer een jeans jasje met een lange rok of maxi rok

Daarnaast kan je een jeans jasje ook combineren met een lange rok of een maxi rok. Zo kan je mooi gaan shoppen of op het werk verschijnen.

Het combineren van je jeans jasje doe je best met een lange rok in dezelfde tonen of kleuren als je jeans jasje. Ook hier kan je afwerken met een witte T-shirt en eventueel een leuke tote bag.

Met een maxijurk

Combineer jouw leuke jeans jasje met een maxi jurk! Wanneer het wat frisser begint te worden of indien je nog even van de zomer wilt genieten en die maxi jurk ook in de vroege herfst wil aandoen, is het een goed idee om jouw maxijurk te combineren met een jeans vestje.

Een jeans vestje ziet er niet enkel erg goed uit, het houd je ook lekker warm.

Wanneer je een maxi jurk kiest om te combineren met je jeans jack of je spijkervestje ga je best voor een lichtgekleurde maxijurk indien je een spijkervestje in licht jeans draagt of een ietwat donkerdere maxijurk indien je een donkerblauw jeans vestje aan hebt. Ook kan je donkere en lichte kleuren helemaal mengen, het is maar wat jij leuk vindt om te dragen!

Op een geklede broek

Wist je dat jij je jeans vestje ook kan combineren op een geklede broek? Zo kan je comfortabel op het werk verschijnen terwijl je er ook nog eens goed en trendy uitziet. Kies een blauwe geklede broek of een zwarte geklede broek die je dan kan combineren met een wit shirt of een wit hemd.

Kies eventueel voor een jeans jasje in een blauw dat net wat donkerder is omdat de lichtere jeans kleuren er wat afgewassen kunnen uitzien. Afgewassen is natuurlijk niet de professionele look waar jij naar op zoek bent.

Op een wijde broek

Met een shortje

Op een witte blouse

Op een legging

Combineer je jeansjack met een jurkje

Op een midirok

Op een minirok kan je ook heel erg leuk je spijkerjasje combineren!

Zwart spijkerjasje combineren

Op een leren broek

Ook kan jij je jeans jasje perfect combineren met een leren broek. Om er lekker stoer uit te zien kan je ervoor kiezen om een gerafelde band shirt aan te doen op de leren broek – of, je kan de leren broek en het jeans vestje combineren met een leuke crop top.

Jeans op jeans

Hoewel jeans op jeans tot enkele jaren geleden een doodzonde was, is het momenteel perfect mogelijk om je jeans vestje te dragen op een jeansbroek of een jeans rok.

Probeer er natuurlijk wel voor te zorgen dat de kleuren van het jeans niet met elkaar vloeken – maar ook dat je niet dezelfde kleuren jeans met elkaar combineert.

Zo kan je bijvoorbeeld een lichtblauw jeansvestje combineren met een zwarte jeansbroek, of een mooi lichtblauw jeans kleedje met een donkerblauwe jeans vest.

Shop je nieuwe spijkerjasje online:

 

foto: Eduardo Pastor / Unsplash