13x kapselinspiratie voor een lange bob (lange bobkapsels)

(Last Updated On: December 30, 2022)

Een lange bob  (lange bobkapsels) is nu alweer enkele jaren een van dé haartrends onder de haarstijlen. Dit kapsel begon eerst als een korte bob, maar de laatste tweetal jaren zien we voornamelijk de lange bob in het straatbeeld.

Deze lange bob (ook wel lob genaamd) kan je gekruld dragen of helemaal stijl, wat jij maar wilt. Maar als je helemaal mee wil zijn met de kapseltrends van het seizoen, is het bijna altijd een wavy lob die gevraagd wordt bij de kapper!

Of je nu dun haar of dik haar hebt, een bobkapsel kan eigenlijk altijd wel bij je geknipt worden, vraag je kapper zeker om hun deskundige advies!

Lange bob en bobkapsels

De lange bob is eigenlijk een heel erg makkelijk kapsel waar je toch nog heel veel verschillende kanten mee uitkan.

Je kan je bobkapsel eigenlijk volledig casual stylen of net gaan voor een ultraclassy look.

Een superflexibel kapsel, dus! Ook qua haarkleuren kan je heel erg veel met een (lange) bob: tegenwoordig zijn de lobs met een ombre effect enorm hip. Qua haarkleuren zien we ook vaak dat een lange bob gecombineerd wordt met highlights, een balayage haarkleur, felle haarkleuren,…

lange-bobkapsels

(bron)

Deze prachtige lange bob is mooi gestyled: de bob is erg warrig en heeft flink veel volume op de kruin, maar heeft ook een erg sleek en strakke look omdat de punten nog eens gestijld zijn met een goede stijltang. Werk bij dit soort haarlooks je bobkapsel ook altijd af met een beetje haarserum in de punten en wat droogshampoo voor je roots.

long-bob-kapsels

Aziatisch haar is door zijn textuur waanzinnig goed geschikt voor een lange bob(bron) Zo kan je gemakkelijk een warrige bob stylen of hem net heel strak en sleek maken (nog meer rechte bobkapsels).

lange-bob

Een lang bobkapsel kan je perfect combineren met een pony (bron) Ontdek hier nog veel meer kapsels met een pony. Weet jij welke pony goed bij jou past? Doe dan deze test: welke pony past goed bij mij?

lobkapsel

(bron)

lobkapsels

(bron)

Lange bobkapsels: makkelijk!

Maar hoe style je eigenlijk zo’n lange bob? Is dat moeilijk? Welnee, helemaal niet! Wij schreven al enkele keren over het stylen van een lob / een curly bob stylen dus bekijk ook zeker alle tips die wij al gegeven hebben!

Bobkapsels met een pony staan trouwens ook echt ontzettend leuk! Kijk daarbij wel naar je gezichtsvorm (hoe bepaal je je gezichtsvorm?) of laat de kapper gewoon zijn of haar ding doen.

Afhankelijk van welk soort bob je hebt laten knippen (een lob, choppy bob, curly bob, korte bob,…), moet je natuurlijk wel een andere manier zoeken van je kapsel in model te kunnen brengen.

ombre-lange-bob

(bron)

mooie-lange-bob

(bron)

lange-bob-colour-melt

(bron)

Wavy lobkapsel voor medium haar

balayage-lange-bob

(bron)

lange-bob-bruine-haarkleur

(bron)

Hoe een lange bob stylen?

Maar hoe style je een lange bob dan eigenlijk? Er zijn verschillende methodes die je kan gebruiken om je lob te gaan stylen, en dit zijn onze grote favorieten:

Wavy bob


In deze video zie je hoe bekende Youtuber Pia Muehlenbeck haar typische lange bob stylet. Zij draagt haar lange bobkapsel vaak met een wave erin, dus laat ze ook zien hoe je dat kapsel gemakkelijk kan namaken.

Stap 1: gebruik een haarprimer voor je haren (op handdoekdroog haar)

Stap 2: daarna breng je een goede haarmousse aan in je haren

Stap 3: droog je haren met een haardroger en blaas er al flink veel volume in

Stap 4: begin je haren te drogen met een ronde borstel en een haardroger

Ben je daar niet zo handig in? Dan is zo’n rollende fohnborstel écht wat voor jou

Stap 5: Fohn al je haren op deze manier, en fohn ze naar binnen toe

Stap 6: Neem een curling wand en laat deze opwarmen

Stap 7:  Neem een pluk haar en draai je pluk om de curling wand, naar buiten toe. De punten van je haar mogen niet mee gekruld worden

Stap 8:  Je volgende pluk haar krul je naar binnen toe: het is belangrijk dat je de krulrichting afwisselt!

Stap 9: doe dit voor al je haren

Stap 10:  werk af met wat droogshampoo of met een volumepoeder in je haren

Rechte bob


Hoe zorg je ervoor dat je je bob recht kan stylen? (Nog meer tips: hoe style je een kaarsrechte bob)

Je hebt hier voornamelijk een haardroger nodig en een ronde borstel.

Stap 1: droog je haren tot ze handoekdroog zijn

Stap 2: Neem je borstel en begin je haren glad te fohnen

Stap 3: doe dit voor je gehele kapsel en fohn de puntjes van je haren naar binnen toe

Stap 4: wil je graag een extra shiny bobkapsel en je kapsel nog veel meer in de spotlight zetten? Breng dat een beetje glansserum aan over je haren, zéker als je een blondine bent. Wist je dat brunettes optisch veel stralender haar hebben dan blondines?