Welk bobkapsel past bij jouw gezicht? Jouw ideale bob!

(Last Updated On: November 16, 2022)

Welke bob past bij mij? Ben jij ook zo gek op bobkapsels? Wij ook! Maar hoe weet je welk bobkapsel goed staat bij jouw gezicht en wat jouw ideale bobkapsel is?

Wij leggen het allemaal uit in dit artikel en geven ook nog eens de beste tips om je bobkapsel te gaan stylen! Welke bob past bij mij? Dat ontdek je in dit artikel!

Welk bobkapsel past bij mijn gezicht?

bob-gezicht-past
bob-gezicht-past

(bron)

Bepaal je gezichtsvorm

Het is als allereerste stap heel belangrijk om je gezichtsvorm te gaan bepalen. Ken je je gezichtsvorm nog niet? Da’s helemaal niet erg: wij hebben er al enkele artikels over geschreven! Wat is mijn gezichtsvorm?

Heb je kunnen ontdekken wat jouw gezichtsvorm is? Perfect! Dan gaan we verder met de volgende stap, namelijk: wélke bob zou mooi staan bij jouw gezicht?

Wat is jouw haartype?

Ook heel erg belangrijk om te weten of een bob jou zou staan en welke bob ideaal is voor jou: het kennen van jouw haartype.

Heb je krullend haar, slag in je haren of is je haar net heel erg steil? Ook dat gaat een invloed hebben op het type bobkapsel dat bij jou gaat staan!

Past je bob bij jouw lichaamsbouw?

Klinkt gek he? Maar ergens heeft ze echt wel gelijk: je hoeft niet alleen te kijken naar je gezichtsvorm om te weten of een bobkapsel jou zal staan, het is ook heel handig om te gaan kijken naar je lichaamsbouw.

Soorten bobkapsels

Rechte bobkapsels

Een recht bobkapsel is volledig recht afgeknipt: tegenwoordig zien we de rechte bobkapsels veel bij lobkapsels (lange bobkapsels) of als een blunt cut.

Lees ook: hoe style ik een rechte bob?

welk-bobkapsel-past
welk-bobkapsel-past

Voorbeeld van een rechte bob (bron)

A-lijn bobkapsels

A-lijnbobkapsels zijn dan weer de typische bobkapsels die vooraan langer zijn dan achteraan. Ook deze bobs kunnen zowel voor korte kapsels zijn als voor langere kapsels.

inverted-bob-schuin
inverted-bob-schuin

(bron)

a-lijn-bobkapsel
a-lijn-bobkapsel

(bron)

Asymmetrische bob

De asymmetrische bob is een bob die niet symmetrisch geknipt is, vaak met een lange schuine lok.

asymmetrische-bob-bobkapsel
asymmetrische-bob-bobkapsel

(bron)

Hoe dik is je haar?

Waar de bob eindigt, daar leg je net de nadruk op je gezicht. Als je heel erg dik haar hebt, is dat nog extra hard het geval. Kijk daarom ook zeker even hoe dik je haar is: zo weet je zeker waar je extra nadruk legt.

Bobkapsels voor een langwerpig gezicht:

Heb je haar met volume erin? Kies dan voor een bobkapsel

Heb je steil haar? Hou je kapsel dan zeker niet te kort, dat gaat je gezicht nog ovaler en langwerpiger maken.

Niet doen: kiezen voor een sleek gekamde bob

Bobkapsels voor een rond gezicht:

Bij een rond gezicht staan bobkapsels die zorgen voor wat extra lengte: kies dus zeker voor een langere bob die asymmetrisch geknipt is, een asymmetrische bob,…

Niet doen: een bob die halverwege je gezicht stopt, zal de nadruk extra leggen op je ronde gezicht.

Bobkapsels voor een hartvormig gezicht:

Heb jij een hartvormig gezicht? Dan zijn je kaken het breedste gedeelte van je gezicht. Een langere bob gaat jou erg mooi staan!

Bobkapsels voor een diamantvormig gezicht:

Kies voor een bobkapsel dat minstens begint bij je oren: dat is ongeveer het breedste gedeelte van je gezicht. Dit wil je iets minder laten opvallen, dus is een bobkapsel vanaf onder je oren perfect voor jou! Een langere bob of een asymmetrische bob kan ook zeker!

Bobkapsels voor een peervormig gezicht:

Een steile, lange bob gaat de aandacht wat wegnemen van je peervormige gezicht (dan ligt het zwaartepunt van je gezicht voornamelijk bij je kaken). Een kortere bob raden we je niet aan, tenzij je natuurlijk net heel graag de nadruk op je kaken wilt leggen!

Bobkapsels voor een driehoekig gezicht

Is jouw gezicht het breedste bij je voorhoofd? Dan heb je een driehoekig gezicht. Iedere bob staat leuk bij jou! Vind je het vervelend dat je voorhoofd wat breder is? Dan kan je altijd proberen om het wat meer in balans te krijgen met een mooi bobkapsel met pony.

Je nieuwe bobkapsel stylen

Hoe style je je bobkapsel? Afhankelijk van welke look je het mooiste vindt staan, kan je kiezen voor allerlei opties.

Een wavy, rommelige bob

Hierbij kies je voor volume! Dat kan je krijgen door een volumepoeder (dit in mijn favoriet), door een droogshampoo (nog een favoriet) of door je haren lichtjes te krullen of waves te maken (dit is de beste tool daarvoor). Ga je met hitte aan de slag? Vergeet dan ook zeker je hittebeschermer niet!

Een steile bob stylen

Heb jij een rechte bob? Dan wil je die vast stylen met een steiltang. Vergeet ook hier je hittebeschermer niet en een drupje haarolie om de look af te werken.

Bekij

 

chi-steiltang
chi-steiltang

Dit is mijn favoriete steiltang

chi-argan-olie
chi-argan-olie

Hele fijne haarolie!

Lees ook: haartrends 2023

Lese ook: korte kapsels 2023