Shoptips: Studio Anneloes en Jane Lushka

(Last Updated On: June 12, 2022)

Het werd tijd om nog eens enkele nieuwe merken hier op Glamourista in de spotlight te zetten: dit keer is het de beurt aan de fantastische kleding van Studio Anneloes en Jane Lushka.

Benieuwd hoe hun collecties eruit zien én hoe ze hun kleding produceren? Ik leg het je graag uit in dit artikel:

Studio Anneloes:

Heb jij al gehoord van Studio Anneloes? Dit merk is helemaal Nederlands en wordt gemaakt in Polen. De hele productie is dus helemaal in Europa en het bedrijf heeft dan ook een hele goede band met hun vaste fabrieken, waar ze al jaren mee samenwerken. Hun motto?

‘Buy less, choose well, make it last’.

Kijk, daar staan we hier bij Glamourista natuurlijk ook helemaal achter! Minder stuks in je collectie (zou ik durven zeggen, een capsule wardrobe?), maar allemaal stuks in je kledingkast waar je heel erg blij van wordt, die je prachtig staan, van supergoede kwaliteit en die je heel goed onderling met elkaar kan combineren! Als dat ook helemaal jouw ding is, moet je zeker de collecties van Studio Anneloes eens gaan bekijken.

studio-anneloes-jurk
studio-anneloes-jurk

Sinds 2016 zijn ze daarom ook lid van het Nederlandse convenant voor duurzaamheid in de textielindustrie (SER) en blijven ze duurzaamheid prioriteit geven bij al hun activiteiten.

Ze hebben trouwens ook speciale collecties voor op je werk: zo kan jij vol vertrouwen elke dag een werkoutfit kiezen en er zeker van zijn dat je alles lekker gemakkelijk kan combineren.

De Caroline collectie

Een van de collecties die het meest in het oog springt van Studio Anneloes, is de Caroline collectie. Met – jawel – Caroline Tensen! Zij was al fan van het merk en toen ze op Instagram gevraagd werd welke kleding ze droeg in een bepaalde post en op tv, bleek het Studio Anneloes te zijn. Het merk nam contact op met Caroline en zo ontstond deze capsule collectie: allemaal comfortabele maar mooie kleding. Ideaal om deze dagen ook thuis te dragen.

Jane Lushka

Als je de beide merken met elkaar vergelijkt, zou ik wel durven stellen dat Jane Lushka een merk is voor dames die al wat meer durven met hun outfits: ik spot direct enkele opvallende dierenprints, maar tegelijkertijd hebben ze ook veel prachtige basics in hun collectie.

Tijdloos, feel-good en positief

Als ik de collectie Jane Lushka zou moeten omschrijven, dan zouden het deze 3 woorden zijn: tijdloos, feel-good en positief. Hun collectie is inderdaad erg tijdloos: als je hier enkele stuks van in je kast hebt liggen, kan je ze zo de komende 10 jaar nog dragen. Dat is veel fijner dan blindelings trends volgen: je weet dat je nieuwe kleding niet na enkele maanden al weer uit de mode is.

jane-lushka-kleding
jane-lushka-kleding

Feel-good? Jane Lushka wilt ervoor zorgen dat het positieve in vrouwen naar boven komt, en dat kunnen we natuurlijk alleen maar aanmoedigen! Als je naar hun kleding kijkt: zie je dit terugkomen in hun stoffen: die zijn lekker zacht en gaan lang mee. De designs van de kleding is ook heel vrouw-vriendelijk en er wordt écht eens gekeken naar de anatomie van de gemiddelde vrouw. Daardoor zit de kleding heel mooi op je lichaam!

jane-lushka-jurk
jane-lushka-jurk

Kende jij deze Nederlandse merken al?

Lees ook: Nederlandse modemerken