Buitenverlichting voor in de tuin en voor het huis

(Last Updated On: June 13, 2022)

Jij bent op zoek naar LED buitenverlichting? Als het aankomt op buitenverlichting zijn er echt heel veel soorten opties om voor te kiezen.

Wil je ervoor zorgen dat jij de lampen buiten heel de nacht aan kunt laten zonder bang te hoeven zijn voor de rekening dan kom je nagenoeg altijd uit bij de LED buitenverlichting.

Benieuwd wat LED buitenverlichting is en wat de voordelen zijn? Dan zal je snel verder moeten lezen, we laten het je hieronder namelijk allemaal zien!

Wat is LED buitenverlichting?

Zoals je eigenlijk al wel aan de naam kunt zien is LED buitenverlichting speciale verlichting voor buiten die werkt aan de hand van LED licht. LED is een speciale techniek waarbij het niet meer noodzakelijk is om een draad te verwarmen.

buitenverlichting-huis
buitenverlichting-huis

In tegenstelling tot de gloeilamp zal de LED buitenverlichting dan ook niet echt warm worden. Dit brengt onder andere met zich mee dat je minder last hebt van hoge energiekosten, hier komen we zo nog even op terug. Op het gebied van LED buitenverlichting is het mogelijk om te kiezen voor bijvoorbeeld led-spotjes, maar ook voor lampen aan de muur of voor onder de veranda.

Kies verlichting die bij je tuin past

In tegenstelling tot wat nog wel eens wordt gedacht is het niet zo dat LED buitenverlichting altijd saai is om te zien. LED lampen zijn over de jaren heen aanzienlijk verbeterd. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat er veel meer stijlen te vinden zijn die je kunt kiezen voor de LED buitenverlichting voor bij jou in de tuin. Zo kan je onder andere kiezen voor verlichting met een gele gloed. Deze gloed zorgt ervoor dat je gelijk kan zorgen voor een gezellige uitstraling voor bij jou in de tuin. De talloze opties maken het mogelijk om altijd uit te komen bij de verlichting die volledig aansluit bij wat je al die tijd al in gedachten had.

De voordelen van LED verlichting en LED lampen

Nu je meer weet over LED buitenverlichting is het noodzakelijk om stil te staan bij de voordelen die je zal ondervinden bij deze lampen.

Het belangrijkste voordeel van LED verlichting voor buiten ten opzichte van traditionele lampen is de lange levensduur. De gemiddelde LED gaat 50.000 bedrijfsuren tot 100.000 bedrijfsuren of meer mee. Dat is 2-4 keer zo lang als de meeste standard lampen voor buiten.

Dat is meer dan 40 keer zo lang als de gemiddelde gloeilamp. LED lampen verbruiken daarnaast over het algemeen zeer weinig stroom. Hierbij zijn twee termen van belang, dit zijn het lichtrendement en het aantal lumen.

Deze twee items beschrijven in wezen de hoeveelheid licht die wordt uitgestraald per eenheid van vermogen (watt) die door de lamp wordt verbruikt. LED lampen zorgen over het algemeen voor een verbetering van 60-75% van de totale energie-efficiëntie ten opzichte van standaard verlichting. Afhankelijk van de bestaande verlichting en de specifieke LED lampen die zijn geïnstalleerd, kan de besparing meer dan 90% bedragen.

Shop je nieuwe buitenverlichting online

Wil je graag gemakkelijk vanuit thuis je nieuwe buitenverlichting kunnen shoppen? Gelukkig bestaan er veel webshops waar dit gemakkelijk kan! Ga zeker eens kijken bij lampdirect als je interesse hebt in nieuwe verlichting!

 

 

foto: Photo by YingChu Chen on Unsplash