Bruine haarkleuren (welke bruine haartint past bij jou?) 2023

(Last Updated On: December 30, 2022)

Bruine haarkleuren : een tijdje terug lieten we al onze favoriete blonde haarkleuren zien, maar nu is het de beurt aan de brunettes! Welke bruine haarkleuren gaan we heel vaak zien terugkomen deze lente en zomer?

Blijven ombré haarkleuren een trend? Of gaan we hele andere haartinten zien? Ook balayage haarkleuren en balayage haarkapsels hebben echt hun comeback gemaakt, en zien we ook heel vaak met een bruine haarkleur terugkomen.

Bruine haarkleuren

Mooi verzorgd bruin haar kan prachtig zijn! Let er dan ook goed op dat je je haren goed verzorgt en in de watten legt als je je haarkleur wat zou laten aanpassen bij de kapper (of je kan het natuurlijk zelf doen).

Een kleine tip: misschien ga je beter naar de kapper als je graag ombre hair wilt of als je highlights in je bruine haar wilt laten zetten. Bruin haar heeft vaak veel rood pigment en dan kan je haar oranje worden tijdens het bleken (highlights en ombre hair).

Lees ook: zelf je haren knippen

Lees ook: zelf je haren verven

Lees ook: Hoe highlights in je haar verven

bruine-haarkleur-highlights-20

Wat een mooie combinatie: haar bruine haarkleur en de blauwe velours jurk!  (via shutterstock.com)

bruine-haarkleur

Een hele mooie top én prachtige bruine haarkleur in een mooi lang bobkapsel ! ( racorn via shutterstock.com)

bruine-haarkleuren-2

Prachtig sluik bruin haar: dit is een prachtige chocoladebruine haarkleur (audrey arkusha via shutterstock.com

bruine-haarkleuren-3

Wat een prachtig glamoureus kapsel! (Dmitry Tsvetkov via shutterstock)

bruine-haarkleuren-5

Bruine haarkleur met mooie krullen (HadK via shutterstock.com)

bruine-haarkleuren-2017

Een lange bob is prachtig, en zeker als je een mooie bruine haarkleur met highlights hebt! Staat ook prachtig met haar rode topje! (Milla F via shutterstock)

bruine-haarkleuren-aziatisch

Prachtige lichtbruine haarkleur in aziatisch haar (via Mingkwan Doilom)

bruine-haarkleuren-highlights-3

Prachtige bruine haarkleur met mooie highlights en mooie naturelle lipstick ( Ann Haritonenko via shutterstock)

bruine-haarkleuren Prachtige chocoladebruine haarkleur en rode lipstick (Dmitry Tsvetkov via shutterstock)

Lichtbruine en asbruine haarkleuren

Opvallend zijn de lichtbruine haarkleuren dit jaar, naast de honingblonde haarkleuren. We gaan dit seizoen dus vooral voor een lichtere haarkleur en vaak met een assige ondertoon (dat wilt zeggen dat je haarkleur eerder een koele ondertoon heeft dan een warme of neutrale ondertoon).

lichtbruine-haarkleuren

lichtbruin-haar

lichtbruin-haar-donkerblond-haarkleur

asbruine-haarkleuren

 

Zachte ombré haarkleuren

Ook de ombré haarkleuren zijn veel zachter geworden, ook bij de bruine haarkleuren. Vorig jaar zagen we nog een ombré haarkleuren trend die heel erg scherp en duidelijk was, dit seizoen proberen we de ombré kleurtjes wat meer naturel in elkaar over te laten lopen.

bruine-ombre-haarkleur

chocoladebruine-haarkleur-ombre

donkerbruine-haarkleur-warme-highlights-balayage 

 

Bruine haarkleuren met highlights

Dé manier om je haren wat lichter te maken (maar niet te drastisch), is highlights aanbrengen in je kapsel! Zelf ben ik geen grote fan van kapsels met erg duidelijke highlights (soms zie je brunettes lopen met helderblonde, überduidelijke highlights) omdat het er ongelofelijk onnatuurlijk uit kan zien. Deze lente en zomer 2013 zijn de haarkleuren zo naturel mogelijk: your hair but better.

bruine-haarkleuren-15

bruine-haarkleuren-20

 

Roodbruine tinten in bruin haar 

Het blijft mooi: een roodbruine haartint! Je kan je haren verven met gewone haarverf, of als je in een natuurlijke bui bent, kan je henna gebruiken. Wel moet je erg oppassen met henna als je je haren al geverfd hebt met chemische verf, je kan dan namelijk een nare chemische reactie krijgen. Altijd goed je bijsluiter lezen!

Om een mooie bruine geverfde haarkleur te krijgen, ga je best altijd naar een professional: jouw kapper kan zien welke ondertonen je natuurlijk in je haren hebt zitten en kan zo je nieuwe haarkleur veel beter afstemmen op het eindresultaat. Ik heb zelf ook vaak asbruine verf gebruikt, om erna erachter te komen dat ik vooral veel roodkleurig pigment in mijn haren bleek te hebben, waardoor mijn zelf geverfde bruine haarkleur er erg raar uitzag…

roodbruine-haarkleuren

roodbruin-haar

roodbruine-bordeaux-haarkleuren

Welke bruine haarkleur past bij jou?

Wil jij graag weten welke bruine haarkleur er heel goed bij jou zou passen? Lees dan snel eventjes verder!

 Om dé perfecte bruine tint in je haar te verven, moet je naar enkele dingen kijken:

 • je oorspronkelijke haarkleur
 • je oogkleur
 • je huidskleur en ondertoon

Stap 1: wat is je originele haarkleur?

Ben je eigenlijk geboren als een warme brunette? Dan kies je beter niet voor een koude haartint als je het zelf verft, je wordt namelijk vaak geboren in een koele, neutrale of warme tint. Als je daarmee loopt te spelen, kan het resultaat behoorlijk onnatuurlijk ogen. Vandaar dat we altijd aanraden om bij je eigen kleurtint te blijven, als staat de keuze je natuurlijk vrij!

Stap 2: wat is de echte ondertoon van je huidskleur?

Weet je hoe je je ondertoon kan bepalen? Mijn favoriete techniek is kijken naar de kleur van je aders in je pols. Zijn die groen, dan heb je een warme tint. Zijn die blauwig, dan heb je een koele tint. Maaarrr… daarmee is de kous helaas nog niet af. Je kan ook een neutrale tint hebben, om het eventjes nog wat moeilijker te maken. PS: niet kijken naar de foundation die je koopt, deze tip moet je uitvoeren zonder make-up! Anders beïnvloed je heel erg de ondertoon van je huidskleur.

Nog een extra tip: hou goud of zilver bij je huid (en dat kan prima zilverpapier oid zijn) en kijk dankzij welke kleur je er fris en wakker uitziet. Is dat bij de goudkleur? Dan heb je een warme tint. Is het bij de zilverkleur, is het een koele tint. Kunnen beiden? Je raadt het al… da’s voor de neutrale tint.

Stap 3: je oogkleur

Ook je oogkleur kan je perfect helpen! Heb je een koele oogkleur zoals lichtblauw, grijs…? Dan ben je meestal het koele type. Heb je een warmgroene kleur, groenblauw, hazelkleur of een warme bruine kleur, dan zit je in het warme spectrum. Het spreekt voor zich dat dit natuurlijk niet geldt als je gekleurde lenzen draagt.

Warme of koele bruine haarkleuren?

Hoe weet je nu welke tinten bruin koel of warm zijn? Wel, de goudbruine kleuren zijn warm getint, de asbruine haarkleuren zijn koel getint. Laat ook zeker heel duidelijk aan je kapper weten welke brunette haarkleur je graag zou willen, met ene beetje geluk bots je op een goede kapper die ook kijkt naar hoe die haarkleur zal passen bij de rest van je kleuring.

Welke bruine haarkleuren bestaan er zoal?

 • cappucino bruine haarkleuren
 • warmbruine haarkleur
 • roodbruine haarkleuren
 • kastanjebruine haarkleur
 • acajou haarkleur
 • asbruin
 • donkerbruin
 • lichtbruin
 • bruine haarkleur met highlights
 • sombre bruine haarkleur
 • ombre haarkleur met bruin
 • dirty brunette haartint

Lees ook: welke haarkleur past bij mij?