Hoe je tuinkussens opbergen?

(Last Updated On: June 13, 2022)

Hoe je tuinkussens opbergen? Wil je op een prettige manier in de tuin kunnen zitten dan is het handig om een stel tuinkussens aan te schaffen.

Nu is het natuurlijk wel zo dat het in ons land nog wel eens wilt regenen. Hoe kan je er nu voor zorgen dat jouw tuinkussens droog blijven?

We hebben het wat makkelijker voor je gemaakt door hieronder de beste tips en tricks voor je op een rijtje gezet als het aankomt op het opbergen van de tuinkussens voor bij jou in de tuin!

Plaats een opbergbox in de tuin

Indien je binnen niet zoveel plaats hebt om je kussens op te slaan is het mogelijk om een speciale tuinkussens opbergbox aan te schaffen. Een opberg box is echt ontzettend praktisch voor in de tuin. Ze kunnen zonder problemen buiten blijven staan, je hoeft je geen zorgen meer te maken over regen of over wind. Controleer natuurlijk wel even goed of de box die je koopt ook echt geschikt is om buiten te laten staan als het regent, anders kom je van een koude kermis thuis. Als alternatief is het mogelijk om te kiezen voor een speciale zak. Het nadeel van een zak is alleen dat je hem veel minder makkelijk een plekje kunt geven in de tuin.

Denk goed na over de grootte

Het is belangrijk om goed na te denken over de box die je koopt voor in de tuin als het aankomt op de grootte. Het is niet erg om de kussens een beetje aan te moeten drukken, maar de box moet ook weer niet te klein zijn.

Dit kan er namelijk voor zorgen dat de deksel omhoog komt, hierdoor is hij niet meer waterdicht. Controleer daarom even goed hoeveel kussens je wilt opbergen in de tuin en hoe groot de box moet zijn voor het opbergen. Vaak kun je dit wel terugvinden op de website van de aanbieder die je op het oog hebt.

tuinkussens-opbergen
tuinkussens-opbergen

(foto: Content Pixie on Unsplash)

Zet je kussens binnen

Hoewel je kussens in een box wel tegen wat weer en regen kunnen is het verstandig om je kussens in de winter toch binnen te zetten. Dit komt voornamelijk door het feit dat vorst veel schade aan kan richten aan je kussens. Het is dus handig om de kussens in de schuur te leggen wanneer je ze niet meer gaat gebruiken. Indien dit niet mogelijk is zou je kunnen kiezen voor speciale buitenkussens die je altijd buiten kunt laten liggen. Hou er alleen wel rekening mee dat deze kussens vaak een stuk duurder zijn dan de reguliere kussens.

Door deze tips te volgen is het opbergen van je kussens in de tuin echt niet meer zo lastig als je in eerste instantie zou denken. Het is echt noodzakelijk om je tuinkussens op de juiste manier op te slaan. Doe je dit niet dan kunnen ze nat worden en gaan beschimmelen, niet echt waar je op zit te wachten natuurlijk: tuinkussens kunnen best wel duur zijn, en het zou zonde zijn om ze niet meer te kunnen gebruiken na één seizoen.

Lees nog meer plantentrends 2022 en tuinmeubelen trends 2022!