9x Hoe style je een bob (stylingtips voor bobkapsels en halflange kapsels 2023)

(Last Updated On: December 30, 2022)

Hoe style je bobkapsels? Een bobkapsel of boblijn kan zoveel verschillende vormen aannemen: een curly bob, een lob / lange bob, een rechte bob met pony of een wavy bob… keuze genoeg!

Maar… hoe style je dan eigenlijk een bobkapsel? Ik heb sinds enkele weken ook weer een bobkapsel (dat de kapper helaas helemaal verknipt heeft, boeee) en ik was zelf ook al aan het opzoeken hoe ik nu het allerbeste mijn boblijn in model kan brengen.

Bobkapsels stylen is helemaal niet moeilijk om te doen, je moet gewoon goed veel oefenen met je stijltang en je krultang, dan lukt het op den duur zeker wel. Vergeet ook niet om goede stylingproducten te gebruiken.

Dit zijn dé 9 manieren om je bobkapsel in 2023 te stylen, bekijk hieronder de handige tutorials om je kapsel te stylen:

(nog meer kapselinspiratie: korte kapsels, korte kapsels 2023, bobkapsels, halflange kapsels, kapsels 2023, kapsels) (haarkleuren) (mannenkapselsherenkapselskinderkapselsmeisjeskapsels) (communiekapsels) (welke pony staat bij mijn kapsel)

 

Welk kapsel past bij mijn gezichtsvorm?

Hoe style je een bob?

  1. Je bob wavy stylen (Hoe krijg je slag in je bobkapsel)

De allereerste manier is om je bob wavy te stylen. Of je nu een lange bob hebt (een lob kapsel) of een kortere bobstijl, je kan altijd je bob met slag stijlen. Hoe krijg je dan exact slag in je haar?

De hippe manier sinds 2021 is een heel erg shaggy wave: je maakt met je steiltang of je krultang een krul in je haren, maar je laat altijd de eindjes uit de tang. Zo zijn de eindjes van je haren altijd steil (je kan ze eerst wel met de steiltang bewerken) en je krult ze nooit mee. Dit is echt dé haartrend 2023.

lange-bob-stylen

 

 

curly-bob-krullen

(bron 1bron 2)

Welke stylingproducten gebruik je voor je bobkapsel?

Om je bobkapsels perfect te kunnen stylen, heb je enkele haarproducten nodig zoals een goede haardroger, een fijn haarserum of haarolie, een goede stijltang of krultang (of zo’n super handige curling wand)

  1. een steile bob (boblijn stijlen met een stijltang)

steile-bob-bobkapsel

hoe-bob-stylen

Next up: een steile bob. Als je een steile boblijn wilt dragen, doe je dit met een stijltang. Je kan ook je haren volledig steil fohnen met een haardroger, maar dat is erg moeilijk en je moet het goed kunnen coordineren. (Wat ik duidelijk niet kan).

Breng na het steilen met de steiltang ook zeker een goede haarolie aan, zodat je je haren beschermt.

(bron) (bron)

  1. een gekrulde bob  (Hoe kan je krullen in je bob maken)

Hoe kan je krullen in je bobkapsel maken? Wil je graag krullen in je bobkapsel? Ook dat is een supertoffe manier om je bob te krullen en je bobkapsel nog eens een andere look te geven. Het is niet zo heel moeilijk om krullen of wat slag in je bob te maken, maar het is wel eventjes oefenen.

gekrulde-bob-stylen

 

curly-bob-krullen

(bron) (bron)

  1. Shaggy bobkapsel

Een shaggy bobkapsel is een boblijn die heel erg warrig geknipt is. Het meeste werk voor dit kapsel ligt dus bij je kapper.

shaggy-bob-stylen

 

choppy-bob-stylen

(bron) (bron)

  1. Volume in je bob

Hoe krijg je volume in een bobkapsel? Ook erg belangrijk als je je bobkapsel wilt stylen: goed veel volume in je bobkapsel krijgen.

Als je niet wilt dat je bob snel plat gaat liggen tegen je hoofd, zorg je best ervoor dat je goed veel volume in je haren brengt voor je bijvoorbeeld je bobkapsel gaat krullen of de eindjes gaat steilen. De beste manier is een volumepoeder aan te brengen aan de wortels van je haren of om met droogshampoo te werken.

bob-volume

(bron)

  1. Je bobkapsel opsteken

Kan je een bobkapsel opsteken? Hoe kan je een bobkapsel dan opsteken? Kan dat? Yes! Hoewel het vaak een kort kapsel is (of veel bobs zijn dat toch), is het best wel makkelijk om een bobkapsel op te steken. Je hebt er wel enkele speldjes voor nodig, dat zeker, maar het gaat makkelijk!

bob-opsteken

 

updo-bob-hairstyle-bobkapsel-opsteken

(bron) (bron)

  1. Hoe een lange bob kapsel stijlen?

Je lange bobkapsel stijlen is ook niet heel erg moeilijk: je kan de tips gebruiken die hierboven geschreven staan bij ‘wavy bob’.

lange-bob-stylen

  1. Hoe een korte bob stijlen?

Ook een korte bob kan je nog heel erg leuk stylen! Hoe style je een korte bob?

(bron) (bron)

korte-bob-stijlen

 

bobkapsels-kort

 1. Hoe een schuine bob stijlen?

Hoe style je een schuine bob? Een schuine bob is sowieso schuin geknipt, en daardoor iets anders te stylen dan bijvoorbeeld een blunt bob of een rechte boblijn. Ook een schuine bob kan je erg mooi stylen door je kapsel mooi in model te fohnen.

schuine-bob-stijlen

 

schuine-bob-stylen

(bron) (bron)

 

Bob stylen tutorials:

Bron hoofdafbeelding: hier