Enchiladas met gehakt of veggie gehakt

(Last Updated On: January 10, 2021)

Enchiladas met gehakt of veggie gehakt

Wij zijn hier thuis echt gek op enchiladas… het staat iedere maand wel enkele keren op het menu. Eet jij ook graag gerechten uit de Mexicaanse keuken? Dan moet je dit recept zeker een keertje proberen!

recept-enchiladas
recept-enchiladas

Vegetarische enchiladas

De ene keer gebruiken we gewoon gehakt, de andere keer eten we liever vegetarisch en vervangen we het gewone gehakt door vegetarisch gehakt (wij vinden het gehakt van Quorn trouwens het lekkerste).

Dit enchilada recept hebben we in de loop van de jaren nog verder geperfectioneerd. Als je net zo gek bent op koriander als ik, voeg gerust naar hartelust wat verse koriander toe als de enchiladas klaar zijn. Ohja, en vergeet ook geen flinke dot zure room toe te voegen! (Misschien wel mijn favoriete onderdeel van dit recept, haha!)

Glutenvrije enchiladas

Eet je glutenvrij? Dan kies je voor 100% maïs wraps! Wel goed kijken in de winkel, ik merkte dat er vaak alsnog tarwe toegevoegd wordt aan de wraps, dus goed in de gaten houden!

recept-enchiladas

Enchiladas met gehakt

Heerlijk recept voor echt Mexicaanse enchiladas
5 from 1 vote
Prep Time 10 mins
Cook Time 40 mins
Course hoofdgerecht
Cuisine Mexican
Servings 2
Calories 644 kcal

Ingredients
  

  • 500 gram gemengd gehakt of veggie gehakt
  • 2 blikken tomaten in blik
  • Verse koriander naar smaak
  • 1 stuk ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik mais
  • 1 brik passata
  • 3 stuks wortelen
  • 2 stuks rode paprika
  • 4 stuks wraps (100% maïs om glutenvrij te maken)
  • geraspte kaas naar keuze
  • 1/2 pot zure room
  • 1 tl komijn

Instructions
 

  • Snipper de ui in kleine stukjes en bak de ui tot de uit net iets verder is dan geglaceerd
  • Versnipper de knoflook en voeg toe
  • Voeg een theelepel (tl) komijn toe aan dit mengsel en laat kort bakken
  • Snij de wortelen en paprika's en voeg toe. Laat ze even mee bakken.
  • Voeg de 500g gehakt of veggie gehakt toe en bak mee tot het gaar is
  • Om het gehakt nog lekker te maken, laat je het gehakt wat bakken tot het een krokant korstje krijgt (maar laat het niet te hard worden)
  • Voeg nu de blikken tomaten toe, samen met de passata en laat de saus opwarmen
  • Voeg ook de maïs toe
  • Laat de saus even sudderen en check of je wortels gaar zijn
  • Vervolgens warm je de wraps enkele seconden op in de microgolfoven/ magnetron
  • Leg enkele lepels vol met saus in je wrap en rol de wrap op
  • De opgerolde wraps leg je in een ovenschotel
  • Zodra alle wraps in je ovenschotel liggen, doe je nog een klein beetje saus over de opgerolde wraps
  • Werk af met een laagje geraspte kaas en zet in de oven om te laten gratineren (zet je oven ook op gratineerstand: alleen het bovenste verwarmingselement werkt dan) gedurende een kwartiertje
  • Dien de wraps op met flink wat zure room en verse koriander. Smakelijk!

Nutrition

Calories: 644kcalCarbohydrates: 2gProtein: 43gFat: 50gSaturated Fat: 19gCholesterol: 178mgSodium: 172mgPotassium: 675mgFiber: 1gSugar: 1gVitamin A: 282IUVitamin C: 1mgCalcium: 45mgIron: 5mg
Keyword enchiladas, enchiladas recept, recept voor enchiladas
Tried this recipe?Let us know how it was!

Ingrediënten voor de enchiladas

  • 500 gram gehakt of veggie gehakt (wij zijn fan van dat van Quorn)
  • zakje geraspte kaas
  • potje zure room
  • 2 blikken tomaat in blik (heel of in stukjes maakt niet uit, je moet het nog zelf even snijden)
  • 1 brik passata
  • verse koriander
  • 1 ui
  • 1 teentje look (2 kan ook, als je graag look eet)
  • 1 blikje maïs
  • 3 wortelen
  • 2 rode paprika’s
  • 4 grote wraps (maïswraps als je glutenvrij eet, maar let goed op de samenstelling van de wraps)
  • komijn naar smaak (1 tl)
  • liever een meer pikant gerecht? Voeg dan groene pepertjes toe.

Enchiladas: recept

  • Snipper de ui in kleine stukjes en bak de ui tot de uit net iets verder is dan geglaceerd
  • Versnipper de knoflook en voeg toe
  • Voeg een theelepel (tl) komijn toe aan dit mengsel en laat kort bakken
  • Snij de wortelen en paprika’s en voeg toe. Laat ze even mee bakken.
  • Voeg de 500g gehakt of veggie gehakt toe en bak mee tot het gaar is
  • Om het gehakt nog lekker te maken, laat je het gehakt wat bakken tot het een krokant korstje krijgt (maar laat het niet te hard worden)
  • Voeg nu de blikken tomaten toe, samen met de passata en laat de saus opwarmen
  • Voeg ook de maïs toe
  • Laat de saus even sudderen en check of je wortels gaar zijn
  • Vervolgens warm je de wraps enkele seconden op in de microgolfoven/ magnetron
  • Leg enkele lepels vol met saus in je wrap en rol de wrap op
  • De opgerolde wraps leg je in een ovenschotel
  • Zodra alle wraps in je ovenschotel liggen, doe je nog een klein beetje saus over de opgerolde wraps
  • Werk af met een laagje geraspte kaas en zet in de oven om te laten gratineren (zet je oven ook op gratineerstand: alleen het bovenste verwarmingselement werkt dan) gedurende een kwartiertje.
  • Dien de wraps op met flink wat zure room en verse koriander. Smakelijk!
Zin in een lekker dessertje na dit Mexicaanse recept? Mijn dalgona koffie recept is een heerlijke pousse-café!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.