4x zelfgemaakte cadeaus om te geven

(Last Updated On: October 12, 2021)

Vind je het soms ook zo lastig om een origineel cadeau te bedenken? Vaak kom je al snel uit op een waardebon of een enveloppe met geld. Dit is jammer, want er zijn erg veel leuke ideeën te bedenken. Je kunt namelijk ook zélf een cadeautje maken om te geven aan een dierbare, vrienden of collega’s. Dit is een erg persoonlijke optie; degene die het cadeau krijgt ziet meteen dat je er moeite in hebt gestoken. Ontdek in dit artikel 4 ideeën voor creatieve, zelfgemaakte cadeaus!

zelfgemaakte-cadeaus
zelfgemaakte-cadeaus

Customized gifts

Ben je niet zo creatief maar wil je toch graag een persoonlijk cadeau geven? Je kunt tegenwoordig online hele leuke customized gifts vinden. Dit zijn gepersonaliseerde relatiegeschenken die je kunt voorzien van teksten of foto’s. Deze customized gifts zijn vooral handig als je voor meerdere mensen een persoonlijk cadeau nodig hebt, zoals voor je collega’s of klasgenoten. Denk bijvoorbeeld aan brievenbuscadeaus; dit zijn geschenken die tijdens de coronaperiode erg populair zijn geworden. Het zijn giftboxen met een bepaald thema, zoals het strand, barbecue of kantoor. Ze passen door de brievenbus en zijn dus ideaal om te versturen als persoonlijk cadeau!

 

Macramé

Het is weer helemaal terug van weggeweest: macramé. In de jaren zeventig zag je het in ieder huis, maar tegenwoordig is het ook weer helemaal hip in een bohemian interieur. Trakteer je familie, vrienden of andere dierbaren daarom op een zelfgemaakte macramé-bloempothanger. Macramé is een handwerktechniek waarbij je door middel van de juiste knopen te leggen in de wol die je gebruikt een patroon kunt creëren. Op internet kun je tutorials vinden met daarin de uitleg van de verschillende knooptechnieken. Het is erg leuk om te doen én je hebt daarna een leuk creatief cadeau.

 

Letterbord

Ook zoiets wat je opeens weer in ieder interieur tegenkomt: letterborden. Je kunt ze natuurlijk gewoon in de winkel kopen, maar het is extra leuk om ze zelf te maken! Het enige wat je nodig hebt is een houten frame, latjes, lijm, een liniaal en een zaag. De letters kun je eventueel online kopen of, als je een echte creatieveling bent, zelf maken. Als je het letterbord aan een dierbare, of dierbaren, gaat geven dan kun je een tekst of quote kiezen die bij hem of haar past. De kleur van de latjes en het frame zijn ook helemaal naar eigen keuze vorm te geven.

 

Handgemaakte zeepjes

Wat ook erg leuk is om te geven zijn handgemaakte zeepjes. Hier wordt toch iedereen blij van! Je kunt ze natuurlijk gebruiken tijdens een fijn relaxmoment in bad, maar als ze echt mooi zijn is het ook leuk om ze gewoon ergens ter decoratie neer te leggen. Het is vrij makkelijk om ze te maken en je hebt dan toch een leuk persoonlijk cadeau om te geven. Ook in dit geval kun je online verschillende soorten vinden die je kunt maken. Maak bijvoorbeeld zeep met lavendel, kamille of zeezout/karamel. Verder heb je er maar drie ingrediënten voor nodig: water, olie en natriumhydroxide. Succes!